Top 10 beste boogschutters in films en tv-series

Article
zaterdag, 24 oktober 2015 om 16:00
xgn google image
De Hunger Games Mockingjay part 2 gaat 20 november alweer in première. We hebben al in meerdere films kunnen genieten van Katniss en haar boogschietkunsten, maar zo hebben we nog wel meer "beroemde" boogschutters. We hebben hier de top 10 beste boogschutters in tv-series opgesteld.

10. Abigail Whistler

Abigail Whistler is de onwettige dochter van Abraham Whistler, de vampierdoder, en is vanaf kinds aan al bekend met het bestaan van vampiers in de wereld. Ze is lid van de organisatie 'The Nightstalkers' in de filmreeks Blade.
Abigail is super serieus en getraind in de gevechten tegen haar vijanden. Daarbij is ze ook een van de beste leden van het Nightstalkers genootschap en ook zeer getraind in het gebruik van de boog. Ze gebruikt dan ook speciaal gemodificeerde pijlen om de vampiers uit te schakelen.
Naast deze pijlen heeft ze ook een andere, super geavanceerde pijl die ze gebruikt als zwaard, waarmee ze makkelijk een vampier in tweeën kan snijden. Ze is het type mens dat erg koud is tijdens gevechten: je kunt amper emotie in haar gezicht zien. Meestal luistert ze naar haar iPod tijdens de gevechten om in de juiste sfeer te komen.
De eerste Blade film kwam in 1998 uit en het derde en laatste deel kwam uit in 2003. Deel 3 was ook de eerste Blade film waarin Abigail Whistler te zien was.

9. Hanna

Hanna is de hoofdpersoon in de gelijknamige film Hanna, die in 2011 uitkwam. De film werd goed ontvangen en werd genomineerd voor meerdere awards zoals de Saturn Award voor beste jonge acteur (Saoirse Ronan), de Empire Award voor beste thriller en ook de World Soundtrack Award voor beste ontdekking van het jaar.
In een notendop gaat de film over een tienermeisje genaamd Hanna dat samen met haar vader, een ex CIA agent in de wildernis van Finland woont. Ze wordt hier vanaf jongs af aan getraind tot de perfecte huurmoordenares voor een speciale, geheime missie. Tijdens het uitvoeren van deze missie komt ze erachter dat er meer achter haar verleden zit en de reden waarom haar vader haar zo hard getraind heeft.
Naast haar talent om mensen te vermoorden met onder andere messen en geweren, kan Hanna ook goed overweg met een boog. Het hele element past ook goed bij haar karakter en het wilde, ijzige landschap van Finland. In de openingsscène van de film zien we Hanna al met een boog in haar handen, waarmee ze in één schot een hert afschiet.
De boog is niet het hoofdelement in de film, maar het personage kan er zeker wel goed mee omgaan. Naast haar pijl- en boogkunsten is de film ook zeker de moeite waard eens te kijken om haar andere talenten te bewonderen.

8. Daryl Dixon - The Walking Dead

Bij de naam Daryl Dixon denken we aan The Walking Dead, zombies en onze favoriete redneck tijdens een apocalyps. Daryl kiest ervoor om zombies af te slachten met zijn kruisboog. Een slimme keuze, vooral aangezien geweren nog wel eens een kudde op je af laten komen terwijl zombies het geluid van een kruisboog niet horen. Wel is het moeilijk om tijdens een apocalyps aan nieuwe pijlen te komen...
Daryl volgen we (gelukkig) vanaf het eerste seizoen, waar hij het type persoon speelt dat je op een vreemde manier als je favoriet beschouwt. Al vanaf het eerste seizoen is Daryl te zien met zijn kruisboog en deze redt hem ook af en toe in benarde situaties. Daryl is zeker iemand die je in de buurt wil hebben als de zombies de wereld overnemen.
Hij is een van de hoofdpersonen van de serie en de jongere broer van Merle. Naast zijn kruisboog talent is hij ook een geweldige jager, navigator en tracker. Met zijn talent voor overleven wordt hij al snel als belangrijk groepslid gezien door Rick Grimes. Hij is vaak koppig in de serie, maar in het verloop van de seizoenen leer je ook zijn gevoelige kant kennen.
Notitie: Video hierboven bevat spoilers van de seizoenen van The Walking Dead.

7. Ygritte - Game of Thrones

Voor de Game of Thrones fans onder ons is deze naam zeker geen vreemde. We leren Ygritte voor het eerst kennen in seizoen 2, waar ze voorgesteld wordt als iemand van het vrije volk, die aan de Noorderkant van de muur leven. Deze mensen staan onder leiding van Mance Rayder.
Ygritte vindt haar status als 'vrije vrouw' erg belangrijk in de serie en ziet de mensen aan de Zuiderkant van de muur als laffe volgers, die simpelweg hun gekozen leiders volgen zonder zelf een koning aan te wijzen.
Ook staat ze wel bekend als love interest van de enige echte John Snow, het mooie koppie van Game of Thrones. Ygritte is in de serie een uitmuntende boogschutter en heeft geen problemen met het afschieten van pijlen. Zelfs niet op de mensen om wie ze geeft (seizoen 4, mensen).
Verder lijkt Ygritte een soort superkrachten te hebben, want het blijkt dat een curved bow (het soort boog dat Ygritte bezit in de serie) een trekkracht van 25kg nodig heeft. Dit is voor niemand simpel, laat staan een kleine, roodharige vrouw. Vooral in seizoen 4 is dit te zien, wanneer ze de boog ongeveer 10 minuten in schietpositie heeft. Alles kan ten slotte in Game of Thrones.

6. Neytiri - Avatar

Avatar kwam uit in 2009 en was grafisch een van de meest bijzondere films van het moment. De wereld van Pandora zat zo prachtig in elkaar dat we spontaan het scherm in wilden duiken. Een van haar bewoners was Neytiri.
Neytiri is de vrouwelijke hoofdpersoon in de film Avatar. Behalve weten hoe je met een boog overweg moet, kan ze ook nog eens op een Ikran rijden en weet ze hoe ze haar ouders kan irriteren door met een genetische mengelmoes te trouwen, die eigenlijk een vier keer zo kleine kreupele man in een rolstoel is.
Neytiri is de dochter van het hoofd van de stam en de heler van de stam. Dit maakt haar de prinses van de Omaticaya stam. In de bossen van Pandora ontmoet ze voor de eerste keer Jake Sully (de genetische mengelmoes) wanneer hij wordt aangevallen door viperwolven. Hier laat ze voor het eerst haar vaardigheid met pijl- en boog zien.
Vanaf dit punt wordt Neytiri de lerares van Jake en leert ze hem alles dat hij moet weten om een goede krijger te zijn. Ook leert ze hem hoe hij moet boogschieten. Naast het feit dat ze een goede boogschutter is, is Neytiri ook goed met een mes en kan ze goed vliegen op haar Ikran. Ze is een van de weinige die een doel kan raken met haar boog, terwijl ze een paar meter in de lucht springt.

5. Robin Hood

Een van de meest iconische karakters met een boog in hand is toch de enige echte Robin Hood. De man steelt van de rijken om te armen te helpen. Klinkt toch redelijk heroïsch.
Het verhaal van Robin Hood is al meerdere malen verteld, en begon als een Britse mythe terug in de vijftiende eeuw. We hebben de man en zijn groep van Merry Men onder andere zien langskomen in de Disney versie van de film in 1973, de Robin Hood film die in 2010 verscheen en ook als karakter in de populaire sprookjesserie Once Upon a Time.
Bij Robin Hood denk je automatisch aan zijn boog en natuurlijk ook de vaardigheid die hij heeft met dit wapen. De pijl- en boog was ook zeker een populair wapen in de middeleeuwen, wat ook precies de periode is waarin Robin Hood te vinden was. Meerdere karakters kiezen dit wapen, maar Robin Hood is natuurlijk de beste. Dat moet ook wel, want hij is ten slotte de held van het verhaal.
Waar Robin Hood misschien nog wel het meest bekend om staat is zijn talent om met één pijl een andere pijl doormidden te splitsen. En dat meestal van een fikse afstand. Ja, goede ogen heeft de man wel.

4. Oliver Queen - Arrow

Oliver Queen staat in de serie Arrow ook wel bekend als ... ja, The Arrow dus. We zagen het karakter eerder al langskomen in series als Smallville, waar de rol werd gespeeld door Justin Hartley. Nu heeft The Arrow dan toch zijn eigen serie gekregen met Stephen Amell in de hoofdrol.
In de serie draait het om Oliver Queen, een miljardair, playboy en boogschutter die na vijf jaar vastgezeten te hebben op een eiland terugkomt naar Starling City. 's Avonds speelt hij de rol van beschermer die de criminaliteit in de stad wil verminderen.
In het eerste seizoen heeft Oliver een lijst met namen van criminelen die de levens van de burgers moeilijk maken. Hij spoort ze op, om ze vervolgens in te rekenen. Vergelijkbaar met de stripboeken heeft Oliver in de serie niet de naam The Green Arrow op zich genomen.
Oliver koos de boog als zijn wapen toen hij strandde op het eiland Lian Yu. Vanaf dat moment werd het zijn favoriete wapen en gebruikte hij het ook in zijn strijd tegen de misdaad in Starling City. Hij heeft in de serie 5 bogen gebruikt: een traditionele carbon fiber longbow, een recurve boog, een Oneida Kestrel compound boog die hij later had aangepast en een League of Assassins takedown recurve boog. Ook Oliver kan met zijn wapen meer dan alleen schieten, wat veelvuldig in de serie is te zien.

3. Katniss Everdeen - The Hunger Games

Een van de meest bekende boogschutters op het moment is zeker wel miss Katniss Everdeen, de ster van The Hunger Games. Het laatste deel komt binnenkort uit en daar zullen we haar voor het laatst zien spetteren op het witte doek met haar boog.
In The Hunger Games zien we 12 districten vechten voor een kans op voedsel. Hier worden elk jaar twee mensen van gekozen, een jongen en een meisje. In de eerste film zien we hoe Katniss de plek van haar jongere zusje inneemt en daarbij de eerste in de geschiedenis is die vrijwillig meedoet aan The Hunger Games.
Katniss jaagt samen met haar jeugdvriend Gale veel in de bossen van hun district en gebruikt daarbij haar boog als wapen. Ze heeft een geweldige coördinatie en kan van veraf al iets of iemand met haar pijl raken. Ze laat ze ook haar talent zien tijdens een try out voor de jury van The Capitol. Ze schiet zo met haar boog een appel uit de mond van een gebraden zwijn, enkele verdiepingen boven haar.
Ook worden de skills van Katniss goed laten zien in de latere films, waar ze bijvoorbeeld bliksem en ijzerdraad gebruikt om met haar pijl een krachtveld kapot te schieten. Ook krijgen haar pijlen een upgrade in de laatste film: ze kan nu ook explosieve pijlen afschieten. Dit test ze natuurlijk ook even uit bij een vliegtuig van de vijand.

2. Hawkeye - Marvel

Hawkeye, ook wel bekend onder de naam Clint Barton kennen we als het fictionele karakter van Marvel Comics, maar ook hebben we hem in levende lijden gezien in The Avengers films.
In vergelijking tot zijn DC voorganger Green Arrow, begon Hawkeye als een slechterik. De meeste achtergrondinformatie van Hawkeye komt uit de stripboeken van Marvel, want veel informatie krijg je niet in The Avengers films.
Clint Barton verloor op jonge leeftijd al zijn ouders, waarna hij en zijn jongere broertje bij het circus gingen. Hier leerde hij de kunst van het boogschieten en werd hij hier professioneel in. Toen hij eenmaal Hawkeye werd, werd hij door SHIELD erop uitgestuurd om Black Widow te elimineren (ook bekend van The Avengers, en ook zij was eerst een slechterik).
Hawkeye heeft niet zomaar een boog, zijn boog is van een andere wereld. Ook de pijlen zijn niet zomaar puntige prikkers aan een lange stok. Wat zijn manier van boogschieten vet maakt is het feit dat zijn pijlen allerlei functies hebben, zoals dat sommige eigenlijk explosief zijn. Wat hem ook geloofwaardig maakt is dat hij soms geen pijlen maar heeft, maar toch erin slaagt om zijn vijanden te verslaan.

1. Legolas - Lord of The Rings

De pijlenkoning van het elvenvolk. Je moet wel credit geven aan de enige echte Orlando... Legolas. De man heeft prachtig wit haar, heeft tijd om dit elke dag te vlechten en slaagt er toch in om met zijn pijl en boog de meeste orks af te schieten (als onderdeel van de eeuwigdurende strijd tussen hem en Gimli).
Legolas is een elf en ook de zoon van de elvenkoning Thranduil, de prachtige elfenkoning die we niet in The Lord of The Rings te zien krijgen, maar wel in de The Hobbit reeks. Legolas heeft een perfect zicht, gevoelig gehoor en is geniaal in de kunst van het boogschieten.
In The Lord of The Rings is hij een de leden van The Fellowship of the Ring en helpt hij Frodo om de Ring naar Mordor te brengen om deze te vernietigen. Hier wordt hij ook vrienden met de dwerg Gimli, ook al voeren ze onderling nog wel eens een strijd om wie de meeste vijanden kan afslachten.
In The Hobbit zien we Legolas ook weer, maar dan speelt dit verhaal zich eerder in de tijd af toen Bilbo Baggins nog een jonge Hobbit was. Ook in deze film is Legolas te zien in een heleboel bijzondere scenes waarin hij laat zien wat hij allemaal kan met een boog.
Je kunt je afvragen hoe realistisch het is om met een onmogelijke snelheid een hele groep orks af te schieten terwijl hij ook nog eens met een schild van een trap af glijdt. Bij Legolas kan het als je je bedenkt dat hij een paar duizend jaar heeft gehad om te oefenen.
De beste scène, en daarbij waarschijnlijk de meest gedenkwaardige is waarschijnlijk de scène tussen Legolas, een boel vijanden en een mega grote olifant. Deze is hierboven te bekijken in de video.

Populair Nieuws

Laatste Reacties