Met deze Instagram tips haal jij meer likes binnen!

Article
vrijdag, 11 mei 2018 om 15:31
instagram tips laat die likes maar komen 131229 1
Bijna iedereen heeft wel een Instagram-account, en we willen allemaal likes en comments op onze kiekjes. Want hoe doen sommigen het toch? Van die aesthetic foto's maken van de meest simpele dingen en dan toch zo veel likes krijgen? Wij hebben de beste Instagram tips op een rijtje gezet. Op naar mooiere foto's, kom maar op met die likes!

Instagram tips: deze moet je volgen

Met deze handige Instagram tips haal je de likes binnen die je wilt. Ben je zelf juist op zoek naar leuke accounts om te volgen, dan moet je zeker deze celebrity Instagram accounts eens bekijken.

1. Selfie erop los!

Of je het nou leuk vindt of niet, selfies doen het veel beter op Instagram dan "andere" posts. Ze maken 38% meer kans op een like of een comment dan andere foto's, zo is onderzocht. Foto's met gezichten erop worden simpelweg veel beter ontvangen dan kiekjes van je mooi-uitziende lunch of hond.
Maar kijk wel uit met je filters en doe geen té gekke dingen, want je wil nog wel op jezelf lijken. Gooi een licht filtertje over je foto heen of pas de helderheid een beetje aan. Bijvoorbeeld met de VSCO app.

2. Het "Instagram spitsuur"

De tijd waarop je een foto plaatst, heeft ook onwijs veel invloed op het aantal likes wat je gaat krijgen. Mensen scrollen liever door hun feed als ze een rustmoment hebben en onderuitgezakt op de bank zitten, in plaats van midden op een drukke werkdag. Het is dus slim om je foto te plaatsen vlak na het avondeten of rond lunchtijd bijvoorbeeld.
Maar wanneer kan je dan het best je foto plaatsen? Hiernaar is onderzoek gedaan onder 61.000 Amerikaanse Instagram posts, en hieruit bleek dat beste tijd om 8.00 uur en 23.00 uur op woensdag is. Het onderzoek is echter wel Amerikaanse, dus of het voor Nederland precies hetzelfde is, moet je zelf ontdekken.

3. Maak een Instagram Story

Nog niet heel lang geleden introduceerde Instagram de verhalen-functie: de functie waarbij je foto's, filmpjes en gifjes in je verhaal kan plaatsen voor 24 uur. Hetzelfde concept als de Snapchat-verhalen dus.
Waar posts zijn bedoeld voor mooie foto's en likes, zijn de verhalen bedoeld om te laten zien wat je bezig houdt. Zo geef je je volgers ook een kijkje in je persoonlijke leven. Lees hier hoe je je verhaal oppimpt.

4. Vul je bio in

De biografie wordt vaak over het hoofd gezien, of hij wordt gewoon niet gebruikt. Wat eigenlijk heel zonde is, een bio is juist handig! Zo kan je je volgers laten weten wat je bezig houdt, wat je leuk vindt, en wat je zoal post.
De bio is een goede manier om jezelf kort te introduceren. Zo weten volgers wat voor berichten je zoal plaatst en wat ze van je kunnen verwachten.

5. Zet je profiel op openbaar

Als mensen je niet kennen en je profiel is afgeschermd, word je minder snel gevolgd. En dat is ook logisch. Als mensen kunnen zien wat voor foto's je maakt, weten ze wat ze te wachten staat. Maar natuurlijk scherm je je profiel af voor een reden en moet je denken aan je privacy.
Veel bekende Instagrammers houden zich bezig met maar één onderwerp. Hou je bijvoorbeeld van lekker eten en koken, plaats dan food-gerelateerde foto's. Of ben je altijd bezig met je fashion: plaats dan over foto's van je outfit. Zo plaats je ook minder over je persoonlijke leven, en kun je je profiel ook op openbaar zetten.

Populair Nieuws