Forza Horizon 3 screenshots - Pracht en praal in Australië

  Forza Horizon 3 komt op 27 september uit, maar op gamescom mochten wij al even met deze game aan de slag. Naast de toffe gameplay waren wij onder de indruk van de toffe omgevingen en pracht van de game. Daarom kan je hier terecht voor hele mooie Forza Horizon 3 screenshots!

  Forza Horizon 3 zal spelers kennis laten maken met Australië via een grote open wereld. De map moet tweemaal zo groot worden als die in Forza Horizon 2 en zal zich uitstrekken van Surfers Paradise tot Byron Bay. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het spelen van Forza Horizon 3 in allerlei verschillende situaties en omgevingen terecht kan komen: van racen op strak asfalt naar het zandstrand tot off-road door de bossen crossen!

  In voorgaande Forza Horizon games stond je als speler in de schoenen van een van de racers in het Horizon Festival, maar deze keer ben je de baas van het festival. Zo kan je zelf racers aannemen of ontslaan en kan je custom race tracks maken op allerlei verschillende locaties op de map. Jouw doel als speler is namelijk om dit Horizon Festival de grootste in de wereld te maken.

  Bovendien hoef je nooit alleen te rijden, aangezien de co-op multiplayer campagin ruimte biedt aan vier spelers. Zelfs wanneer je vrienden de game op PC hebben gekocht en jij op de Xbox One speelt is dat geen probleem: Forza Horizon 3 beschikt namelijk over cross-platform compabiliteit. Deze functie is mogelijk omdat de game deel uitmaakt van het Xbox Play Anywhere programma dat eerder dit jaar is aangekondigd. Meer over de game zelf kan je lezen in onze preview en specials, maar hieronder kan je terecht voor toffe Forza Horizon 3 screenshots!

  forza horizon 3 screenshots

  7. Skyline

  We beginnen deze special maar meteen goed met een prachtig plaatje. Ronkende motoren, een ondergaande zon en een vette skyline op de achtergrond: wat wil je nog meer? Forza Horizon 3 zal spelers naar een variatie aan verschillende omgevingen brengen, en natuurlijk is het oude vertrouwde asfalt daar een van. Maar het is zeker niet de enige, als we op de volgende pagina's zullen gaan zien.

  6. Co-op in actie

  In dit screenshot vinden we onszelf in een totaal andere omgeving, hoewel het asfalt nog wel duidelijk aanwezig is. We zien uitgestrekte bossen en een soort van woestijn-achtig gebied, een groot meer met een aantal bootjes en zelfs een enorme en imposante dam. Het is zonder twijfel te zeggen dat Forza Horizon 3 ons op een aantal prachtige locaties zal gaan brengen tijdens de vele races door Australië.

  Daarnaast zie je op dit screenshot ook de co-op in actie: voor je rijden twee van je vrienden, die worden aangegeven met gamertag en level. Deze co-op integratie is bovendien naadloos: een vierde speler zou zo bij de andere drie kunnen komen rijden, zonder extra laadtijden en zonder dat het team eerst terug moet keren naar een lobby.

  5. Helikopters

  Op dit screenshot zijn we wel helemaal van de weg af, en vinden we onszelf op het strand. Naast al het racegeweld zijn op de achtergrond palmbomen, de oceaan en zelfs een reuzenrad te spotten. Op de voorgrond zien we echter een buggy door het zand crossen, die racet tegen een helikopter. Wacht, wat?

  Ja, in Forza Horizon 3 race je niet alleen tegen andere auto's, maar in deze bepaalde modus ga je de strijd aan met een helikopter, of beter gezegd: een auto die aan een helikopter bungelt. Op een gegeven moment wordt deze kabel namelijk losgemaakt en barst de race écht los, hoewel je natuurlijk daarvoor al wel moet zorgen dat je bij de helikopter in de buurt blijft!

  4. Springen maar!

  Als je dacht dat racen tegen een helikopter al gek was, wat denk je dan van vliegende auto's? In Forza Horizon 3 kan het niet gek en over-the-top genoeg in sommige races, wat hier goed te zien is in dit screenshot waarin een aantal trucks tegen elkaar racen. Door de duinen racen brengt behoorlijk wat tijd in de lucht met zich mee, dus je kan maar beter een auto uitkiezen die wel tegen een stootje kan!

  3. Het bos in

  Voor dit screenshot verlaten we het zand van het strand en de duinen weer en komen we terecht in de dichte bossen van het regenwoud. We zien hier hoe verschillende racers tegen elkaar aan het strijden zijn voor de eerste plaats.

  Wederom worden gamertag en level boven de auto's van je medespelers geplaatst, zodat je op elk moment precies weet wie zich in welke auto bevindt. De minimap met de uitgestippelde route bevindt zich linksonderin het scherm en rechtsonderin zien we precies hoe hard we over de weg scheuren: in dit geval met zo'n 200 kilometer per uur!

  2. Voor de Halo fans

  Deze is voornamelijk voor de Halo fans onder ons. Niets minder dan de enige echte Halo Warthog zal namelijk deel uitmaken van Forza Horizon 3! Dit is recentelijk onthuld door Playground Games, de ontwikkelaar van de game. Spelers kunnen dus in de Warthog crossen door de off-road terreinen van Australië.

  Het UNSC-logo is te spotten op de auto en alle details komen overeen. Voor iedereen die Halo heeft gespeeld, vormt deze Warthog een enorm toffe toevoeging aan de autocollectie van Forza Horizon 3, en wij kunnen in ieder geval niet wachten om met deze bak aan de slag te gaan! Hopelijk gaat het besturen ervan wel wat soepeler dan in de Halo games...

  1. Lamborghini Centenario

  We sluiten deze special af met niets anders dan een van de auto's die de Forza Horizon 3 cover sieren: de Lamborghini Centenario. Dit monster van een auto beschikt over een 770 pk motor en behaalt een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 2,8 seconden. De topsnelheid van de Centenario ligt zelfs boven de 350 kilometer per uur: een perfecte auto om de vele verschillende wegen van Australië mee te verkennen dus!

  Meer weten over Forza Horizon 3? Check dan ook even onze E3 hands-on preview of ons overzicht met alles wat we tot nu toe weten over de release van de game!

  Forza Horizon 3 komt op 27 september uit voor Xbox One en PC.

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.