Top 10 beste actiefilms op Netflix

  Richten, schieten en raak! Geweren, messen, andere wapens en gadgets komen allemaal in deze films voorbij. Wij hebben de tien beste actiefilms op Netflix uitgelicht zodat je keihard kunt genieten.

  Entertainment One Benelux

  Altijd op de hoogte blijven van het nieuwste Netflix aanbod? Bekijk dan hier alles wat nieuw op Netflix is. Ons overzicht wordt meerdere keren per dag bijgewerkt, zodat je altijd up-to-date bent.

  10. London Has Fallen (2016)

  We beginnen onze lijst van beste actiefilms op Netflix met een vervolg. Het eerste deel, genaamd Olympus Has Fallen, viel genoeg in de smaak dat er een tweede deel verscheen.

  In London Has Fallen volgen we Mike Banning (Gerard Butler) die in Londen is om de begrafenis van een minister bij te wonen. Hij achterhaalt dat er tijdens deze begrafenis een poging komt om alle wereldleiders die aanwezig zijn uit te schakelen. Wie kan hij vertrouwen met deze informatie en is deze aanslag te voorkomen?

  London Has Fallen is simpele entertainment. Een leuke film om in gezelschap te kijken met een groep vrienden.

  TriStar Pictures

  9. Faster (2010)

  Dwayne 'The Rock' Johnson is ondertussen één van de meest bekende acteurs geworden. Hij zal de rol van Black Adam op zich nemen in het DC filmuniversum, maar voor het zover is kan je hem ook aanschouwen in actiefilm Faster.

  In Faster zien we Driver (Dwayne Johnson) die uit de gevangenis komt en wraak wil nemen op de mensen die hem hebben verraden. Ondertussen zijn er nog genoeg andere persoonlijkheden die achter hem aanzitten. We proberen niet veel weg te geven, aangezien Faster genoeg verrassingen in petto heeft. Dit is een film die je simpelweg moet aanzetten, en een kans moet geven.

  20th Century Fox

  8. The Transporter (2002)

  Ook Jason Statham is prominent aanwezig in onze lijst van beste actiefilms op Netflix. De acteur is vaak in films te zien waarin het niet lang duurt voordat de eerste klappen worden uitgedeeld.

  Jason Statham speelt Frank, een Transporter. Hij moet onbekende pakketjes afleveren zonder vragen te stellen, wat soms voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het lijkt een normale werkdag te worden wanneer hij merkt dat zijn pakketje begint te bewegen. Wat treft Frank aan in dit pakketje en wat zal hij ermee doen? Vanwege het succes van de film kwam kwamen er nog een aantal vervolgen, waarvan het derde deel ook op Netflix is te vinden.

  Lionsgate

  7. The Expendables 2 (2012)

  Als we het hebben over de beste actiefilms van Netflix, dan kan The Expendables niet ontbreken. Waarom niet? Omdat alle grote actiehelden vanaf de jaren '70 en '80 hier samenkomen om heerlijke chaos te veroorzaken. Ook Jason Statham is in deze film aanwezig, maar hiernaast zien we grote namen als Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme en Terry Crews voorbijkomen.

  Ook het eerste deel van The Expendables kan je op Netflix vinden, maar wij hebben specifiek voor de tweede film gekozen. Dit omdat de vijand in het tweede deel, gespeeld door Jean-Claude Van Damme, de film naar een hoger niveau weet te brengen. Desondanks zijn beide Expendables films absoluut aan te raden voor een goede dosis schieten, geweld en bloed!

  Paramount Pictures

  6. Jack Reacher (2012)

  In onze lijst van beste actiefilms op Netflix kan van alles voorkomen. Hiervoor hadden we het over de oude actiehelden die bij elkaar kwamen, maar een recente actieheld maakt ook in onze lijst zijn opwachting. We hebben het natuurlijk over Tom Cruise.

  Cruise staat erom bekend dat hij veel van zijn eigen stunts zelf uitvoert. Gave achtervolgingen en een paar toffe actiescenes maken dit wederom een topper in de Tom Cruise bibliotheek. Wanneer er vijf slachtoffers vallen wordt Jack Reacher in het verhaal betrokken. Hij gaat opzoek naar de dader, maar niks is wat het lijkt. Jack Reacher combineert mysterie, spanning en sensatie. Een film die voor iedereen wat te bieden heeft.

  CBS Films

  5. The Mechanic (2011)

  Eenmaal aangekomen in de top vijf beste actiefilms op Netflix zien we de terugkeer van Jason Statham. The Mechanic is een remake van de gelijknamige film die uitkwam in 1972.

  Ditmaal kruipt Jason Statham in de huid van een professionele huurmoordenaar die ervoor zorgt dat zijn moorden lijken op een ongeluk, zelfmoord of het werk van een amateur. Wanneer de zoon van zijn beste vriend op zijn pad terecht komt gaan ze samen op zoek naar gerechtigheid. Vol explosies en met veel schoten die worden afgevuurd is The Mechanic keihard genieten.

  Colombia Pictures

  4. Bad Boys (1995)

  Ook bekende acteur Will Smith wist een plek te bemachtigen op onze lijst van beste actiefilms op Netflix. Samen met Martin Lawrence is hij te zien in de actie/komedie Bad Boys.

  Twee politieagenten (gespeeld door Smith en Lawrence) krijgen 72 uur om een lading aan drugs terug te vinden die op verbazingwekkende wijze is gestolen uit het politiebureau. Om de situatie moeilijker te maken moeten ze ook zorgen voor een vrouw die getuige was van een moord. Bad Boys is geregisseerd door Michael Bay (Transformers) en bevat genoeg explosies om je wakker te schudden. In samenwerking met de komedie wordt dit een heerlijke combinatie van lachen en gewelddadigheid.

  20th Century Fox

  3. Taken (2008)

  "I will look for you, I will find you, and I will kill you". De bekende speech uit Taken die met volle overtuiging uit de mond van Liam Neeson komt is niks minder dan geniaal. Niet alleen de speech, maar de gehele film hieromheen is enorm sterk in elkaar gezet en verdient daarom een plek op onze lijst.

  Gepensioneerde CIA agent Bryan Mills (Neeson) moet terug het veld in en zijn vaardigheden gebruiken om zijn dochter op te sporen. Zijn dochter, Kim (Maggie Grace) is namelijk tijdens haar verblijf in Parijs ontvoerd. Lukt het Bryan om zijn dochter terug te vinden? Taken bevat, ondanks het simpele concept, goed acteerwerk, sterke actie en een hoop spanning. Deze vader wil je niet als vijand hebben!

  Lionsgate

  2. John Wick (2014)

  Met deze huurmoordenaar valt niet te spotten en van zijn huisdier moet je al helemaal afblijven! Keanu Reeves is John Wick, met de bijnaam Baba Yaga wat in de film wordt vertaald naar de Bogeyman.

  Je moet wel tegen een stootje kunnen, aangezien dierenliefhebbers even moeten slikken tijdens het begin van de film. We zien namelijk hoe de puppy van John Wick wordt vermoord en hoe zijn auto wordt gestolen. Dit zorgt ervoor dat John Wick de wereld intrekt met maar een doel voor ogen: wraak nemen!

  John Wick bevat spectaculaire actiescenes die onwijs mooi in beeld zijn gebracht. Het personage is ondertussen onwijs populair geworden. John Wick 2 was wederom een hit en een tv-serie die zich afspeelt in de John Wick wereld is in de maak. Dit is actie om van te smullen.

  Paramount Pictures

  1. Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)

  We sluiten onze lijst van beste actiefilms op Netflix af met het vierde deel uit de Mission Impossible franchise. Door velen wordt dit gezien als de beste film uit de franchise. Met toffe actiescenes, gaaf stuntwerk en hier en daar een komisch moment om de ervaring compleet te maken.

  In Ghost Protocol wordt het Impossible Mission Force verantwoordelijk gehouden voor de grote chaos die aan het Kremlin (in Moskou) is aangericht. Het IMF team wordt opgeheven en er zal geen ondersteuning meer komen. Ondanks deze tegenslag gaat het team toch op pad om de daadwerkelijke daders te vinden.

  Mission Impossible: Ghost Protocol is de meest succesvolle film uit de franchise geworden en het vervolg, Rogue Nation, viel ook enorm in de smaak. Dit jaar kunnen we weer van een nieuw avontuur genieten, aangezien Mission Impossible: Fallout vanaf 2 augustus in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

  Wat vinden jullie de beste actiefilms op Netflix?

  Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete actiefilms zijn. Wat is jullie favoriete aspect? Zijn het de grote explosies of de spannende achtervolgingen? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.