Top 10 beste games die je niet uit kunt uitspelen

  Sommige spellen kun je niet uitspelen omdat ze gewoonweg te moeilijk zijn. Maar dat zijn niet de titels die je op dit lijstje tegen zult komen. Dit zijn de top 10 beste games die je niet uit kunt uitspelen omdat er nooit een einde in zicht komt.

  Deze games weten je uren aan vermaak te bieden omdat je geen lineair pad bewandelt. Er is geen duidelijke start en er is ook geen duidelijk einde. Jij bepaalt het einde.

  De Sims 4

  Start een gezin, bouw een huis, probeer ze een goede carriere te geven om de rekeningen van dat huishouden te blijven betalen en zie je Sims sterven om weer een nieuw gezin in het huis te zetten. Met de Sims 4 kun je eeuwig door blijven gaan met het onderhouden van families en hun huizen. En mocht je een weduwe aanmaken: zelfs wanneer een gezin lijkt uit te sterven is het spel niet afgelopen, want dan start je gewoon een nieuw gezin.

  Daarnaast wordt de Sims 4 nog regelmatig uitgebreid. Zoals gewend van de verschillende Sims-games die door de jaren heen zijn verschenen, is er namelijk een heel plan van EA om elke keer uitbreidingen op de markt te brengen. Hierdoor kun je studentenlevens toevoegen of huisdieren door je appartement laten banjeren. Die uitbreidingen zorgen er alleen maar voor dat je niet verveeld raakt van die eeuwigdurende gameplay van de Sims 4.

  Farming Simulator 18

  De volgende op de lijst met beste games die je niet uit kunt uitspelen is dit boerenspel.

  Zo kun je oneindig de boer uithangen in Farming Simulator. Net als een heleboel simulatiespellen is er geen einde aan, omdat er geen echt einddoel is. Of je nu uren rondrijdt in een tractor of liever los wilt gaan op de weilanden, met nieuwe gewassen en machines. Er zijn verschillende versies van Farming Simulator verschenen en elk jaar verschijnt er wel weer een nieuwe editie met nieuwe opties, dus er is genoeg om te spelen.

  Farming Simulator 18 kwam uit voor de Switch, 3DS en Vita en eind dit jaar komt ook nog Farming Simulator 19 uit op de PS4, Xbox One en PC. Tijd dus om de boer uit te hangen!

  Minecraft

  Een andere optie is om urenlang te gaan bouwen in Minecraft, want deze grote sandbox game kan niet ontbreken aan de lijst. Ondertussen is de game al flink wat jaren geleden voor het eerst gelanceerd en sindsdien is deze ervaring naar zo'n beetje elke denkbare console geport: Switch, PS4, Xbox One, PC, Wii U, PS3, Xbox 360, 3DS en Vita. Hierdoor hebben heel veel verschillende spelers al kunnen genieten van de eindeloze gameplay.

  In Minecraft kun je uren steken in het uiten van je creativiteit. Er zijn voldoende spelers die tientallen uren steken in het maken van hele bouwwerken. Niks is te gek voor die eindeloze speelsessies: de Toren Van Pisa, de IJfteltoren, het Witte Huis, wat er allemaal maar bedacht kan worden. De sandbox biedt je eindeloos veel bouwplezier, waardoor dit door de loop van tijd één van de beste games die je niet uit kunt uitspelen is geworden.

  Jackbox Party Pack 4

  De Jackbox Party Packs doen het ook altijd erg goed. Met simpele minigames kun je nooit zeggen dat je het spel hebt uitgespeeld. Elke keer kunnen jij en je vrienden het spel erbij pakken en weer gekke fratsen uithalen om verschillende punten te scoren. Zo mag je bijvoorbeeld Pinocchio uithangen in een leugenspelletje waarbij iedereen een leugen instuurt en iedereen vervolgens de leukste leugen stemt zonder te weten wie wat inzond.

  De Jackbox Party Packs zijn erg makkelijk om te besturen omdat iedereen altijd en overal een controller op zak heeft. Het spel wordt namelijk bestuurd via de smarthphone, iPad of laptop. Elke sessie heeft een eigen unieke code die op de website van het spel wordt ingevuld. Vanaf dat moment gebruik kan vrijwel elk apparaat waar een browser op staat als een controller voor dit knotsgekke spel worden gebruikt.

  Jackbox Party Pack 4 is verkrijgbaar op Switch, PS4, Xbox One en PC

  Jurassic World Evolution

  Ook deze prehistorische titel bijt zich een weg omhoog op deze lijst met de beste games die je niet uit kunt uitspelen. Eigenlijk valt hij heel lichtjes in hetzelfde straatje als de ouderwetse Roller Coaster Tycoons. Daar kwam ook geen einde aan.

  Pak een pretpark en gooi deze vol met de meest moordlustige beesten die op aarde lopen. Met deze game ervaar je hoe het was geweest als deze beesten nooit waren uitgestorven. De prehistorische monsters zitten achter slot en grendel om door alle bezoekers te worden bekeken. Ondertussen verdien jij geld aan mensen die niet in staat lijken te zijn om te lezen dat je dierentuindieren niet mag bijvoeren.

  Jurassic World Evolution verscheen op de PS4, Xbox One en PC en werd erg goed ontvangen. Wij gaven de game maar liefst een 8.0 in de Jurassic World Evolution review. Het spel biedt een grote hoeveelheid dinosauriërs en je alle vrijheid om ze lekker achter slot en grendel aan je parkbezoekers te tonen.

  Animal Crossing: New Leaf

  Zo een beetje elke Animal Crossing-titel had op deze lijst kunnen staan, maar uiteindelijk hebben voor de meest recente Animal Crossing game gekozen. In dit 8.5 waardige 3DS-spel kun je met gemak 400+ uur in dit spel stoppen door elke dag eventjes een halfuurtje het spel te spelen. Na die honderden uren met je dierenvriendjes te hebben rondgehangen, is er nog geen einde aan het spel. Je kunt dit toffe spel tot in de eeuwigheid door blijven spelen.

  Natuurlijk zijn er doelen zoals het verzamelen van fossielen, insecten, vissen en meubeltjes. Ook kunnen spelers hun volledige huis afbetalen en uitbreiden. Maar zelfs als alle collecties compleet zijn, blijft het leven in Animal Crossing doorgaan. De diertjes blijven naar je vragen als je een weekje niet het spel hebt opgestart en ondertussen blijven feestdagen zoals Halloween, nieuwjaar of de bekende vistoernooien gewoon doorgaan.

  En er zijn veel schattige dierenvriendjes met deze beste games die je niet uit kunt uitspelen.

  League of Legends

  Ook voor eSport-games is ruimte tussen de beste games die je niet uit kunt uitspelen.

  Daarnaast kun je ook uren steken in dit populaire PC-spel. Niet alleen geven al de verschillende personages en skills waar je mee kunt spelen al voor uren gameplezier, ook zal je zeker uren moeten oefenen als je besluit de beste in dit spel te willen worden. League of Legends is een flink competitief spel dat met enige regelmaat opduikt tijdens eSports.

  Je speelt het spel in een teamverband en samen probeer je eigen basis te verdedigen tegen de vijanden. Je kunt van klasse een assassin, tank of supporter zijn. Vorm samen met je vrienden een Champion en probeer verder te groeien door confrontaties aan te gaan. En hadden we al gezegd dat je dit spel natuurlijk helemaal gratis kunt downloaden op je PC, om het vervolgens eindeloos met een flink geconcentreerde blik op je gezicht te blijven spelen?

  Sid Meier's Civilization VI

  Met de beste games die je niet uit kunt uitspelen, mogen we ook landjes veroveren.

  Ook een goede PC-game als Sid Meier's Civilization VI mag niet aan dit lijstje ontbreken. Niet alleen kun je eeuwig doorgaan met het veroveren van landjes, ook is het gaaf om na uren aan gameplay telkens je rijk opnieuw van niks tot gigantisch groot te zien groeien. Voel de machtlust, want er komt maar geen einde aan je macht.

  De Civilization 6 release brengt je in de verleiding om uren te steken in het uitbreidingen van je rijk. Aan jou is het de taak om al je samenleving te vernieuwen en te strijden tegen de grootste leiders uit de historie. Zo moet je zorgen dat die beschaving van jou eindeloos mee kan gaan in deze toffe game die een 8.5 kreeg in de Civilization VI review

  Fortnite Battle Royale

  Als je zin hebt om een potje te knallen, dan zit je bij Fortnite Battle Royale. Alhoewel de betaalde versie Save the World gewoon kan worden uitgespeeld, geeft deze free-to-play game spelers al honderden uren speelplezier. Doordat het spel regelmatig wordt geüpdatet blijft het voor spelers leuk. Zo doen de tijdelijke extra modi zoals de Thanos en Playground modus het vaak erg goed onder spelers.

  Fortnite is een spel wat je er vaak met vrienden bij pakt om samen een paar potjes te spelen. Er zit geen einde aan, want je kunt altijd nieuwe matches blijven joinen. Het einde komt pas in zicht wanneer je genoeg hebt van al dat geknal en besluit dat het voor die dag wel weer voldoende was. Morgen is er weer een dag waarop je een poging kan wagen de last person standing te zijn in die Battle Royale-wedstrijd.

  Fortnite Battle Royale is beschikbaar op Switch, Mobile, PS4, Xbox One en PC

  Afsluiter beste games die je niet uit kunt uitspelen

  Maar de absolute topper voor deze lijst met beste games die je niet uit kunt uitspelen, is toch wel World of Warcraft. Het spel is ondertussen minder populair dan het was op release, maar alsnog weten miljoenen spelers zich nog te vermaken in deze gigantische online multiplayer-ervaring. Urenlang verliezen ze zichzelf in het jagen op monsters en het voeren van gesprekken met andere spelers van hun spelersgroep.

  Terwijl je van quest naar quest hopt, wordt steeds duidelijker dat die spelwereld zo groot is dat je het nooit uitspeelt. Technisch gezien zou je kunnen zeggen dat je het spel hebt uitgespeeld als je elke missie hebt voltooid, maar dat gaat nooit gebeuren.

  Blizzard heeft het imago haar games jarenlang te blijven ondersteunen. Bij World of Warcraft is dit niet anders. Het spel verscheen voor het eerst in 2004 op de markt en veertien jaar later werkt Blizzard nog steeds voor uitbreidingen voor het spel, waardoor je nooit alles kan voltooien. Zeker als je nu pas in het avontuur stapt, dan word je overdonderd.

  De Sims 4

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.