Top 10 beste films voor september 2016

Article
donderdag, 01 september 2016 om 9:00
xgn google image
De zomervakantie loopt inmiddels ten einde en het echte leventje begint weer. Mocht je toch nog even naar een ontspanningsmomentje snakken is er ook in september weer genoeg te zien in de bioscopen. Welke lees je hier in de top 10 beste films voor september 2016 op XGN.nl!
Ondanks het feit dat de voorgaande maanden niet erg succesvol bleken staat de maand september vol gepland. Wanneer je fan bent van Nederlandse films is Adios Amigos dan ook zeker een aanrader. Ook Jason Statham fans kunnen zich weer vergapen aan het actiewerk dat hij aflevert in Mechanic: Ressurection. En hoewel de trailer er veelbelovend uit ziet haalt hij ons lijstje nét niet.
Dit betekent overigens niet dat het geen aanrader is, maar er moest simpelweg een keuze gemaakt worden. Wanneer je dan zo’n film tegelijkertijd lanceert met, Oscar winnaar Matthew McConaugheys, Free State of Jones maak je weinig kans. En daar beginnen we dan ook gelijk mee op 1 september.

Free State of Jones – 1 september

Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van het plekje Jones County in Mississippi tijdens de burgeroorlog en de periode daarna. Het plot van het verhaal is fictie maar een aantal gebeurtenissen zijn ook daadwerkelijk waargebeurd. We volgen het verhaal van Newton Knight (Matthew McConaughey) en zijn opstand tegen de staat.
Knight verliest zijn zoon aan de oorlog en heeft daarom alle reden om ten strijde te trekken. Samen met verschillende lokale boeren en slaven verzamelt hij een leger om te vechten voor vrijheid en gerechtigheid. Het is Newton Knight die geschiedenis schreef en een van eerste voorvechters tegen rassendiscriminatie bleek.

Sausage Party – 8 september

Verschillende supermarkt producten geloven heilig in een soort code die ze helpt gelukkig te leven. Tot het dan eindelijk tijd is de vleugels uit te slaan wanneer ze worden meegenomen door een klant. Ze zien de mens dan ook als goden en kunnen niet wachten om naar het grote onbekende af te reizen. Maar wanneer hotdog Frank (Seth Rogen) dan eindelijk wordt meegenomen eindigt zijn trip anders dan gepland.
Gevallen uit het winkelmandje proberen Frank en zijn partner Bun (Kristen Wiig) weer terug te keren naar hun vertrouwde plekje in de winkel. Maar tijdens hun reis leren ze al snel de duistere waarheid achter hun bestaan. Weet Frank op tijd zijn supermarkt vriendjes te overtuigen om zo een ware opstand te creëren?

Sully – 8 september

Sausage Party is iets waar je van moet houden, gelukkig komt er op diezelfde 8 september ook nog een wat serieuzere film uit. Misschien is het wat weg gezakt, maar in 2009 moest Chesley Sully Sullenberger een gedwongen noodlanding maken op de Hudson door een kapot vliegtuig. Er zouden ganzen in beide motoren terecht zijn gekomen en terugkeren was te laat. Sully is de verfilming van dit waargebeurde en vooral inspirerende verhaal.
Chesley Sully (Tom Hanks) redt met zijn snelle denkwerk, kalme houding en geweldige manoeuvre de levens van alle 155 passagiers aan boord. Hij wordt geloofd door de media en het publiek draagt hem op beide schouders. Zelf ontvangt hij de ‘key to the city’ maar niemand heeft door dat er ondertussen een heus onderzoek gaande is die zijn carrière en reputatie zonder pardon kunnen vernietigen. Clint Eastwood is de troste regisseur van dit plaatje en onze aanrader is om hem zeker in IMAX te kijken!

Bridget Jones Baby – 15 september

Bridget (Renée Zellweger) leidt een ontzettend gaaf leven als producer en sportieveling. En toch is ze nog steeds hartstikke all by herself. Inmiddels zijn Bridget en Mark Darcy (Colin Firth) alweer een tijdje uit elkaar en het feit dat ze de veertig al gepasseerd maakt daten ook niet heel erg makkelijk.
Toch lijkt het alsof Bridget eindelijk alles onder controle heeft en niets of niemand haar kan weerhouden van succes. Maar dan ontmoet ze Jack (Patrick Dempsey) op de werkvloer en haar liefdes leven staat opnieuw op zijn kop. Met als klap op de vuurpijl een kindje in haar buik. Maar wie van de twee is nou eigenlijk de vader?

Blair Witch – 15 September

In 1999 was de wereld in de ban van The Blair Witch Project, een in scene gezette documentairre over de heks van Burkittsville. De low-budget film was zo’n succes dat een vervolg dan ook niet als een verassing komt. In 2002 kwam het vervolg uit in de vorm van een boek maar werd helaas niet goed ontvangen. Nu, 17 jaar na de eerste film, gaat het verhaal verder waar het gebleven is.
Na de bizarre verdwijning van het drietal dat in 1999 een documantaire filmde over de Blair Witch gaan drie studenten op zoek naar de waarheid. Hoewel ze eerst vol hoop zitten doordat ze hulp krijgen van twee gidsen slaat de stemming snel om. Zodra de nacht valt krijgen de jongeren door dat ze niet alleen zijn in het bos. Zou de legende dan van de Blair With dan toch waar zijn?

Magnificent Seven – 22 September

Wat krijg je als je zeven losgeslagen cowboys bij elkaar zet? Juist; een bende van ellende. Onder leiding van Chisolm (Denzel Washington) trekken de zeven ten strijden tegen een groep dieven die een stadje onderdrukken. Gedreven door woede zetten ze alles op alles om de dieven te stoppen en het stadje te redden.
Zoals in de trailer te zien is, gaat dit er niet al te soepel aan toe. Het arsenaal aan wapens dat hier alleen al langs komt belooft een heftig spektakel te worden op het witte doek. Daarnaast bestaat de cast uit een aantal grote namen in Hollywood. Dus wie van een goede western houdt met veel actie en een sterrencast zal van deze film zeker kunnen genieten.

Nerve – 22 September

Tegenwoordig leven we steeds meer in een digitale wereld. Social media is een belangrijk deel van onze dagbesteding. Maar wat als je er te ver in door gaat? Nerve, een film van Henry Joost en Ariel Shulman, laat zien wat er gebeurt wanneer de kijkers van een interactieve game de macht in handen hebben.
Wanneer Vee (Emma Roberts) het zat is om aan de zijlijn te staan besluit ze om mee te doen met een digitaal spel waarin je door kijkers wordt uitgedaagd. Zo ontmoet ze Ian (Dave Franco), een mysterieuze vreemdeling die op zoek is naar adrenaline. Wat op het begin lijkt op onschuldig plezier leidt snel naar een sinister spelletje waarin er meer op het spel staat dan dat Vee lief is. Lukt het haar om hier uit te komen of is ze in de ban van de kijkers?

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children – 29 september

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is het debuut verhaal van Amerikaanse schrijver Ransom Riggs. Naast het feit dat het boek lovend werd ontvangen door onder andere The New York Times heeft het verhaal ook maar liefst 45 weken lang op nummer 1 gestaan in de bekendste kinderboekenlijst. Een film kon daarom natuurlijk niet uitblijven en neemt ons mee in het leven van jonge Jake (Asa Butterfield). Zijn grootvader verdwijnt plots van de aardbodem, maar laat merkwaardige aanwijzingen achter.
Jake volgt deze op de voet en ontdekt het weeshuis voor bijzondere kinderen. Al snel wordt het mysterie nog groter wanneer hij kennismaakt met de bewoners, hun bijzondere gaven en hun vijanden. Jake is de enige die zijn vriendjes kan redden met zijn nog maar net ontdekte eigen ‘gave’. Wanneer je een fan bent van Tim Burton zijn werk mag ook deze zeker niet aan je watchlist ontbreken!

Don’t Breathe – 29 september

Helaas moeten wij nog tot eind september wachten, maar in Amerika is Don’t Breathe al een paar dagen uit. De box office resultaten zijn veel belovend en ook de reviews zijn verrassend genoeg eens niet afkrakend. En dat terwijl het verhaal best simpel is. Drie jongeren, Alex (Minnette), Rocky (Levy) en Money (Daniel Zovatta), plannen een inbraak en dat kan natuurlijk niet goed gaan.
Een blinde veteraan wordt al snel het doelwit van hun laatste inbraak. Hij zou door een tragisch ongeval waarbij zijn dochter om het leven kwam namelijk een flink smak geld hebben gekregen. Alles lijkt volgens plan te gaan tot ze er achter komen dat de blinde man een taaie met goede vecht skills blijkt. Al snel worden de rollen omgedraaid en komt het gruwelijke verhaal van de blinde man naar boven...

Deepwater Horizon – 29 september

De Deepwater Horizon was een bestaand boorplatform aan de Golf van Mexico. Helaas explodeerde de boel in april 2010 en staat inmiddels bekend als één van de grootste milieurampen waarbij veel olie verloren ging in het water. Ook in dit verhaal werd een film gezien en Mark Wahlberg vertolkt de hoofdrol.
Lone Survivor regisseur Peter Berg heeft zijn taak ervan gemaakt een actiethriller neer te zetten over de ramp op het platform zelf. Alles lijkt goed te gaan op Deepwater Horizon tot plots alles op blaast. De bemanningsleden doen er alles aan te ontsnappen aan het vuur. Zal het Mike (Wahlberg) lukken terug te keren naar zijn vrouw (Kate Hudson)?