Top 10 beste collectibles in games - Zoeken in alle hoeken

  In de nieuwste Wolfenstein zijn er flink wat verzamelbare voorwerpen verstopt. Maar ook andere games laten je innerlijke speurneus volledig los. Wij zetten de 10 beste collectibles in games voor je op een rijtje!

  10. Nirnroot (The Elder Scrolls IV: Oblivion)

  Wie in het donker een wandeling maakt in de wereld van Oblivion, zal langs de wateroevers een bleek licht zien. Bij nadere inspectie zal je zelfs een vaag geluid horen als je dicht genoeg bij de lichtbron bent. Wat blijkt, een vreemd plantje is de bron van al deze commotie.

  Pluk je de vreemde plant met de naam Nirnroot, dan zal je direct een missie ontvangen om meer over de vegetatie te weten te komen. Na lang zoeken zal je een meester van toverdrankjes vinden die je wel op weg kan helpen, maar daarvoor heeft hij eerst tien planten nodig.

  Heb je er tien verzameld, dan vraagt hij de volgende keer twee keer zoveel planten mee te nemen, de keer daarop nog tien meer enzovoorts. Totaal zijn er net iets meer dan 300 van de plantjes te vinden in Cyrodiil en groeien ze niet meer terug nadat je ze hebt geplukt. Deze wilde verzamelobjecten staan daarmee op de tiende plaats in de top 10 beste collectibles in games.

  9. Diamanten (Far Cry 2)

  In een bloederig conflict tussen twee groepen in een Afrikaans land, kan een discutabel betaalmiddel niet ontbreken. Net als in de film Blood Diamond (met Leonardo Dicaprio) zijn dat in Far Cry glinsterende diamanten.

  De samengedrukte stukken koolstof geven de speler een mogelijkheid om wapens en andere voorwerpen te kopen. Waar je er flink wat krijgt voor het voltooien van missies, zijn er ook ontzettend veel te vinden in de dorre wereld van Far Cry 2.

  8. Gwent kaarten (The Witcher 3)

  Functionele collectibles mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met de beste collectibles in games. De verzamelbare kaarten in The Witcher 3 (die je hier kan kopen als je hem nog niet hebt) geven jou als Geralt een flink voordeel in het kaartspelletje Gwent.

  Elke kaart heeft een bepaalde waarde en in een duel wint de persoon die als eerste twee rondes wint van de ander door meer punten op tafel te hebben dan de andere. Hogere waardes zijn dus verdraaid handig om te bezitten.

  Maar ook kaarten met een speciaal effect als het mogen trekken van twee nieuwe kaarten bij opoffering van één kaart werken in jouw voordeel. De meeste nieuwe kaarten kan je winnen van spelers van Gwent, dus deze collectibles beslaan eigenlijk de Gwentspelers in The Witcher 3!

  7. Agility Orbs (Crackdown)

  Als genetisch aangepaste agent bezit je in Crackdown bovenmenselijke kracht. Hartstikke mooi natuurlijk, want dat zal je ook hard nodig hebben om de misdaadbazen in de stad Pacific City aan te pakken.

  Om jezelf nog sterker te maken, kan je op zoek gaan naar bolletjes, de zogenaamde orbs, om jouw personage zo mogelijk nog sneller te maken. Met totaal 500 verborgen bolletjes is te hopen dat je beschikt over flink wat snuffelcapaciteiten! Mocht je daar geen problemen mee hebben, dan kan je ook nog op zoek naar de zogenaamde hidden orbs.

  Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze 300 bolletjes een stuk beter verstopt dan de agility orbs. Omdat ze vaak in donkere hoekjes liggen, zal je of uitermate goed moeten zoeken, of met dom toeval langs ze heen lopen.

  6. Kikkers (Metal Gear Solid 3)

  Ribbit! Huh, hoorde je nou zojuist een kikker kwaken? Yep, want in Metal Gear Solid 3 zijn er 64 brullende kikkertjes te vinden. Het verzamelen van de wezentjes beloont jou om met een nieuwe outfit. Gelukkig voor jou kan je een indicatie krijgen waar de groene rakkers zich bevinden.

  Hoor je het gekwaak, dan moet je snel de microfoon in het spel tevoorschijn halen om te herleiden uit welke richting het geluid kwam. Of je pakt de lijst met locaties erbij natuurlijk. Niet alleen krijg je na het vinden van alle 64 de brulkikkers een nieuw pakje, ook zal je rang op het einde van het spel Kerotan worden, als verwijzing naar de Kerotan kikkers.

  5. Unusual Gems (The Elder Scrolls V: Skyrim)

  Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Unusual Gems een vreemde variant van alle glimmende voorwerpen die Skyrim kent. Want in plaats van diamanten, robijnen, smaragden of saffieren, zijn de Unusual Gems een zwevend kristalletje in een gouden bakje.

  Weet je ze allemaal te vinden (en sommige liggen zo in het zicht dat je er zo overheen kijkt), dan speel je een nieuwe missie vrij, waarin je op zoek gaat naar de kroon waar de steentjes inpassen. Zodra je ook die hebt gevonden, zal je een bonus krijgen, waardoor de kisten die je opent veel vaker edelstenen zullen bevatten. Perfect voor de eksters onder jullie!

  4. Opblaaspoppen (Saints Row 3)

  Sex, drugs en rock & roll: elementen die volop te vinden zijn in het maffe universum van Saints Row. Want waar de eerste twee games van de serie nog redelijk normaal waren, daar zaten de laatste drie delen barstensvol bizarre wapens, missies en natuurlijk ook collectibles.

  Op plaats vier in deze lijst met de beste collectibles in games staan dan ook de opblaaspoppen die her en der in de stad Steelport te vinden zijn. Behalve de sexdolls zijn er ook pakketten met geld of stapels drugs als verzamelobject te vinden. Hadden we al gezegd dat Saints Row 3 ontzettend maf is?

  3. Speelgoed (Wolfenstein 2)

  Waar je als B.J. Blazkowicz al ontzettend druk bezig bent met het afschieten van nazigespuis, daar moet je ook nog eens je ogen openhouden voor eventuele collectibles. Eentje daarvan is opgenomen in deze top 10 beste collectibles in games, namelijk het speelgoed voor vriend Max Hass.

  Deze boom van een vent is geestelijk gezien nog een klein kind, waardoor hij zijn dag niet doorbrengt met het vermoorden van Duitsers, maar met tekenen of het spelen met speelgoed. En om zijn collectie iets uit te breiden, moet jij in het kapotgeschoten Amerika op zoek naar nieuwe speeltjes.

  Gelukkig kan je locaties meerdere keren bezoeken, waardoor het niet erg is als je per ongeluk vergeet achter een bepaalde deur te kijken. Want de speeltuigjes (en andere collectibles) liggen niet altijd op de meest logische locaties. Maar goed, dat zijn we wel gewend van verzamelobjecten in games!

  2. Sneeuwbollen (Fallout New Vegas)

  Het mooie van collectibles in games is dat sommige ook normale verzamelvoorwerpen in de echte wereld zijn. Ook de nummer twee in deze lijst met de beste collectibles in games valt daaronder. Want sneeuwbollen zijn op menig plankje of kast terug te vinden.

  Het heeft wat magisch, om een mooi tafereel onder te dompelen in een laag (nep)sneeuw en te zien hoe de vlokjes langzaam neerdwarrelen. Ook in Fallout New Vegas is dat een welkome verschijning, aangezien je al lang genoeg ronddwaalt in de dorre leegte die de Mojave heet.

  Niet alleen zijn de sneeuwbollen mooi om op een plankje te verzamelen en zo nu en dan te bewonderen, ze geven ook nog eens allemaal een flinke hoeveelheid flessendopjes; de munteenheid in de Fallout games.

  1. Playboys (Mafia 2)

  Oelala, wat vinden we daar nou op het nachtkastje van Vito? Een blad met naakte vrouwen? Yep, want in Mafia 2 zijn Playboys een van de collectibles die jij als hoofdrolspeler op de meest vreemde plekken kan vinden voor jouw verzameling.

  Waar jij, als je de blaadjes voor het eerst vindt, nog een nette cover aan zal treffen, heb je natuurlijk de mogelijkheid om eventjes te bladeren naar de fotoshoot waar het model in iets minder kleren te bewonderen is.

  Het betreft wel de jaren vijftig, dus verwacht geen bimbo’s die volgepropt met plastic zitten, maar een selectie van classy vrouwen. Ook in Mafia 3 zijn de blaadjes trouwens weer te vinden, dus mocht je nog op zoek zijn naar de beste collectibles in games.

  De beste collectibles in games – Jullie favoriet!

  In vrijwel elke game zitten verzamelbare voorwerpen die in sommige gevallen nog nuttig zijn voor iets. Laat ons in de comments weten wat jullie de beste collectibles in games vinden!

  Fallout: New Vegas

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2010

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.