Hearthstone Mean Streets of Gadgetzan - Alle info op een rij!

Article
woensdag, 30 november 2016 om 17:35
xgn google image
Donderdag 2 december komt de nieuwe uitbreiding van Hearthstone in Europa uit. Voor de Hearthstone fans die hier nog niet veel van af weten kunnen alle nieuwe kaarten best eng zijn. Niet getreurd, want hier is alle informatie van Hearthstone Mean Streets of Gadgetzan op een rijtje!
Mean Streets of Gadgetzan is de nieuwe uitbreiding van Hearthstone en bevat 132 nieuwe kaarten. Ongetwijfeld gaan deze kaarten een grote rol spelen in de speelwijze van Hearthstone, maar wat gebeurt er allemaal nog meer met de nieuwe uitbreiding?

Hearthstone Mean Streets of Gadgetzan

De straten van Gadgetzan zitten vol met criminelen, oplichters en rare wezens. Blizzard, ontwikkelaar van Hearthstone, heeft deze aparte plek in de fictieve wereld van Hearthstone toegevoegd. De wellicht bekende personages die ook in World of Warcraft te vinden zijn, gaan vanaf 1 december haar entree maken op de speelkaarten van Hearthstone. Voor Europa komt de uitbreiding op 2 december uit.
De Mean Streets of Gadgetzan uitbreiding bevat geen nieuwe avonturen zoals bij The League of Explorers of Blackrock Mountain. De nieuwe kaarten zijn alleen binnen te halen door het kopen van kaartpakjes met echt geld of in-game gold.
De nieuwe kaarten zijn niet zoals we ze kennen, sommige kaarten bevatten namelijk unieke manieren om te gebruiken.
101552

Nieuwe unieke kaarten

In totaal komen er 132 nieuwe kaarten in Hearthstone. Dit gaat ongetwijfeld veel invloed hebben op de manier van spelen in Hearthstone. Sommige kaarten hebben een indeling gekregen die we bij Hearthstone nog niet eerder hebben gezien.
De kaarten zijn gebaseerd op drie misdaadfamilies in Gadgetzan. De Grimy Goons, de Jade Lotus en The Kabal. Deze drie families bieden een nieuwe indeling van kaarten. Zo zijn er namelijk multi-class kaarten die alleen beschikbaar zijn voor 3 verschillende classes.
In totaal zijn er 9 nieuwe kaarten die Multi-class beschikbaar zijn. De Grimy Goons hebben kaarten voor Hunter, Paladin en Warrior. De Kabal bieden iets voor Mage, Priest en Warlock. Tot slot biedt de Jade Lotus familie kaarten voor Druid, Rogue en Shaman.
Naast deze 9 multi-class kaarten zijn er ook gewoon kaarten die specifiek voor één class zijn gemaakt. Er zijn ongeveer 4 à 5 nieuwe kaarten per class uitgekomen. Daarnaast zitten er ook weer kaarten tussen die voor alle classes beschikbaar zijn. Naast de nieuwe multi-class kaarten is dit niet anders dan we al kennen van de vorige uitbreidingen.
101553

Familiekaarten

Op de vorige pagina werd er al kort iets gezegd over de 9 familiekaarten die allen met een unieke kracht komen. Op deze pagina worden deze nieuwe functies toegelicht.
De kaarten van de families bieden verschillende functies. Zo hebben de kaarten van de Grimy Goons invloed op de kaarten in je hand. De Kabal daarentegen laat je een unieke spreuk maken en de Jade Lotus laat je Jade Golems oproepen.

Grimy Goons

De Grimy Goons kaarten hebben invloed op kaarten die in je hand bevinden. Er zijn drie kaarten van de Grimy Goons, deze zijn alleen beschikbaar voor Warrior, Hunter en Paladin.
Hearthstone kaarten van de Grimy Goons

De Kabal

De Kabal familie geeft je een nieuwe manier van spelen. Met bepaalde kaarten van De Kabal familie kun je een custom spreuk maken. Deze Kabal kaarten zijn alleen beschikbaar voor Mage, Priest en Warlock
De custom spreuk gaat als volgt in zijn werking. Je kiest eerst hoeveel mana de spreuk gaat kosten, daarna krijg je twee keer de keus om een speciale kracht aan deze spreuk toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld een spreuk van 10 mana maken, waarmee je drie kaarten pakt en alle minions in een schaap verandert.
Hearthstone kaarten van de Kabal familie

Jade Lotus

De kaarten van Jade Lotus komen ook met iets nieuws, namelijk Jade Golems. De kaarten van Jade Lotus zijn alleen beschikbaar voor Druid, Rogue en Shaman.
De Jade Golems hebben iets speciaals, want de kracht van de Jade Golems wordt bepaald door het aantal Jade Golems dat al eerder in een potje is opgeroepen.
Voorbeeld: De allereerste Jade Golem in de game heeft een kracht van 1/1. De volgende Jade Golem is dan 2/2. Die daarna 3/3 en zo gaat dat maar door.
Hearthstone kaarten van de Jade Lotus
101554

Belangrijk om te weten

De Mean Streets of Gadgetzan uitbreiding zorgt niet, wat de meeste uitbreidingen wel doen, voor een verandering van de kaarten die beschikbaar zijn in Standard. Dit betekent dat de kaarten van de Black Rock Mountain uitbreiding nog even in de standaard modi blijven. De set die na Mean Streets of Gadgetzan uitkomt zorgt ervoor dat de Black Rock Mountain kaarten worden overgezet naar de Wild modus.
De uitbreiding bevat geen avontuur, enkel nieuwe kaartpakketten. Er is ook geen card back te behalen door te pre-orderen, maar je kunt de set wel pre-orderen zodat je 50 packs voor 50 euro krijgt. Hiermee krijg je 10 kaartpakketten gratis.
Vanaf 2 december kun je in Europa met de nieuwe uitbreiding aan de slag. Naar welke kaarten kijk jij het meeste uit?