Top 10 beste cadeaus voor feestdagen 2014 (>30 euro)

  In Nederland en België viert het gros Sinterklaas met veel cadeautjes, maar er zijn ook gezinnen die met de Kerstmis losgaan en van de Kerstman weliswaar iets minder, maar wel luxere cadeaus krijgen. Geluksvogels! XGN geeft je 10 geweldige cadeautips van 30 euro en meer.

  Travel Boy Carry On Luggage

  Je kunt niet alleen maar ‘achter dat ding’ zitten, je moet ook het huis wel eens uit. Denk aan een trip naar een Hong Kong (Sleeping Dogsstyle) of naar Amerika (The Crew), hoewel je in een koffertje als deze misschien iets lichter pakt, dus naar Londen of Parijs wellicht? Hoe ver je ook bij je geliefde consoles vandaan bent, mensen kunnen aan dit koffertje zien dat je een gamer bent.

  Prijs: 69,99 dollar bij ThinkGeek

  Han Solo - Hot Toys Action Figure

  Voor deze Kerstmis zal je hem niet krijgen, maar je bent een keer jarig volgend jaar. Nu zijn we al enorme fan van Hot Toys, omdat ze simpelweg de meest realistische, perfecte figurines weten te maken. Toen de Star Wars-figurines werden aangekondigd, was de hele geekwereld blij. Iets minder leuk is de prijs, want met 230 euro is de figurine van Han Solo het duurste cadeau op onze lijst. Maar ja, dat is het leuke aan cadeautjes: die hoef je niet zelf te betalen.

  Prijs: 229,28 euro via Archonia

  Mario Bill Hoodie

  Je moet hem wel aan durven trekken, maar gamers zijn over het algemeen best speels toch? Deze Mario hoodie is heel cartoonesk en overdreven, maar wel lekker warm. Als gewone hoodie durf je hem misschien niet aan, hij maakt wel een hele toffe carnavalsoutfit voor iemand die denkt dat hij te cool is voor carnaval, toch?

  Prijs: 39,99 dollar via Amazon

  Yoshi Wii Remote (Limited Edition)

  Heb je niks met al die lifestyle dingen, maar wil je gewoon met rust gelaten worden en gamen? Dan is deze Yoshi Wii Remote wellicht meer iets voor jou. Hij is schattig, maar niet overdreven. Als je iets nodig hebt bij het gamen, naast een televisie en een console, dan zijn het toch die controllers. Het is een subtiele maar wel grappige remote, die je ongetwijfeld veel geluk gaat brengen in Mario Kart.

  Prijs: 49,00 euro bij Nedgame

  Makey Makey

  Het is wat onverwacht, maar dit is een van de leukste vondsten die we in onze zoektocht naar toffe cadeaus tegenkwamen. Het is een zelfmaakpakket waarmee je leert om met dagelijkse rommeltjes in je huis een eigen gamecontroller te maken. Het is ontwikkeld door studenten die schijnbaar vooral de retro-games waarderen, want de controller komt ons wel heel bekend voor…

  Prijs: 49,95 euro via iCadeau

  Breaking Bad, de complete serie op Blu-ray

  Het is waarschijnlijk de meest besproken televisieserie van de afgelopen tien jaar (als het niet langer is): Breaking Bad. We hadden in een eerder deel al Breaking Bad badzout, maar eigenlijk is er maar een ding van die serie dat je echt in je huis moet hebben: de complete serie op Blu-ray. Hij zit in een voor de fans zeer bekende ton. Oke, een goedkoop cadeau is het niet, maar hier heb je heel 2015 plezier van. Elke week een aflevering en dan ben je ruim een jaar zoet.

  Prijs: 149,99 euro bij bol.com

  The Walking Dead Monopoly

  Virtuele games zijn tof, maar zo op zijn tijd is een bordspel toch ook wel heel gezellig. Je vader die altijd valsspeelt, je broertje dat er niet tegen kan als je wint: iedereen heeft zo zijn eigen bordspelherinneringen. Het leuke is dat je daar altijd weer nieuwe herinneringen bij kan maken, zoals met deze geweldige Monopoly in The Walking Dead uitvoering. Die pionnen zijn episch.

  Prijs: 43,49 euro via Play

  The Hobbit LEGO: Een Onverwachte Bijeenkomst

  Je komt een vrij lange periode in je leven weg met het krijgen en kopen van LEGO, maar er is zo’n moment dat mensen vinden dat je volwassen moet zijn. Tenminste, dat is waarschijnlijk vooral iets dat je jezelf in je hoofd haalt. LEGO is een van de tofste cadeaus om te geven, omdat het zo onverwoestbaar is. Het is heerlijk om mee te spelen met je buurmeisje, maar ook om in je vitrine te zetten. Deze Hobbit-LEGO representeert een van de leukste scenes uit de nieuwe Tolkien-films van Peter Jackson, en die past geweldig naast die Han Solo-figurine in de vitrine.

  Prijs: 89,95 euro bij Brickshop

  Afterglow Wireless Headset

  Nu steeds meer mensen online spelen of via Twitch hun gamepotjes uitzenden, worden headsets ook steeds belangrijker. Om te zorgen dat je niet met je controller in de knoop raakt, kan het handig zijn om van een wireless headset gebruik te maken. Deze afterglow ziet er flashy uit, krijgt goede recensies en is daarmee een goede keuze voor je PlayStation 4.

  Prijs: 89,98 euro bij Game Mania

  SEGA Dreamcast

  Het is een van de meest geliefde consoles, de SEGA Dreamcast. Inmiddels doet SEGA hele andere dingen, maar zijn tweedehands Dreamcasts gelukkig nog steeds te koop. Als ze hem bij de onderstaande winkel niet hebben, dan kun je natuurlijk altijd de Marktplaatsen en eBays ter aarde raadplegen. Wel even testen als het even kan.

  Geschreven door: Laura Kempenaar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.