Nintendo Labo uitgelicht - Leuk voor de kinderen

  Al een maand voordat Nintendo Labo in de winkel te verkrijgen is, zijn wij met het fenomeen aan de slag gegaan en hebben we Nintendo Labo uitgelicht. De Switch is omgetoverd tot een auto, piano, vishengel en robot. Tijd om er dieper in te duiken!

  Wat is het?

  Nintendo Labo is een nieuwe manier van bouwen, spelen en ontdekken. Met een simpel kartonnen bouwpakket kun je met Nintendo Labo jouw Switch omtoveren tot verschillende objecten. Zoals in de hierboven al benoemde auto en vishengel, maar ook tot een piano of huis

  De bouwplaten waarmee je dit kan doen worden Toy Con genoemd. Deze Toy Con zijn heel makkelijk om te toveren tot een bepaald bouwwerk, want op het scherm van de Switch staat namelijk aangegeven hoe je alles in elkaar moet zetten. Dit doe je geheel op je eigen tempo en de aanwijzingen die worden gegeven zijn heel duidelijk. Zelfs als je hoogste cijfer voor handarbeid een 4,5 is, kun je met de aanwijzingen op de Switch heel makkelijk zo'n Toy Con in elkaar zetten.

  Bouwen, spelen, ontdekken

  Deze Toy Con koop je onder het mom van bouwen, spelen, ontdekken. Dit zijn dan ook de drie woorden die gepaard gaan met het aanschaffen van Nintendo Labo. Alle drie de elementen zijn net zo belangrijk, voor zowel de kinderen als ouders die met Nintendo Labo aan de slag gaan:

  • Bouwen: Om te bouwen moet je dus één van de Toy Con pakketen aanschaffen. Vooralsnog zijn er twee pakketten beschikbaar: de Variety kit en Robot kit. Al je bouwwerken kun je dan weer helemaal naar eigen hand zetten door ze te versieren. Pak de stiften er maar bij!
  • Spelen: Wanneer je deze bouwwerken in elkaar hebt gezet, pak je de Joy Con's van de Switch erbij. Deze kun je ergens in je bouwwerk kwijt (tijdens het bouwen kom je erachter waar) en dan kun je gaan spelen. Dus als jij een vishengel in elkaar hebt gezet, kun je gaan beginnen met vissen.
  • Ontdekken: Als het bouwwerk is voltooid en je hebt één van de minigames gespeeld, kun je ervoor kiezen om te ontdekken. Tijdens het ontdekken kom je erachter hoe alles werkt en met die informatie kun je jouw eigen Toy Con in elkaar zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen vis creëren en die later tijdens het vissen vangen.

  Deze drie elementen staan dus voorop bij het aanschaffen van Nintendo Labo.

  Hoe werkt het?

  Als we het eerder genoemde vissen er dan maar gelijk bij pakken: hoe kun je met een vishengel nou vissen op de Switch? Dat is vrij makkelijk te verklaren. In de Joy-Con (die dus in het bouwwerk zit, niet te verwarren met de bouwplaten genaamd Toy Con) zit een infraroodcamera. Deze camera registreert de bewegingen die jij maakt.

  Wanneer je dus aan het vissen bent, hangt er een touwtje aan je vishengel. De infraroodcamera neemt de bewegingen die jij met het touw doet op en verstuurt die naar de Switch. Zo kun je dus de hengel van links naar rechts en omhoog en omlaag doen.

  De tweede Joy-Con registreert de bewegingen van de molen van de vishengel. Hiermee kun je jouw vangst dus omhoog halen. Het lijkt vrij ingewikkeld, maar het zit allemaal vrij simpel in elkaar.

  Ervaring

  We kregen alleen de kans om de auto te bouwen en dat was, gelukkig, vrij simpel voor zowel kinderen als ouderen. Onze ervaring is dan ook vrij positief, ondanks dat we maar één ding hebben mogen bouwen. Wel zijn we aan de slag gegaan met het spelen van alle beschikbare minigames.

  Deze minigames waren het vangen van vissen, racen, een stad kapot maken met de robot, piano spelen en een huis op stelten zetten. Vooral het plezier dat de kinderen met het spelen van deze minigames hadden was een genot om te zien. Maar ook zelf konden we genoeg pret halen uit alle mingames die we hebben gespeeld. Van het racen met een zelfgemaakt stuur, tot het verwoesten van steden met een grote robot. Plezier staat voorop en dat is belangrijk.

  Maar ondanks dat je dit spelen naar je eigen hand kan zetten met het ontdekken van de spellen, is de kans groot dat je na een tijdje verveeld raakt. Zeker als je wat ouder bent, kunnen de al bestaande minigames je gaan vervelen na een tijdje. Daarom zou het geen slechte zaak zijn als Nintendo zelf met meer minigames en meer bouwpakketten op de proppen komt.

  Nintendo Labo uitgelicht - Meer mogelijkheden

  Wij hebben voor jullie de aankomende Nintendo Labo uitgelicht. Vanaf 27 april liggen de twee bouwpakketten in de winkel en kun je gaan beginnen met het vangen van digitale vissen en de innerlijke sloopkogel in jezelf loslaten met de grote robot!

  In onze Nintendo Switch review spraken we al over de mogelijkheden die we hadden met de console annex handheld. En nu we Nintendo Labo uitgelicht hebben, wordt het duidelijk dat de mogelijkheden met het pareltje van Nintendo alleen maar groter worden.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.