De top 10 beste games van 2016 volgens Rox van der Helm

  Als je Rox kent, dan weet je dat ze vooral van twee dingen blij wordt: whisky en The Witcher. Daarnaast houdt deze dame natuurlijk nog erg van games, anders zou ze niet als hoofdredactrice bij XGN.nl werken! Lees hier de top 10 beste games van 2016, volgens Rox van der Helm.

  Even een kleine opmerking vooraf: het kan zijn dat er een paar games ontbreken. Ik heb simpelweg niet alle games nog gespeeld die dit jaar uit zijn gekomen.

  10. The Division (PlayStation 4)

  Mijn favoriete game begin dit jaar was The Division. Ik vond het zo ontzettend verslavend om steeds in level omhoog te gaan en weer tegen (nog) moeilijkere vijanden spelen. Een shooter met een uitdaging! En ook nog eens RPG-elementen, dat kan ik altijd waarderen.

  Als klap op de vuurpijl boekten een vriend en ik zelfs een vakantie naar New York, dát deed The Division met ons. Helaas moet ik wel zeggen dat ik de game al maanden niet meer aangeraakt heb en dat de game eigenlijk tegenwoordig stof ligt te happen.

  9. Inside (Xbox One)

  Playdead maakt goede dingen. Dat bewees de Deense studio al met het geweldige Limbo. Hoewel Inside niet helemaal datzelfde niveau kan halen, zijn de invloeden heel goed zichtbaar. Inside is een bizarre game, maar wel eentje die de moeite waard is. Gaandeweg wordt het verhaal steeds vreemder en je blijft je maar afvragen wat je allemaal aan het doen bent en wat je allemaal tegenkomt. Spannend van begin tot eind.

  8. Skylanders Imaginators (Xbox One)

  Al jaren ben ik fan van Skylanders. Elk jaar heb ik elk deel uitgespeeld. En nooit stelt het teleur. De laatste Skylanders heb ik doorlopen met mijn stiefzusje (13 jaar) en dat was geweldig om te doen. De levels zijn altijd tof, altijd vrolijk en het is toch altijd een uitdaging om alles te willen halen. Perfect dus! Een RPG eigenlijk voor kleintjes, al voel ik mij nooit te oud voor de serie.

  7. Unravel (Xbox One)

  Ik hoef niet per se blockbusters te spelen. Ik kan ook genieten van kleinere games, al doe je Unravel te weinig eer aan om deze weg te zetten als ‘kleine’ game. In ieder geval: als je van een goede platform/puzzelgame houdt, dan ben je met Unravel wel aan het juiste adres.

  6. Paper Mario Color Splash (Wii U)

  De Wii U heb ik helaas niet zo vaak in handen gehad dit jaar. Toch is er wel één titel die me zeer positief heeft weten te verrassen en dat is Paper Mario Color Splash. Een ‘simpele’ RPG, maar wel een leuke! Erg verslavend om deze vrolijke game te spelen, moet ik zeggen.

  5. FIFA 17 (PlayStation 4 en Xbox One)

  Als je mij vraagt wat de ultieme game is om op kantoor in de pauze te spelen, dan is dat FIFA 17! Ik houd van de FIFA serie, al jaren. Natuurlijk zal ik als Zlatan-groupie nu altijd met Manchester spelen en niet meer met PSG, maar wat maakt het uit? De footie speelt fantastisch. En hoe tof is het dat er nu eindelijk een verhaalmodus inzit? I like it!

  4. Telltale’s Batman (Xbox One)

  Telltale weet hoe het is om goede games te maken. Waar ik Minecraft Story mode smerig vond tegenvallen, liet Telltale met Batman weer zien wat het in huis heeft en aan kán bieden! Een tof verhaal om te volgen, dat eigenlijk per episode spannender werd. Ik kan nu al niet wachten op een tweede seizoen!

  3. Uncharted 4: A Thief’s End (PlayStation 4)

  Wat ik ook zeer kan waarderen aan games, is een goed verhaal. Daarom ook dat ik zo van The Witcher houd. Maar als we een serie totaal niet mogen vergeten is het de Uncharted serie op de PlayStation! Deel 4 zit weer verdomd goed in elkaar.

  De game oogt prachtig en de personages zijn stuk voor stuk zeer geloofwaardig. En dan hebben we ’t nog niets eens over de fijne afwisseling aan allerlei gameplay-elementen. Sowieso de beste PlayStation 4 titel die is uitgekomen dit jaar!

  2. Gears of War 4 (Xbox One)

  Een co-op game op 2! Ik ben een echte co-op liefhebber, al jaren. Alles wat los en vastzit wil ik co-op spelen met mensen. Ik vind het bijna het mooiste wat er is. En Gears of War 4 was de eerste game die ik met mijn vriendje speelde. We waren in Zagreb en ik had de Xbox One meegenomen.

  Vervolgens hebben we in de avond deze zeer toffe game samen doorlopen. Ik houd ervan. De recente Gears of War games vielen me tegen, maar met deel 4 heb ik echt het gevoel weer terug te zijn bij die vibe van vroeger. En hoe tof is het om Marcus nog mee te zien doen?

  1. The Witcher 3 - DLC Blood & Wine (Xbox One)

  Het zal geen verrassing zijn voor de mensen die mij kennen: de laatste DLC van The Witcher 3 staat bij mij op één. Eigenlijk is het geen game. Maar eerlijk is eerlijk: met ongeveer 20 speeluren en een nieuw verhaal om te volgen, kan deze DLC stiekem wel als game beschouwd worden! Er is voor mij niets mooiers dan The Witcher.

  Paper Mario: Color Splash

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.