Top 10 beste gratis mobile games - Grote avonturen onder je vingers

Article
zaterdag, 20 januari 2018 om 13:00
xgn google image
Soms heb je gewoon geen geld om uit te geven aan een nieuwe videogame maar wil je wel wat nieuws. Wat je dan doet, is er eentje gratis downloaden! Voor iedereen die op zoek is naar een gratis game voor op je smartphone of tablet, hebben we nu de beste gratis mobile games voor je verzameld.
Op zoek naar een goede game om op je smartphone te spelen? Je hoeft je er niet voor te schamen, iedereen gamet wel eens op zijn telefoon! Om je een beetje op wel te helpen, geven we je hier wat tips over gratis games die je zeker een keertje kunt proberen.

10. Pokémon GO (speelbaar op Android en iOS)

Laten we beginnen met een game die iedereen waarschijnlijk al heeft gespeeld of nog steeds speelt. Pokémon GO was een rage in de zomer van 2016, maar werd daarna minder populair. Gelukkig zijn er nog genoeg Pokémon Trainers en krijgt de game nog genoeg updates om toch nu nog aan Pokémon GO te beginnen.
Pokémon GO is gratis voor Android en iOS. Je kunt in de app je geld uitgeven aan dingen zoals extra Pokéballs, speciale kleding voor je personage en nog meer nuttige items. Gelukkig heb je geen van deze items nodig om te winnen en kun je bijna alles gewoon vinden door zo nu en dan eens een PokéStop of een Gym te bezoeken. Ook loont het zeker om vrienden te hebben die deze game spelen, want op die manier kun je de Raids ook makkelijk winnen.
124737

9. Monster Super League (speelbaar op Android en iOS)

Ben je fan van het vangen van monstertjes, maar heb je Pokémon GO nu wel gezien, dan is Monster Super League misschien een optie voor je. In deze game vang je ook monsters, genaamd Astromon, en het is de bedoeling dat je ze traint om zo de beste te worden. Naast de normale levels kun je ook door een verhaal heen spelen, dungeons verslaan, tegen andere spelers vechten of je aansluiten bij een clan en samen enorme eindbazen neerhalen.
De game is gratis voor Android en iOS en om ervoor te zorgen dat je altijd bij je savedata kan, kun je inloggen op een sociaal netwerk. Monster Super League heeft in-game aankopen, maar deze aankopen zijn niet nodig om door de game heen te komen. De meeste pakketten die te koop zijn draaien om exclusieve of gelimiteerde Astromon, maar deze monsters zijn ook in-game te bemachtigen door activiteiten te voltooien.
124738

8. Lineage II: Revolution (Android en iOS)

Een MMO is niet meteen een game die je verwacht te zien op je telefoon. Toch is het mogelijk, met Lineage II: Revolution. Deze game speelt zich 100 jaar voor de originele Lineage II af en gebruikt veel van dezelfde ideeën als die game. Je kunt er eigenlijk alles doen wat je in een traditionele MMO kunt doen. Alleen loopt alles net wat meer automatisch, zodat de gameplay gestroomlijnd is voor mobiel.
Lineage II: Revolution is gratis om te spelen, maar je moet als gratis speler behoorlijk grinden om op je plek te komen. Dit is natuurlijk wel normaal voor de meeste MMO's, dus als je gewend bent aan het genre dan merk je niet veel anders. Wil je wat sneller door de game komen, dan kun je daar natuurlijk geld voor betalen.
124739

7. Plague Inc (Android en iOS)

Ben je op zoek naar een game die een beetje anders is, dan is Plague Inc misschien we de game waar je naar zoekt. In deze game speel je een ziekte en is het je missie om de hele wereldbevolking uit te roeien. Het is de bedoeling dat je de ziekte blijft evolueren om te voorkomen dat de mensheid een medicijn uit kan vinden.
Om Plague Inc leuker te maken, kun je verschillende basiselementen voor je ziekte kiezen. Wil je een virus, of ga je voor parasieten of bacteriën? Elke optie geeft je andere mogelijkheden en je kunt je ziekte aanpassen en compleet in elkaar zetten zoals jij dat wil. Plague Inc heeft wat in-app aankopen, maar deze zijn niet nodig om de game te spelen of te winnen.
124740

6. Kingdom Hearts Union X/Unchained X (Android en iOS)

Fans van Kingdom Hearts weten waarschijnlijk al lang dat deze game bestaat, maar voor iedereen die deze franchise niet compleet bijhoudt, is het interessant om te weten dat er een gratis Kingdom Hearts game is voor je smartphone. In deze game speel je niet met Sora, maar maak je een eigen personage aan en kies je één van de vijf groepen om je bij aan te sluiten.
Deze game speelt zich af voor alle andere Kingdom Hearts games en laat je een verhaal spelen van meer dan 700 hoofdstukken (dat nog steeds uitgebreid wordt). Heb je daar geen zin in, versla dan Raid bosses met je vrienden of met spelers die je totaal niet kent. De multiplayer van de game is uitzonderlijk groot en echt een aanrader. Je kunt in de game geld uitgeven, maar dit is totaal niet nodig om de titel te spelen.
124741

5. South Park Phone Destroyer (Android en iOS)

Niet iedereen zal de humor van South Park kunnen waarderen, maar als je wel houdt van wat onderbroekenlol dan is er een mobiele game voor jou! South Park Phone Destroyer heeft alles wat een South Park fan leuk zal vinden en heeft een leuke gameplay, gebaseerd op verzamelkaarten. Je kunt in je eentje of in een team samenspelen in de game.
Anders dan de andere games in dit lijstje, heeft het geld dat je uitgeeft in de game wel degelijk invloed op de spelervaring. Het einde van South Park Phone Destroyer wordt namelijk regelrecht beïnvloed door hoeveel geld jij hebt uitgegeven. Is dit niet je ding, dan moet je deze game waarschijnlijk overslaan. Wil je meer weten over deze game, lees dan onze South Park Phone Destroyer review.
124742

4. Hearthstone (Android en iOS)

Je kunt nog meer van verzamelkaarten genieten als je Hearthstone gaat spelen! Deze game van Blizzard is gratis en makkelijk om te leren spelen. Maar net zoals bij elk spel dat draait om verzamelkaarten zit er een complex systeem achter waar je in kunt duiken als je daar zin in hebt. Wil je dat niet, dan kun je natuurlijk ook op je eigen niveau blijven spelen.
Als je wil, kun je extra geld uitgeven aan kaarten en andere dingen die misschien je tijd in de game makkelijker kunnen maken. Er is geen garantie dat je de kaart krijgt waar je naar op zoek bent, dus het is misschien niet compleet een aanrader om dat geld uit te geven. Hearthstone is gelukkig ook gewoon gratis prima te spelen.
124743

3. Pixel Dungeon (Android en iOS)

Er zijn natuurlijk altijd gamers die op zoek zijn naar een game die wat meer een uitdaging bieden. Een game waar je bijzonder vaak in dood gaat is voor sommige mensen precies wat ze willen spelen. Als jij zo bent, dan is Pixel Dungeon een game voor jou. Deze titel is moeilijk en onvergeeflijk, maar ook bijzonder verslavend.
Pixel Dungeon is een dungeon crawler met een ouderwets uitziende stijl. De dungeons worden automatisch gegenereerd uit verschillende mogelijkheden. Ga je dood, dan is het meteen game over. Je kunt in de app je euro's uitgeven, maar dat verandert niets aan de moeilijkheid en willekeurigheid van de game.
124744

2. Fallout Shelter (Android en iOS)

Ben je klaar om een nucleaire aanval te overleven? Of het antwoord nu ja of nee is, Fallout Shelter is een game om je overlevingskansen te verbeteren. Tenminste, als het beheren van je eigen Vault is wat je in de nucleaire dystopie gaat doen. Is het altijd al je droom geweest om een Overseer te worden in het Fallout universum dan is dit je kans!
Fallout Shelter speelt een beetje als een SimCity game, maar dan zonder een stad en met een Vault. Je moet de inwoners van je Vault in leven verzorgen en gelukkig maken. Door je inwoners gelukkig te houden, kun je materialen verzamelen die je dan weer kunt gebruiken om je Vault te verbeteren. Fallout Shelter heeft lootboxes die je kunt krijgen via rewards, maar je kunt deze ook kopen.
124745

1. Mobius Final Fantasy (Android en iOS)

Wil je een game spelen waarbij het lijkt alsof je op PC of console speelt, dan kunnen we je het beste verwijzen naar Mobius Final Fantasy. Deze game ziet er uit als een Final Fantasy game, speelt als een Final Fantasy game en levert nergens ook maar een klein beetje in om het je telefoon makkelijk te maken. En voor iedereen die graag een game heeft met een verhaal is Mobius Final Fantasy ook een mooie game.
Mobius Final Fantasy is een game die gewoon een mainstream Final Fantasy game wil zijn. Geen kleine sprites of een versimpeld menu, maar pure actie en uitgebreide systemen. Je kunt in de app dingen kopen, maar dat is niet nodig om Mobius Final Fantasy te kunnen spelen. Wat je wel nodig hebt, is een smartphone die wel wat meer aankan dan Snake.

Wat zijn jullie beste gratis mobile games?

Er zijn natuurlijk veel meer gratis mobiele games op de markt en we zijn benieuwd wat jullie spelen. Is het één van deze games, of spelen jullie compleet iets anders? Laat het ons weten in de comments! Wil je meer gratis games spelen, lees dan vooral even ons artikel over de beste gratis Steam games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties