Top 10 beste films voor december 2016

  We naderen inmiddels alweer het einde van 2016. De feestdagen komen eraan en niets is fijner dan in de kerstvakantie de bioscoop op te zoeken! Gelukkig sluit het magere jaar sterk af en valt er genoeg te kiezen. Om je keuze wat makkelijker te maken hebben wij de Top 10 beste films voor december 2016 op een rijtje gezet!

  De dagen worden korter en kouder, en de huizen vullen zich met kaarsen en lampjes. En hoewel Fantastic Beast and Where to Find Them nog de theaters zal domineren begin december, staat de nieuwste Star Wars al te trappelen. Kinderen zullen zich vergapen aan het nieuwe Disney sterretje Vaiana. En families kunnen meezingen met de bekende hits in de animatie Sing. December wordt om te smullen!â

  Underworld: Blood Wars – 1 december

  In Underworld: Blood Wars weet Vampier Death Dealer Selene (Kate Beckinsale) verschillende brute aanvallen af te weren van zowel de Lycan als de Vampier-factie die haar heeft verraden. De eeuwige oorlog tussen de Lycans en de Vampiers moet gestopt worden. En samen met haar bondgenoten David (Theo James) en zijn vader Thomas (Charles Dance) zullen ze strijden tot deze missie is volbracht. Maar dit gaat wel gepaard met grote consequenties.

  Nocturnal Animals – 1 december

  Wellicht niet helemaal eerlijk door de vele voorvertoningen in november, maar toch stoppen we hem erin! Tom Ford creëerde ooit een succesvolle zonnebrillenlijn en lanceerde een eigen modehuis, maar toch groeide er ook een passie voor films in hem. Nocturnal Animals is zijn nieuwste thriller die gaat over kunsthandelaar Susan Morrow (Amy Adams) die een onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (âArmie Hammer). Haar man is vaak op zakenreis en hun relatie bevat weinig spanning.

  Wanneer Hutton weer eens weg is, ontvangt Susan een anoniem pakketje. Het bevat het boek ‘Nocturnal Animals’ geschreven door haar ex-man (Jake Gyllenhaal) met wie ze al jaren geen contact heeft gehad. Het briefje bij het boek vraagt haar het verhaal te lezen en hem daarna te contacten. De roman is tenslotte aan haar opgedragen...

  Office Christmas Party – 8 december

  Nu kerstmis nadert is de bioscoop een favoriet uitje. En ondanks de vrolijke kerstnaam is Office Christmas Party niet bedoeld voor een leuke familiedag met de kinders. In deze komedie dreigt de CEO (Jennifer Aniston) van een groot familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay (T.J. Miller) te sluiten. Maar Clay en zijn collega’s denken allemaal nét iets anders over de werkwijze van het bedrijf.

  Samen met een groepje collega’s (o.a. Oliva Munn, Jason Bateman en Kate McKinnon) organiseren ze een groot kerstfeest. Dit in een poging om een potentiële klant te trekken die uiteindelijk hun baan zou kunnen redden. Maar natuurlijk loopt niet alles geheel volgens plan!

  Soof 2 – 8 december

  In Soof 2 keren Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) weer terug op het witte doek. Maar na een flinke dosis relatietherapie lijkt er niets anders op te zitten dan van elkaar te scheiden. Soof probeert haar leven van de zonnige kant te benaderen, maar de controle blijkt al snel foetsie. En haar leven was altijd al zo chaotisch!

  Wanneer de kinderen alleen oog hebben voor tienerproblemen, het koken niet meer lukt en Kasper een veel te jong mokkel aan de haak slaat ziet Soof het allemaal niet meer zitten. Gelukkig weet ze zich na een ontmoeting, met de altijd knappe, Jim Cole (Dan Karaty) te herpakkken. Maar het is knappe chef-kok Bauke (Achmed Akkabi) die de verloren passie weer in haar naar boven weet te halen. Is hij uiteindelijk de oplossing voor al Soofs problemen?

  Rogue One: A Star Wars Story – 14 december

  December is ook de maand waarin de eerste standalone film in het Star Wars universum verschijnt. Ondanks de vele speculaties en negatieve verhalen eerder dit jaar neemt het verhaal ons mee naar de missie van een groep rebellen. Het lijkt een onmogelijke taak om het ultieme vernietigingswapen, de Death Star, te stelen van een oppermachtig Keizerrijk.

  Dit moment is alles bepalend om de Star Wars tijdlijn. Lukt het Jyn Erso (Felicity Jones) haar vader (Mads Mikkelsen) te vinden en het sterrenstelsel te redden? Wij hebben hoop, want daar zijn rebellen opgebouwd!

  Sing – 14 december

  In een stad vol dieren organiseert koala Buster Moon (Matthew McConaughey) in een poging zijn ooit glorieuze theater een nieuw leven te schenken. Het oude vervallen pand is aan een vernieuwing toe en de zaken gaan slecht. Maar door een foutieve pamflet met een groot win bedrag blijkt er genoeg talent in het stadje rond te lopen.

  Helaas kan er maar een de beste zijn en staat de spotlight al snel gericht op vijf finalisten. Een muis die liegt en bedriegt (Seth MacFarlane), een verlegen tiener olifant (Tori Kelly), een oververmoeid varkentje (Reese Witherspoon), een jonge gangster gorilla (Taron Egerton) en een punkrock stekelvarken (Scarlett Johansson). En hoewel ze strijden voor de winst levert deze tocht wellicht meer op dan alleen wat geld!

  Collateral Beauty – 15 december

  Wanneer een succesvolle zakenman Howard (Will Smith) een groot tragedie meemaakt die hem hard treft ziet hij het leven niet meer zonnig in. Zijn vrienden en collega’s proberen wanhopig hun dierbare vriend op te vangen, maar zonder enig geluk. Ondertussen zoekt hij naar antwoorden in het universum doormiddel van brieven gericht aan; tijd, liefde en dood.

  Onverwacht krijgen zijn brieven persoonlijke antwoorden in de vorm van gedaantes. Langzaam begint Howard te begrijpen hoe nauw het leven en aspecten zoals tijd (Jacob Latimore), liefde (Keira Knightley) en dood (Helen Mirren) met elkaar verbonden zijn. Want zelfs het grootste verdriet kan momenten ontrafelen vol pracht en betekenis.

  Passengers – 22 december

  Het ruimteschip de Starship Avalon is op weg naar een nabije planeet. Het schip draagt 5,259 mensen die in slaap zijn gebracht om de 120 jaar durende reis te overbruggen. Maar helaas gaat deze reis niet geheel volgens plan en worden er twee passagiers wakker door een storing in de slaapcabines. Zo’n 90 jaar te vroeg...

  Aurora Dunn (Jennifer Lawrence) is een journaliste geïnteresseerd in ruimtereizen. Jim Preston (Chris Pratt) is een mechanische ingenieur die maar al te graag aarde wil verlaten. Samen zijn ze gedoemd te overleven, maar vinden gaandeweg al snel uit dat de storing die hun wakker maakte niet het enige probleem is op het schip. Lukt het ze op tijd een uitweg te vinden?

  Why Him? - 22 december

  Tijdens een bezoek aan hun oudste dochter Stephanie (Zoey Deutch), worden ouders (Bryan Cranston en Megan Mullally) geïntroduceerd aan haar nieuwste aanwinst. Beroemde en ook nog een rijke Laird Mayhew (James Franco) is alleen alles behalve ‘de ideale schoonzoon’. Zijn overweldigende gedrag en nogal gekke opmerkingen zorgen dan ook al snel voor een groeiende haat bij vader Ned.

  Maar wanneer Laird bekend maakt Stephanie ten huwelijk te willen vragen begint het spelletje pas echt. Want Ned geeft niet zo makkelijk zijn zegen aan deze belachelijke ster. Laird doet alles in zijn macht zichzelf waardig te bewijzen, maar tegelijkertijd doet Ned er alles aan hem neer te halen. Wie gaat de strijd winnen?

  La La Land - 22 december

  Ryan Gosling en Emma Stone keren na Crazy, Stupid, Love weer samen terug op het witte doek! Ditmaal in een feelgood film die ook gezien kan worden als een eyeopener voor iedereen die wilde dromen heeft, maar er niet durft naar te streven. Het romantische en kleurrijke plaatje volgt matig succesvolle jazzpianist Sebastian die al snel verliefd wordt op beginnend actrice Mia. Maar wanneer hun beide carrières een succesvolle lift maakt komt hun relatie als snel onder druk te staan.

  Er zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden. Volgen ze hun hart?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.