Top 10 beste cadeaus voor feestdagen 2014 (<10 euro)

  Het vierde en laatste kwartaal van het jaar is begonnen en dat betekent niet alleen een storm aan games, maar ook de maan die door de bomen schijnt en naar huis rijden voor kerstmis. XGN geeft tips voor de leukste kleinigheidjes.

  10. Breaking Bad Badzout

  Het doet nog altijd pijn dat Breaking Bad op zijn einde is gelopen, maar om nog wat extra zout in de wonde te strooien, kun je natuurlijk dit geinige zakje badzout op je verlanglijstje zetten. Het is typisch zoiets dat je niet voor jezelf zou kopen, maar wat wel grappig is om te krijgen. Mocht je allergisch zijn voor schoon worden, dan is dit cadeau natuurlijk ook perfect om ergens in je kamer te leggen als decoratie.

  Cadeaus

  Prijs: 4,95 euro via Megagadgets

  9. Magische mok van Tetris

  Het is helaas nog niet mogelijk om een vaatwasbestendige speelbare Tetris-mok te maken, maar dan doen we het gewoon met de next best thing toch? Je giet lekker wat cup-a-soap, koffie, thee of warme chocomel in de mok (of stomende gluhwein natuurlijk, het wordt weer die tijd van het jaar) en hij verandert van een beginspeelveld naar een highscore Tetris. Een leuke gadget die je trots aan je mond zet tijdens het streamen, toch?

  Cadeaus

  Prijs: 8,99 euro via Bart Smit

  8. Assassin's Creed figurine

  Groot is deze Assassin's Creed figurine niet, maar wel heel detaillistisch. Dit is een cadeautje waar je de heilige Decembermannen wel heel lief voor moet aankijken, want deze assassin dient wel te worden besteld bij een Amerikaanse shop. Maar ja, wellicht vindt hij het helemaal niet erg en bestelt hij nog wat voor zichzelf mee, zoals misschien een 3DS-zadeltas voor Schimmel.

  Cadeaus

  Prijs: 9,99 Amerikaanse dollar via ThinkGeek

  7. Zingende Plants vs Zombies-plant

  Plants vs Zombies is zowel op de draagbare apparaten als de consoles een grote hit. Of je nu voor de tower defense gaat op tablets en smartphones of voor de shooter op de wat zwaardere game-apparatuur: de zonnebloem blijft de meest geweldige plant van allemaal toch?

  Dit zingende en dansende exemplaar is bij dezelfde winkel verkrijgbaar als de Assassin's Creed figurine. Het is ook de moeite waard om deze zelf te bestellen, want hij maakt een romantisch cadeautje voor Valentijnsdag: net als jouw liefde, bloeit deze zonnebloem nooit uit. Aaww...

  Cadeaus

  9,99 Amerikaanse dollar via ThinkGeek

  6. eBook: All Your Base Are Belong To Us

  Niemand heeft tijd om te lezen, maar dit boek is eigenlijk verplichte kost voor elke gamer. Harold Goldberg tekent in All Your Base Are Belong To Us (Engelstalig) mooi op hoe de game-industrie startte en waar die inmiddels in is veranderd. Een eBook is een handig cadeau, omdat je dat niet zomaar kwijtraakt, je er geen ezelsoren in zal maken en vooral: het is heel handig als last minute cadeau.

  Cadeaus

  Prijs: 8,94 euro via Bol.com

  5. LEGO Spider-Man Trike

  Als er een cadeau is dat perfect is op een verlanglijstje, dan is het LEGO. Dit is typisch zoiets dat je voor je neefje of nichtje koopt, omdat je het eigenlijk zelf in elkaar wilt zetten. Voor sommige geeks is LEGO zelfs geen speelgoed, maar iets dat veilig moet worden opgeborgen in een vitrine.

  Deze LEGO Spider-Man trike is gebaseerd op de cartoonserie van Spidey en is uiteraard vooral interessant vanwege het Spider-Man poppetje. Hoewel Electro en zijn schattige bliksemschichten zeker niet zullen misstaan tussen alle serieuzere figuren.

  Cadeaus

  Prijs: 9,99 euro via Wehkamp

  4. Pac-Man Soap on a Rope

  Als gamer wordt er van je verwacht dat je je roots kent en daar hoort Pac-Man natuurlijk bij. Er wordt meer van je verwacht, namelijk dat je naar zweet stinkt. Deze Pac-Man gaat die negatieve verwachting van de buitenwereld tegen. Je hangt hem op in je douchecabine en wanneer je het ook maar nodig hebt, spring je even onder de douche met dit supergrote stuk zeep om even helemaal op te frissen.

  Cadeaus

  Prijs: 9,99 euro via Nedgame

  3. Gears of War Judgment voor Xbox 360

  Leuk, al die gadgets, maar misschien zie jij liever de real deal: games om te spelen! Je zou natuurlijk tegoed kunnen vragen voor je 3DS, zodat je de halve eShop kunt leegkopen, maar een andere optie is om fysieke games te kopen.

  Wel zo fijn om te geven, plus mooi om in je gamekast te zetten. Gears of War Judgment is zeker niet de beste in de franchise, maar het is wel Hugo's game van het jaar geworden vorig jaar: een lekkere shooter voor de solo- en de co-opgamer.

  Cadeaus

  Prijs: 9,99 euro via Bol.com

  2. The Big Bang Theory Notitieboek

  Bij XGN doen we tegenwoordig wel meer dan alleen games bespreken, want er is ook nog een wondere wereld van films en series. Net hadden we al Breaking Bad badzout, maar er is meer. Heerlijk dat er elke werkdag twee afleveringen van The Big Bang Theory op televisie zijn he? Lekker achter elkaar na of tijdens het eten wat afleveringen van deze geweldige nerdy comedyserie kijken, is heel lekker, maar er moet ook huiswerk gemaakt worden. Daar is dit notitieboek met zijn stevige ringen en harde kaft ideaal voor.

  Cadeaus

  Prijs: 4,99 euro via Large

  1. PlayStation 1 iPhone-hoesje

  Mocht je nog niet toe zijn aan de iPhone 6, dan kun je je iPhone 5 opvrolijken met deze retro PlayStation 1-hoes. Hij is lekker stevig, maar tegelijkertijd zacht zodat je telefoon goed beschermd is tegen die grote boze buitenwereld.

  Dit hoesje staat in de online winkel Etsy, waar allerlei creativelingen samenkomen en geweldige producten presenteren. Mocht je nog meer cadeaus zoeken van minder dan 10 euro, dan is het zeker de moeite waard om Etsy erop na te slaan. Op je PC, of op je telefoon met het briljante hoesje natuurlijk.

  Cadeaus

  Prijs: 6,50 euro via Etsy

  Geschreven door: Laura Kempenaar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.