Top 10 beste apps voor vrouwen

Article
zondag, 27 september 2015 om 12:02
xgn google image
Er zijn tegenwoordig genoeg apps te vinden in onze app stores, maar wat zijn nou eigenlijk echte vrouwen apps? Speciaal voor deze doelgroep hebben we hier de Top 10 beste apps voor vrouwen opgesteld, met de een nog handiger dan de ander.

10. Textalyzer

Een app die je weerhoudt van het verzenden van dronken sms'jes in het midden van de nacht? Het klinkt bijna te goed om waar te zijn.
Je zult het vast wel hebben meegemaakt dat je op zondagochtend na een heftige avond uit meteen naar je telefoon grijpt om te kijken wat je de vorige nacht allemaal gestuurd en ontvangen hebt. En dan maar hopen dat je niet met je bezopen hoofd berichtjes naar je ex of je baas hebt gestuurd.
Voor diegenen die zich hier wel in kunnen terugvinden is er een handige app ontwikkeld genaamd Textalyzer. Je kunt hierbij denken aan een gelijkenis met de blaastest. De overeenkomst hier is dat ook de app je weerhoudt je contacten lastig te vallen.
Zodra je de app opstart heb je drie opties om uit te kiezen: Textalyze, Forbidden List en Practice Mode. Bij het eerste gebruik kun je in de forbidden list de contacten kiezen die je waarschijnlijk gaat sms'en zodra je aan de alcohol bent.
Zodra het dan zover is en je bent weer je ex aan het stalken terwijl je heus wel beter weet, begint de test. Je moet in totaal vier spelletjes correct afsluiten, wil je dat je berichtjes verstuurd worden. Als je op een tragische wijze niks kunt winnen dan is het misschien een idee om je telefoon uit te schakelen om verdere beschaming te vermijden.
Textalyzer is een gratis app en is beschikbaar voor iOS en Android telefoons.

9. Fake Call me

We hebben allemaal weleens in een situatie gezeten waar we vastzitten met iemand die een oersaai verhaal aan het vertellen is en je kunt maar geen excuus bedenken om weg te lopen zonder meteen de regels van de etiquette te schaden.
Gelukkig hebben we nog mobiele technologie. Zoals technologie wel vaker doet is er ook voor dit soort situaties een oplossing. Deze oplossing heet Fake Call me.
De Fake Call me app is speciaal ontwikkeld om je uit benarde situaties te helpen. Wat je moet doen is het invullen van een nummer en een tijd voordat je gebeld wordt en je telefoon zal vanzelf om die tijd door die persoon gebeld worden. Je hoeft dus geen excuses meer te verzinnen, want je hebt het excuus nu altijd bij de hand.
Je kunt met deze app al je fantasie kwijt, want je kiest zelf de persoon en de afbeelding. Je kunt dus zelfs je vriendinnen voor de gek houden, door te doen alsof die leuke jongen van laatst je belt. En maak je je maar geen zorgen over het feit dat het er heel stom uitziet wanneer je op dat moment echt gebeld wordt, want de app gebruikt de normale telefoon interface van je smartphone.
Ja, het is misschien een beetje stiekem en niet respectvol naar een ander toe, maar het zorgt wel voor een pijnloze oplossing om je los te trekken van het geweldige saaie gesprek. Makkelijk zat dus.
Fake Call me is gratis te downloaden op Android telefoons, maar is niet beschikbaar voor iOS.

8. Dinner Spinner

Wat eten we vanavond? Erg makkelijk is het tegenwoordig niet meer om iets te kiezen voor het eten. We hebben of geen tijd om creatief te zijn of simpelweg geen zin om erover na te denken.
Met de Dinner Spinner app van Allrecipes kun je nu makkelijk aan lekkere recepten komen. Met de app heb je beschikking tot miljoenen heerlijke recepten van gebruikers over de hele wereld in één klik.
Met de app kies je simpelweg het type eten, welk hoofdingrediënt je wilt gebruiken en hoelang de bereidingstijd moet kosten. De app creëert vervolgens een lijst voor je op basis van die keuzes. Ook kan je makkelijk een boodschappen lijstje ermee maken en kan de app bijhouden welke ingrediënten je wel of niet in huis hebt.
Handig als bijvoorbeeld je schoonouders langskomen om te eten en je hebt geen idee wat je ze moet voorschotelen.
Dinner Spinner is een gratis app en is beschikbaar op iOS en Android telefoons.

7. Etsy

Etsy is het shopwalhalla voor unieke en handgemaakte producten. Het is een digitale marktplaats van alle producten die enkel zelfgemaakt zijn. Super leuke producten die een stuk unieker zijn dan de standaard winkel producten.
De meeste vrouwen vinden het toch belangrijk om uniek te zijn, in plaats van zo'n 13 in het dozijn type. Het is niet altijd even makkelijk, maar het is zeker mogelijk. Etsy biedt miljoenen producten aan van kleine ondernemers en individuen die de kopers genoeg keuze geven.
Zo moet je denken aan kleren, sieraden, kunst, design, bruidsjurken, zonnebrillen, horloges, mobiele accessoires, huismeubels en nog veel meer! Met deze app kan je eindeloos blijven speuren, kijken en natuurlijk kopen. Het is zeer verslavend.
De Etsy app is gratis te installeren en is beschikbaar op zowel Android als iOS apparaten.

6. 7 Minute Workout

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Een heleboel goede voornemens die vooral gaan over sporten en gezond blijven, maar ondertussen gebeurt er dus niks. Het is nu echt tijd om met je kont van die bank af te komen en iets te gaan doen.
Met de 7 Minute Workout app hoef je geen excuses meer te maken om niet te bewegen. De app geeft je een dagelijkse routine van oefeningen die maar 7 minuten duren. Ondertussen zorgen ze er wel voor dat je of je hele lichaam traint of enkel de delen die je liever wat minder ... nou ja, gewoon minder wilt hebben.
Regelmatig oefeningen te doen voor een korte tijd is een goede manier om te beginnen met bewegen. Als je er eenmaal inzit kun je het aantal 7 minuten rondes makkelijk verhogen. Met deze app ben je tenminste in beweging en het kost je amper moeite of energie. Scheelt weer een abonnementje bij de sportschool.
De 7 Minute Workout app is gratis te installeren voor Android en iOS apparaten.

5. MyPill

Naast het bijhouden van je menstruatiecyclus elke maand moeten we ook nog eens proberen te onthouden om dagelijks onze pil in te nemen. Ja, het leven van een vrouw is niet altijd even makkelijk.
Voor de vrouwen onder ons die het nog wel eens lastig vinden om elke dag die pil in te nemen en doodsbang zijn er een keer een te vergeten is er nu een oplossing. Er is een app ontwikkeld genaamd MyPill. Erg handig als je geen zin hebt om plotseling mee te doen aan teen mom.
MyPill komt met enkele opties, die je leven toch even een stukje makkelijker maken. Het stuurt je een dagelijkse herinnering je je vertelt je pil in te nemen. Ook zal het snoozen totdat je de pil hebt ingenomen. De app plant ook momenten in wanneer je een nieuwe strip nodig hebt, wanneer je de dokter moet bellen of wanneer het tijd is voor een jaarlijkse controle.
De app is gemaakt voor vrouwen om ze de beste tools te geven die overeenkomen met je persoonlijke wensen zodat je leven een stukje makkelijker en beter wordt. De app komt met nog veel meer opties, die het zo makkelijk voor je maken als je wilt.
Deze app is alleen te installeren op iOS apparaten en is gratis. Voor meerdere functies moet je wel upgraden, wat wel geld kost.

4. Snapchat

Snapchat is een van de meest gedownloade apps op het moment. Het is een foto app die je video's en foto's laat sturen naar je vrienden of familie om vervolgens maar enkele seconden voor de ontvanger zichtbaar te zijn.
Dit is zeker een app voor vrouwen (zowel als mannen). Uit cijfers blijkt ook dat 70% van de snapchat gebruikers vrouw is. Je kunt met snapchat stomme, grappige of beschamende foto's sturen met de kennis dat zo'n foto of filmpje maar enkele seconden beschikbaar is voor je vrienden. Zelfs wanneer je per ongeluk na een bezopen avondje uit wat foto's doorstuurt, weet je in ieder geval dat de foto's vanzelf weer verdwijnen.
Snapchat is verder een van grootste sociale netwerk apps, dat ook met de dag groter wordt. Met snapchat kun je natuurlijk ook onschuldig flirten met die jongen die je leuk vindt. Wat maakt het nou uit, hij ziet die foto toch maar een paar seconden. Verder is het gewoon een leuke manier om snel even iemand een boodschap te sturen door middel van een snelle foto.
Snapchat is gratis te installeren en is beschikbaar op iOS en Android apparaten.

3. Reclamefolder app

Je zult zien dat je net door de Kalverstraat aan het wandelen bent in Amsterdam en je wilt toch nog even die shampoo halen die in de aanbieding was, maar je weet niet meer zeker waar je dat nou gezien hebt. Was het bij de drogisterij? Of was het toch ergens anders?
Voor de echte koopjesjagers is dit nu geen probleem meer, want je kunt nu de Reclamefolder app downloaden. In deze app heb je alle foldertjes bij de hand die je normaal alleen door de bus krijgt. Je kunt makkelijk op je telefoon of tablet alle aanbiedingen zien zonder dus al die boekjes mee te hoeven sjouwen in je tas. Zeker handig als je onderweg bent en toch benieuwd bent of je nog in de buurt goede deals kunt scoren.
Je kunt de app helemaal naar je eigen smaak optimaliseren. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de foldertjes te zien van je regio, of 'knippen' in je folder om deze aanbiedingen op je eigen prikbord te kunnen zien. Een echte app voor de koopjesjagers onder ons.
De reclamefolder app is gratis te installeren en is beschikbaar op iOS, Android, Blackberry en Windows telefoons.

2. Stylebook

Wat moet ik vandaag nou weer aan? Dit is een vraag die de meeste vrouwen aan zichzelf stellen elke ochtend. We hebben genoeg kleding, maar we vergeten het bestaan van de helft aangezien onze kasten toch wel een beetje vol zitten.
Met de Stylebook app wordt het kiezen uit je garderobe iets makkelijker. De app is zo gecreëerd dat het precies weet wat je op het moment in je kast hebt hangen en helpt je met het kiezen van een dagelijkse outfit. Ook kiest het op basis van je bestaande kleding nieuwe items uit die je zou kunnen aanschaffen.
Een beetje organisatie komt een heel eind als het gaat om aankleden. Je eigen kleding combineren, nieuwe outfits vergelijken met wat je al bezit, het plannen van outfits die je wilt dragen op vakantie en het opslaan van je favoriete stijl inspiraties op één plek laat je een eigen stijl ontwikkelen. Dit is het basis idee achter de app.
Super handig dus voor vrouwen die het gewoon even niet meer weten en elke ochtend eindigen met dat shirt dat je de dag ervoor in de hoek hebt gegooid. Kleding kiezen hoeft niet moeilijk te zijn.
De Stylebook app is niet gratis en kost 4 euro. De app is momenteel alleen beschikbaar voor iOS.

1. Clue

Als vrouw is het al lastig genoeg dat we elke maand weer moeten kampen met de komst van onze favoriete bezoeker. De meeste vrouwen hebben elke maand last van hun menstruatie en het bijhouden ervan zou makkelijk, snel en pijnloos moeten zijn ... ironisch aangezien de cyclus zelf dus alles behalve dat is.
Er zijn tegenwoordig enkele apps die het voor je bijhouden, maar het design is zo kinderachtig dat je er spontaan chagrijnig van wordt. Ja, bloemen en roze kleurtjes zijn leuk, maar dat betekent niet dat we die beledigende designs het ding willen laten bijhouden wat ons leven juist zo onaangenaam maakt.
'Hey schoonheid, ben je geïrriteerd? Hier zijn wat bloemen in je gezicht! Of een kat! Of misschien een vlinder! Allemaal roze! Voel je je nu beter?' Nee, dat hebben we op zo'n moment dus niet nodig.
Clue snapt het precies. Dit is de perfecte app voor zo'n situatie, die het bijhouden van je cyclus meer laat lijken op iets dat je gewoon nog moet doen in plaats van een vrolijke wandeling in het land van Hello Kitty.
De app is makkelijk in gebruik en laat je data invoeren tot een jaar terug. Met de app weet je precies wanneer je volgende cyclus weer om de hoek staat, vind er een patroon in, weet welke dagen je het meest vruchtbaar bent en herinnert je aan je volgende cyclus. Hartstikke handig dus voor vrouwen die het gewoon even op een rijtje willen hebben staan en niet voor verrassingen willen komen te staan.
Clue is een gratis app en is beschikbaar op iOS en Android telefoons.