Top 10 beste indie games op E3 2021

Article
maandag, 21 juni 2021 om 17:00
somervillef1623607101
E3 2021 was een evenement met veel grote titels van grote ontwikkelaars. Daarom is het ook goed om even stil te staan bij de iets minder grote titels. Bij deze lees je hier de top 10 beste indie games van E3 2021.

Somerville

We beginnen onze lijst met beste indie games op E3 2021 met Somerville. Gemaakt door een van de co-oprichters van Playdead, de studio achter Limbo en Inside. Somerville lijkt ook echt op een liefdesbrief naar de twee bovenstaande titels.
Somerville zal volgend jaar naar Xbox Game Pass komen voor Xbox en PC.

Atomic Heart

Dit is misschien niet een titel die je bij de indie games verwacht, maar Atomic Heart hoort toch echt bij de beste E3 2021 games. Een fantastisch uitziende titel die veel te lang in de koelkast heeft gestaan. Atomic Heart belooft een geweldige titel te worden met een grote persoonlijkheid.
De titel komt uit wanneer Xbox Game Pass uit is gekomen.

Tunic

We vervolgen onze lijst met beste indie games van E3 2021 met Tunic. De titel werd al een paar kaar geleden aangekondigd, maar is nu eindelijk uit de doeken gedaan. In Tunic speel je als een schattige vos in een Zelda-achtig avontuur.
Je kunt nu al een demo spelen op Xbox van de titel. We moeten je wel waarschuwen: hoe schattig de titel er ook uitziet, het zal geen eitje worden.

Gloomwood

Als je de trailer van Gloomwood ziet lijkt het alsof je terugkeert naar het verleden, waar first-person shooters nog wat minder mooi waren, maar niets is minder waar. Tijdens E3 2021 is Gloomwood namelijk uit de doeken gedaan.
De titel heeft een lekkere donkere gothic-achtige sfeer over zich heen en veel bloed wat op je scherm spat. Wat wil je nog meer?

Inscryption

We weten allemaal dat Devolver Digital een goede uitgever is, maar wist je ook dat deze studio sterke wortels heeft in het maken van indie titels? Daar is Inscryption namelijk een kind van. Hierdoor staat Inscryption in onze lijst met beste E3 2021 indie games.
Het is misschien een iets aparte titel op het eerste oog, maar een goede studio als deze belooft wel veel goeds.

Loot River

Voor onze volgende titel van de lijst beste E3 2021 indie games pak je Tetris en Diablo en gooit deze in een pan en als je even de staafmixer erdoorheen jaagt krijg je een titel als Loot River. De eerste trailer gaf ons gelijk zin om weer in een dungeon crawler-ervaring te duiken.
Loot River is een unieke titel met een geweldige stijl die je wel moet spelen als je een beetje fan bent van Diablo-achtige games.

Akatori

Akatori is een gepixelleerde Metroidvania titel waar je springt, schuift, slaat en reist tussen twee paralelle dimensies. Daarom staat deze ook in o onze lijst met beste E3 2021 indie games. Je speelt als hoofdpersoon Mako, waar je verschillende vrienden en vijanden mee ontmoet. Ohja, hadden we al verteld dat de titel vol zit met mythische goden?

Serial Cleaners

De volgende titel op onze lijst van beste E3 2021 indie games is Serial Cleaners. Dit is een aardig aparte titel, waar je met een stofzuiger bebloede sneeuw en natuurlijk gewoon bloed moet opruimen, alles terwijl je lijken over je schouder meedraagt.
Je moet jezelf verstoppen voor de politie en over plaats delicten heen lopen zonder dat je wordt gezien. De titel zal ergens in 2021 uitkomen voor PC en consoles.

Hunt the Night

Hunt the Night zit vol met monsters, magie en zelfs een gigantische slang die je moet bevechten. Het is een snelle, actie-avontuur titel met een grote fantasy-setting en duistere verhalen.
Jouw hoofdpersoon is een Vesper, een deel van de groep genaamd The Stalkers. Deze personen maken gebruik van duistere magie om monsters te verslaan.
De titel zal dit jaar uitkomen voor alle consoles en de PC.

Trek to Yomi

Gooi Ghost of Tsushima en een metroidvania-titel bij elkaar en je krijgt Trek to Yomi. Deze titel is de laatste game op onze lijst met beste E3 2021 indie games. De titel is gemaakt door Devolver Digital en zalvolgend jaar uitkomen voor alle huidige consoles en de PC.
Trek to Yomi speelt zich compleet in het zwart-wit af en is een side-scrolled, waar je als Samurai al jouw vijanden van boven en onder neer moet slaan.

Dit zijn de beste E3 2021 indie games

Dit was onze lijst met de beste E3 2021 indie games op een rij. Welke titel ga jij als eerste opstarten? En welke laat jij liever links liggen? Laat het ons weten in de comments.