Far Cry 4 - De tofste dieren in Ubisofts nieuwste shooter

Article
zondag, 16 november 2014 om 9:08
xgn google image
Far Cry 4 komt alweer over een aantal dagen uit en er komt steeds meer informatie vrij over de game. In deze special nemen wij een kijkje naar een aantal leuke en gevaarlijke dieren die te vinden zijn in Far Cry 4 en wat je onder andere met de olifant kunt doen.

7. Pas op voor de neushoorn in Far Cry 4

Om te beginnen nemen we eerst eens een kijkje naar de neushoorn die je in de afbeelding hierboven ziet. Bekend als een gevaarlijk dier met een grote hoorn is het echt opassen geblazen in Far Cry 4. Het kan zomaar zijn dat je lekker aan het rijden bent en een neushoorn je auto plots omver duwt. Een neushoorn kan afhangend van zijn soort wel vijf meter lang worden en tot 2.300 kilo, dus zal niet zo snel bang voor je zijn.
In een Far Cry 4-video van Youtuber Dat Saintsfan kun je zien hoe een neushoorn een auto aanvalt, welke vervolgens tegen de speler aan vliegt die daarna waarschijnlijk in een pijnlijke dood is gestorven. De neushoorn valt in deze co-op actie ook nog zijn mede-speler aan die er ook niet zo gemakkelijk mee weg komt. In een andere video van PlayStation is te zien hoe een NPC wordt gelanceerd door een neushoorn.
61882 18

6. Het sneeuwluipaard valt niet op en kan je zo aanvallen

In het sneeuwgebied van de Himalaya kan je de sneeuwluipard tegen het lijf lopen. Het is een dier van zo'n 70 kilo en is ongeveer 120 cm lang. Niet heel erg opvallend, want door zijn vacht zie je hem nauwelijks aankomen. Met zijn scherpe klauwen heeft hij de mogelijkheid je helemaal open te halen.
Met de hoop dat je hem snel ziet aankomen om niet in een pijnlijke dood te sterven, is het toch wel een mooi beest. Luipaarden zaten ook al in Far Cry 3 en waren daar net zo gevaarlijk.
61883 16

5. De honingdas is klein maar kan wel aanvallen

In een Youtube-video is te zien hoe een honingdas aan de arm van een speler hangt die hem vervolgens probeert los te trekken. De honingdas is hier goed te zien en kan best wel hard bijten.
De honingdas is een soort van familie van de das die wij in Nederland kennen. Hij kan zo'n 13 kilo wegen en wordt maar 75 cm lang. In Far Cry 4 kan hij zich natuurlijk goed verstoppen in de bosjes en moet je dus altijd goed op je hoede zijn. De honingdas is in meerdere gebieden te vinden in Far Cry 4.
61884 16

4. Het aapje komt in grote groepen

Het gezicht is van een hele familie aapjes is erg leuk om te zien. Zo laat de video van PlayStation een groep aapjes zien die zich op een makkelijk manier door het landschap bewegen.
Welke soort aapjes weten we niet precies, maar is voor de kenner waarschijnlijk snel duidelijk. Of de aapjes je ook aan kunnen vallen in groepen lijkt ons erg gaaf en we zijn dan ook erg benieuwd wat de aapjes verder nog te bieden hebben. Wat is er nou vetter dan op je gemak ergens te lopen en dan vervolgens aangevallen te worden door een hele grote groep apen.
61885 16

3. De olifant is niet alleen gevaarlijk maar ook je vriend

Een olifant is een erg leuk dier om te zien en kan ook erg lief zijn. Hij is vaak tussen de 3000 en 5000 kilo en is erg groot. In Far Cry 4 zijn de olifanten niet alleen te bewonderen in het wild, maar kun je er ook op rijden. Met de grote slagtanden kunnen ze aardig gevaarlijk zijn en daarmee zo een auto omver lopen.
Als je ervoor kiest om op een olifant te rijden, kun je hem besturen en gebruiken als wapen. Je kan auto's omver duwen en NPC's aanvallen. Door zijn grote omvang kun je makkelijk door een groetere groep vijanden lopen en die allemaal tegelijk doden. Dit levert erg leuke gameplay op en geeft weer een andere dimensie aan Far Cry 4.
Kom je graag meer te weten over de olifant in Far Cry 4 dan kun je deze mini documentaire bekijken voor een achtergrond van de olifant en zie je hoe vijanden gelanceerd worden door de grote slurf van een olifant.
61889 4

2. De tijger heeft weer een comeback

Door de tijger kon je in Far Cry 3 ook aangevallen worden en voor de spelers die deel drie ook hebben gespeeld weten waarschijnlijk wel wat we bedoelen. De tijger is natuurlijk als oranje variant in de game te zien, maar kan ook als witte variant voorkomen.
In een video van Jack Frags is te zien dat de witte variant een soort huisdier is dat je helpt in gevechten. Dit ziet erg ontzettend vet uit en we zijn er erg benieuwd naar of het huisdier tijdelijk is of dat je die vaker kan inschakelen. Gevaarlijk zijn ze in ieder geval beide en of het nou de vijand is of niet, het blijft opassen geblazen.
61890 5

1. De Yeti beschikbaar voor season-pass eigenaars

Een yeti is eigenlijk niet echt een dier (eerder een soort verschrikkelijke sneeuwman), maar toch bespreken we hem hier, omdat het een toffe extra is die alleen season-pass kopers krijgen. De yeti is te zien in een speciale yeti missie die komt met de DLC van Far Cry 4. Of de yeti later ook is terug te zien en of je hem naast de yeti missie ook nog tegen kunt komen is nog niet bekend.
Naast al deze toffe dieren zijn er natuurlijk nog veel meer, want er zijn maar liefst 18 verschillende soorten dieren in Far Cry 4. Ze leven in de lucht, op het land en in het water en kunnen heel aardig zijn en niks doen of je plots uit het niets aanvallen. Dat de interactie met de dieren in Far Cry 4 een grote rol speel in de levendigheid is wel duidelijk, want de omgeving van Far Cry 4 daar wil je gewoon in rondlopen.
Far Cry 4 komt op 18 november uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.