Top 10 beste Batman hulpjes - Hulp met misdaadbestrijding

  Batman is in de loop der jaren een groot aantal vijanden tegengekomen. Gelukkig voor hem hoeft hij al deze schurken niet alleen te confronteren. Hij heeft namelijk een aantal hulpjes die hem hierbij helpen. Dit zijn de beste Batman hulpjes.

  Dat Batman een groot aantal gestoorde vijanden heeft, is niet onbekend. Zijn vijanden zijn soms zo gevaarlijk dat zelfs Batman hulp nodig heeft om ze te verslaan. Gelukkig zijn er verschillende trouwe volgelingen die Batman helpen waar ze kunnen. Deze bondgenoten zijn de beste Batman hulpjes.

  De lijst bestaat enkel uit personages uit de Batman films, games en comics. Andere DC superhelden, zoals Superman en Wonder Woman, zijn buiten de lijst gelaten. Zij werken natuurlijk samen in de komende Justice League film, maar deze lijst richt zich alleen op Batman.

  10. Batwoman

  Batwoman is de vrouwelijke tegenhanger van Batman. Ze werkt als vigilante in Gotham City onder de goedkeuring van Batman. Haar vader heeft haar persoonlijk getraind in het bestrijden van misdaad.

  Kate Kane is de identiteit van Batwoman. Ze werd op jonge leeftijd gekidnapt samen met haar zusje en moeder. Haar vader probeerde hen te redden uit de handen van de terroristen, maar slaagde er slechts in om Kate te redden. Haar zus en moeder werden door de terroristen doodgeschoten.

  Ze wilde militair worden omdat haar vader dat ook was, maar ze werd oneervol ontslagen uit het leger nadat bekend werd dat ze een relatie had met een andere vrouwelijke militair. Kate wist niet goed wat ze met haar leven wilde gaan doen, totdat ze Batman tegenkwam toen ze een overval wilde stoppen. Geïnspireerd door Batman vroeg ze haar vader haar te trainen in het bestrijden van misdaad en nam de cape van Batwoman op zich.

  9. Catwoman

  De anti-held Catwoman begon haar carrière als een inbreker. Dit maakte haar een van de vijanden van Batman. Sindsdien zag ze het licht en ging ze zich richten op het beschermen van Gotham City, dit doet ze vooral in de comics. Zij en Batman hadden een kortstondige relatie met elkaar.

  Catwoman is een specialist in stealth. Jarenlange training heeft ervoor gezorgd dat ze een formidabele tegenstander is. Ze is erg atletisch en gebruikt dit in gevechten. Hierdoor is ze zeer wendbaar en met haar kennis van verschillende vechtstijlen kan ze ook nog een aardige klap uitdelen.

  In Batman Arkham City is ze speelbaar in een DLC. In de DLC moet ze haar gestolen goederen zien te vinden. Onderweg helpt ze Batman een aantal keer uit een gevaarlijke situatie. In het vervolg Batman Arkham Knight is ze gevangen genomen door The Riddler en moet Batman haar zien te redden.

  8. Jason Todd

  Op nummer acht van de top 10 beste Batman hulpjes staat Jason Todd. Todd was de tweede Robin die Batman trainde. Hij werd echter vermoord door de Joker. Zijn dood zorgde voor veel verdriet en boosheid bij Batman.

  Batman kwam Todd voor het eerst tegen toen deze de banden van zijn Batmobile aan het stelen was. Todd hielp hem vervolgens om een bende criminelen te arresteren en Batman besloot hem te trainen als tweede Robin.

  Jason Todd is vaak roekeloos en zit vol met woede. Dit maakt hem heel anders dan de eerste Robin, waarover we later meer vertellen. Zijn roekeloosheid resulteert uiteindelijk in zijn dood, alhoewel hij later terugkeert als anti-held Red Hood.

  Red Hood is speelbaar in de DLC Red Hood Story Pack van Batman Arkham Knight. Hierin besluit hij om de crimineel Black Mask te stoppen. In deze missie is zijn roekeloosheid en moordzuchtigheid goed te zien. Om deze reden wordt hij door Batman niet helemaal meer als trouwe bondgenoot gezien.

  7. Damian Wayne

  Nummer zeven in de top 10 beste Batman hulpjes staat de zoon van Bruce Wayne, Damian Wayne. Damian werd opgevoed door zijn moeder Talia al Ghul, dochter van superschurk Ra's al Ghul. Zijn bestaan werd eerst geheim gehouden voor Batman. Later werd hij de vijfde Robin.

  Damian is, ondanks zijn jonge leeftijd, een getalenteerde vechter. Hij werd al getraind door zijn moeder voordat hij tien jaar was. Damian werd de Robin van de nieuwe Batman, nadat deze in de comics verdween. Damian verscheen tot nu toe alleen nog maar in de comics.

  6. Lucius Fox

  Lucius Fox is één van de beste vrienden van Bruce Wayne. Hij is werkzaam bij Wayne Enterprises, waar hij in de meeste versies uiteindelijk ook CEO wordt. Fox weet dat Bruce Wayne Batman is en helpt hem in zijn tocht naar gerechtigheid.

  Naast zijn baan voor Wayne Enterprises, is Fox verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe wapens, gadgets, voertuigen en Batsuits. Deze rol heeft hij zowel in de Dark Knight films, als in de Arkham games. Morgan Freeman speelt Lucius Fox in de films.

  5. James Gordon

  Nummer vijf van de beste Batman hulpjes is James Gordon. James Gordon is de commissaris van de politie in Gotham City. Hij helpt Batman omdat hij, net als hem, er een niet-moord code op nahoudt. Samen met Batman probeert hij alle criminelen in Gotham achter de tralies te krijgen.

  Gordon is een van de weinige mensen in het politiecorps die niet corrupt is. Hij strijdt tegen deze corruptie en krijgt daarbij de hulp van Batman. Samen wisselen ze informatie uit en werken ze om de gevaarlijkste criminelen te arresteren.

  In de Batman Arkham games neemt Gordon dezelfde rol aan. Hij komt in elke game voor en neemt altijd een belangrijke rol als Batman hulpje in. Hij is ook de hoofdrolspeler in de serie Gotham.

  4. Tim Drake

  Na de dood van Jason Todd kwam de plek van Robin vrij. Tim Drake vogelde de identiteit van Batman uit en solliciteerde vervolgens naar de plek van Robin. Hij overtuigde Batman en werd daarna persoonlijk door Batman getraind. Hij werd hiermee de derde Robin.

  Tim is een goede detective. Dat bleek al op de manier waarop hij achter Batmans identiteit kwam. Hij is een stuk kalmer dan voorganger Todd, maar ook een stuk minder acrobatisch dan de eerste Robin, waarover later meer. Tim staat verder nog bekend als Red Robin, deze identiteit neemt hij aan nadat hij is vervangen als Robin door Damian Wayne.

  Tim Drake is de Robin die we zien in de Batman Arkham games. Hij maakt zijn eerste opwachting in Arkham City. Hij is speelbaar in Harley Quinn's Revenge DLC. Ook maakt hij een opwachting in Batman Arkham Knight.

  3. Barbara Gordon

  Barbara Gordon is een van de beste Batman hulpjes en de dochter van James Gordon. Ze begon haar carrière als Batgirl. Haar hoge intelligentie en kennis van vechtsporten maakten haar een geduchte tegenstander voor de vele superschurken. Haar carrière als Batgirl kwam echter voortijdig tot een einde toen ze The Joker tegenkwam.

  The Joker schoot haar in haar rug waardoor haar benen verlamd raakten. Ondanks dat ze nu gekluisterd zat aan een rolstoel bleef Barbara Batman helpen. Ze nam de identiteit van Oracle aan en helpt Batman met het verkrijgen van informatie en hacken.

  In de Batman Arkham games is Oracle van groot belang voor Batman in de games. Haar rol in Arkham Knight is nog groter.

  Ze verdient een plaats in deze top 10 beste Batman hulpjes omdat ze ondanks haar fysieke toestand blijft strijden voor wat zij denkt dat goed is.

  2. Dick Grayson

  Dick Grayson is de eerste Robin die Batman hielp. Op jonge leeftijd trad hij al op als acrobaat samen met zijn ouders. Bruce Wayne adopteerde hem nadat zijn beide ouders werden vermoord. Hij werd door Batman getraind om zijn flexibiliteit te gebruiken bij het bestrijden van criminelen.

  Na zijn training werd Grayson de eerste Robin en mocht hij met Batman mee op pad. Jaren later besloot Grayson dat hij niet langer slechts het hulpje van Batman wilde zijn. Hij nam een nieuwe identiteit als Nightwing aan en bestrijdt misdaad in de nabijgelegen stad Blüdhaven.

  In de Batman Arkham games maakt Grayson als Nightwing een opwachting in Arkham Knight. Samen met Batman schakelt hij hierin The Pinguin uit. Hij maakt ook een opwachting in de GCPD Lockdown DLC van de game.

  1. Alfred Pennyworth

  Nummer 1 van de top 10 beste Batman hulpjes is Alfred. De trouwe butler is al vanaf geboorte betrokken bij Bruce Wayne. Hij assisteerde hem in zijn beginjaren als Batman en is altijd te vinden aan zijn zijde.

  Alfred helpt waar hij kan. Zo blijkt hij goed met computers om te kunnen gaan. Ook het aansturen van Robin en Nightwing is een taak die Alfred vaak op zich neemt.

  Alfred geeft veel om Bruce en ondanks hij het niet altijd eens is met zijn nachtelijke capriolen, blijft Alfred trouw aan hem. Daarom is hij de absolute nummer 1 van de top 10 beste Batman hulpjes.

  Batman: Arkham Asylum

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.