Top 10 beste films voor april 2016

  In april is de zomertijd weer van toepassing, en dat betekent dat het langer licht blijft in de avond. Toch moet dat geen reden zijn om niet het donker op te zoeken van een bioscoop. Wat je deze maand moet gaan kijken, vertellen wij je in de top 10 beste films voor april 2016.

  In de maand april staan twee grootse gevechten centraal door de films Captain America Civil War en The Huntsman Winter's War. Binnen de superheldenwereld wordt Captain America Civil War van Marvel geheid vergeleken met de pas uitgekomen Batman v Superman Dawn of Justice van DC. Beide films zetten superhelden tegenover elkaar om het met elkaar uit te vechten en dat gaan deze films ook zeker doen. Maar als je geen fan bent van superhelden, dan kun je ook het geweld opzoeken in de Disney film The Huntsman Winter's War.

  Captain America Civil War – 28 april

  In Captain America Civil War staat Steve Rogers aan het roer van het nieuw gevormde Avengers team in een vernieuwde poging om de mensheid te beschermen. Maar na een nieuw ongeluk met bijkomende schade door de Avengers, ontstaat er politieke druk om een systeem van verantwoording op te zetten, met aan kop een overheidsinstantie om alles te overzien en het team te leiden.

  Deze nieuwe status quo verdeelt de Avengers in twee verschillende kampen. Aan de ene kant Steve Rogers en zijn wil dat de Avengers vrij blijven om de mensheid te beschermen zonder interventie van de overheid. Aan de andere kant staat Tony Stark, die verrassend genoeg de overheid steunt voor meer toezicht en verantwoording.

  De grote cast van Captain America Civil War bestaat uit: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, William Hurt, Daniel Brühl, Martin Freeman en Tom Holland.

  Het regisseursduo voor Captain America Civil War zijn de broers Anthony en Joe Russo. Zij waren eerder al verantwoordelijk voor Captain America Winter Soldier en gaan na Civil War aan de slag met Avengers Infinity War Part I en Part II.

  The Huntsman Winter’s War – 7 april

  Lang voordat de kwade koningin Ravenna (Charlize Theron) werd verslagen door het zwaard van Sneeuwwitje, keek zij stilletjes toe. Terwijl haar zus, Freya (Emily Blunt), leed aan een hartbrekend verraad en haar koninkrijk ontvluchtte. Met Freyas kracht om elke vijand te bevriezen, bracht de jonge ijskoningin decennia door in een afgelegen winter paleis, waar zij een legioen van dodelijke huntsmen opriep. Een onderdeel van dit legioen zijn huntsman Eric (Chris Hemsworth) en warrior Sara (Jessica Chastain), maar Freya ziet dat het geprijsde duo haar enige voorwaarde breekt: Voor altijd je hart verharden voor liefde.

  Wanneer Freya hoort over de ondergang van haar zus, roept zij haar overgebleven soldaten op om de Magic Mirror naar haar te brengen. Maar wanneer zij ontdekt dat Ravenna herrezen kan worden uit de gouden dieptes, bedreigen de slechte zusters het betoverde land met de grootste donkere krachten die het land ooit heeft gezien. Hun opgeroepen leger gaat aantonen dat het onoverkoombaar is, behalve als de verbannen huntsmen, die hun koningins enige voorwaarde hadden gebroken, een weg naar elkaar weten te vechten.

  Na de grote actiefilms zoeken wij even wat meer rust op met de films Trumbo en A Bigger Splash. Hoewel echte rust is er niet, want in Trumbo speelt Bryan Cranston de man Dalton Trumbo, een geweldige scenarioschrijver die op de zwarte lijst komt te staan. In A Bigger Splash is het Tilda Swinton die de rol inneemt van een rocklegende en voor wat rust naar de Mediterrane vertrekt. Deze rust wordt echter snel verbroken door een oude liefde die uit het niets komt opduiken.

  Trumbo – 7 april

  In 1947 was Dalton Trumbo (Bryan Cranston) de beste scenarioschrijver van Hollywood, totdat hij en andere artiesten werden opgesloten en op de zwarte lijst werden gezet vanwege hun politieke geloof. Dit is de aanzet voor regisseur Jay Roach om een verhaal te vertellen over hoe Dalton zijn woorden en verstand gebruikt, om twee Academy Awards te winnen en tevens de absurditeit en onrecht van de zwarte lijst bloot te leggen. Een gebeurtenis waarin iedereen betrokken was, van roddel columnist Hedda Hopper (Helen Mirren) tot aan John Wayne, Kirk Douglas en Otto Preminger.

  Trumbo is een autobiografische drama film die is geïnspireerd op de biografie Dalton Trumbo van Bruce Alexander Cook. Dit verhaal heeft ertoe geleid dat Bryan Cranston in de rol van Trumbo genomineerd was voor de Oscar van beste mannelijke hoofdrol, die Leonardo DiCaprio uiteindelijk heeft gewonnen. Naast Bryan Cranston en Helen Mirren is de cast van Trumbo onder andere gevuld met Diane Lance, Louis C.K., Elle Fanning, John Goodman en Michael Stuhlbarg.

  A Bigger Splash – 7 april

  In A Bigger Splash is rock legende Marianne Lane (Tilda Swinton) aan het bijkomen op het vulkanische eiland Pantelleria met haar partner Paul (Matthias Schoenaerts). Maar het stel wordt verrast op het moment dat de producer en oude vlam Harry (Ralph Fiennes) plotseling ten tonele verschijnt met zijn dochter Penelope (Dakota Johnson). Niet alleen onderbreekt hij de vakantie van Marianne en Paul, maar hij neemt ook een gevoel van nostalgie met zich mee, waar geen redding van mogelijk is. Hierdoor is A Bigger Splash een sensueel portret van verlangen, jaloezie en rock en roll onder de Mediterraanse zon.

  Niet alleen de locatie van A Bigger Splash zorgt voor een Mediterraanse sfeer, maar ook de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino geeft de film wat zuidelijke pit. Guadagnino heeft al meerdere keren samengewerkt met Tilda Swinton voor de Italiaanse films The Protagonists en I Am Love. Met de film A Bigger Splash maakt Guadagnino echter zijn Engelstalige speelfilmdebuut met opnieuw Swinton in de hoofdrol.

  In de top 10 beste films voor april 2016 is er ook ruimte voor wat kindervriendelijke spanning met de films The Jungle Book en Ratchet and Clank. Disney's The Jungle Book vertelt opnieuw het verhaal van Rudyard Kipling alleen dan door een combinatie van live-action en CGI. Dit betekent dat Mowgli door een echte acteur wordt gespeeld en de dieren en omgeving zijn allemaal met de computer gemaakt. Voor Ratchet and Clank is eigenlijk geen introductie nodig, want het duo is sinds 2002 al actief, maar zoekt nu ook het bioscoopscherm op.

  The Jungle Book – 14 april

  Geregisseerd door Jon Favreau (Iron Man), gebaseerd op Rudyard Kiplings tijdloze verhalen, en geïnspireerd op de klassieke Disney animatiefilm, is The Jungle Book een nieuw en episch avontuur over Mowgli (Neel Sethi), een mensenkind dat wordt opgevoed door een familie van wolven. Alleen is Mowgli niet langer welkom in de jungle, omdat de gevaarlijke tijger Shere Khan (Idris Elba), die de littekens van de mens draagt, heeft beloofd om alle gevaren te elimineren. Aangedrongen om zijn enige huis te verlaten, ondergaat Mowgli een boeiende reis van zelf ontdekking, begeleidt door de panter en tevens mentor Bagheera (Ben Kingsley) en de beer met vrije geest Baloo (Bill Murray).

  Onderweg komt Mowgli andere jungledieren tegen die niet altijd het beste met hem voor hebben, zoals Kaa (Scarlett Johansson), een python met een verleidelijke stem en blik die het mensenkind kan hypnotiseren. Maar ook de orang-oetan met vlotte babbel King Louie (Christopher Walken), die Mowgli probeert te dwingen om het geheim af te staan van de gevaarlijke rode bloem: vuur. De cast met grote sterren wordt afgesloten met Lupita Nyong'o als de stem van de beschermende moederwolf Raksha, en Giancarlo Esposito als de stem van de alfawolf Akela.

  Ratchet and Clank – 20 april

  Ratchet and Clank vertelt het verhaal van twee onwaarschijnlijke helden die moeite hebben om het plan van een afschuwelijke alien genaamd Chairman Drek tegen te houden, die gaat over het vernietigen van elke planeet in de Solana Galaxy. Als het duo struikelt over een gevaarlijk wapen, dat de kracht heeft om gehele planeten op te blazen, moeten Ratchet en Clank samenwerken met een team van kleurrijke helden, genaamd The Galactic Rangers om het heelal te redden. Tijdens deze reis leert het tweetal meer over heldendaden, vriendschap en het belang om je eigen identiteit te ontdekken.

  De film Ratchet and Clank is gebaseerd op de gelijknamige game voor de PlayStation 4, die uitkomt op 20 april in Nederland, net als de film. Voor het maken van de film zijn ook onderdelen van de game gebruikt. Daarbij was ontwikkelaar Insomniac Games ook betrokken bij het maken van de film.

  Dan is het nu weer hoog tijd om dingen stuk te maken met Demolition en Hardcore Henry. Voor de film Demolition speelt Jake Gyllenhaal een man die moet omgaan met het verlies van zijn vrouw in een tragisch auto-ongeluk. Hij doet dit door zijn oude leven volledig te verwoesten. In Hardcore Henry bekijk je de film in first-person, waarbij Henry echt alles binnen bereik opblaast en kapot schiet.

  Demolition – 14 april

  Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal) is een succesvolle belegger die worstelt met zichzelf vanwege het verlies van zijn vrouw in een auto-ongeluk. Ondanks druk van zijn schoonvader Phil (Chris Cooper), om zichzelf te herpakken, blijft Davis toch hangen. Wat begint als een klachtbrief naar een bedrijf van etensautomaten, leidt tot een serie van brieven die hele persoonlijke bekentenissen vertellen.

  De brieven van Davis vangen de attentie van klantenservicemedewerkster Karen Mareno (Naomi Watss), die zelf te maken heeft met emotionele en financiële problemen. Maar desondanks vormen de twee een onverwachte connectie. Met de hulp van Karen en haar zoon Chris (Judah Lewis), begint Davis zijn leven opnieuw, te beginnen met de verwoesting van het leven dat hij ooit had.

  De film Demolition is geregisseerd door de Canadees Jean-Marc Vallée, die eerder verantwoordelijk was voor films als Wild en Dallas Buyers Club.

  Hardcore Henry – 21 april

  Hardcore Henry is een hele wilde rit door de originele first-person blik op een groot scherm. In de film herinner je niks, waarschijnlijk omdat je opnieuw tot leven bent gebracht door je vrouw (Haley Bennett). Zij vertelt dat je naam Henry is, en vijf minuten later word je beschoten, je vrouw gekidnapt en moet je haar waarschijnlijk redden. Maar wie heeft haar gekidnapt?

  Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een machtige krijgsheer met een leger van huurlingen en een plan voor wereldoverheersing. Daarbij ben je ook in de voor jou onbekende stad Moskou, waar iedereen jou dood wil hebben. Iedereen behalve een mysterieuze Britse gast genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij staat mogelijk aan jouw kant, maar dat weet je niet zeker.

  Als je dit gekkenhuis kan overleven en het mysterie oplost, kom je mogelijk achter het doel en de waarheid van je identiteit. Veel geluk daarmee Henry. Dat ga je zeker nodig hebben.

  Wij eindigen de top 10 beste films voor april 2016 op een komische noot met de luchtige films The Boss en Mother's Day. In The Boss is het Melissa McCarthy die de komische hoofdrol speelt van een bedrijfseigenaar, die ten onder gaat door eigen schuld. Voor de film Mother's Day is het een grote ensemble komedie van verschillende acteurs en actrices, dat zich allemaal afspeelt in de week van Moederdag.

  The Boss – 21 april

  Melissa McCarthy is The Boss, een titaan binnen haar eigen bedrijf die naar de gevangenis wordt gestuurd in verband met het handelen in voorkennis. Wanneer ze wordt vrijgelaten begint het rebranding van haarzelf als de nieuwste sweetheart van de Verenigde Staten. Maar niet iedereen die zij heeft misleid, is zo snel met het vergeven en vergeten.

  Voor The Boss wordt McCarthy ondersteund door onder andere Kristen Bell, Peter Dinklage en Kathy Bates. Zij doen dit onder leider van regisseur Ben Falcone, tevens bekend als acteur. Hij was eerder verantwoordelijk voor de film Tammy, waarin McCarthy tevens de hoofdrol speelde.

  Mother’s Day – 28 april

  Mother's Day is de nieuwe ensemble komedie van regisseur Garry Marshall, na eerdere films als Valentine's Day en New Year's Eve. Dit keer komen Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts en Jason Sudeikis samen voor de viering van moeders over de hele wereld. De komedie met een groot hart toont het gelach, tranen en liefde van drie generaties die samenkomen in de week die leidt naar Mother's Day.

  Naast de vier eerder genoemde hoofdrolspelers is een ensemble komedie niet compleet zonder een grote groep van acteurs. In Mother's Day zien wij dan ook de gezichten terugkomen van Britt Robertson, Timothy Olyphant, Brandon Spink, Sarah Chalke, Shay Mitchell, Margo Martindale, Jack Whitehall en Jon Lovitz.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.