Top 10 beste 2020 games om naar uit te kijken

Article
donderdag, 03 oktober 2019 om 20:00
xgn google image
Nu 2019 langzaam maar zeker haar einde nadert is het tijd om alvast een blik te werpen op de toekomst. Er staat immers nog genoeg moois op de planning na kalenderjaar 2019. Dit zijn de tien beste games in 2020 op naar uit te kijken.
Voordat we beginnen met deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken moeten we wel zeggen dat een aantal grote titels zullen ontbreken. Games die nog geen vaste releasedatum of periode hebben gekregen nemen we namelijk niet mee. Dat zijn titels voor een andere lijst. Verwacht daarom niet dat we The Elder Scrolls VI en Ghost of Tsushima in deze lijst meenemen. Die twee, en nog veel meer andere titels, hebben nog geen concrete releasedatum en vallen dus af.

10. Dragon Ball Z: Kakarot

17 januari 2020 - PlayStation 4, Xbox One, PC
Een game die wel thuishoort op deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken is Dragon Ball Z: Kakarot. Het nieuwe avontuur van Goku en vrienden staat al op 17 januari voor de deur. Deze open wereld titel van CyberConnect2 en Bandai Namco gaat het bekende verhaal van de anime vertellen, maar wel met een aantal leuke toevoegingen.
Zo krijgt de ontwikkelaar de ruimte om via zijmissies dieper in te gaan op de materie. Hier worden vragen beantwoordt die nooit in de oorspronkelijke anime opgelost werden. Dit is eigenlijk al genoeg reden voor DBZ-fans om de game te halen, maar daar blijft het niet bij.
Het nieuwe avontuur gooit de gameplay namelijk ook op de schop. Dragon Ball Z: Kakarot biedt een RPG-ervaring in combinatie met de eerdergenoemde open wereld. Hierdoor wordt jij stukje bij beetje sterker en wanneer je gevechten aangaat zal dit nieuwe mogelijkheden aanbieden.
Die gevechten vinden nog wel steeds via de traditionele over de schouder-camera manier plaats, maar dat moet de pret niet drukken. Het belooft dan ook zeker één van de beste 2020 games te worden om naar uit te kijken.
disintegration gameplay mixt rts met fps gespeeld op gamescom 154155 1

9. Disintegration

Q1/Q2 2020 - PlayStation 4, Xbox One, PC
De volgende titel in dit lijstje met beste 2020 games om naar uit te kijken is Disintegration. De game is namelijk de debuuttitel van V1 Interactive, de nieuwe studio van één van de makers van Halo.
In de game speel je namelijk als Romer, verzetsstrijder die niets liever wil dan zijn menselijkheid behouden. In de wereld van Disintegration is de mensheid namelijk iets doorgeschoten in het integreren met robots. Hierdoor is een groot deel van de mensheid meer machine dan mens. Als het aan de kwaadaardige heerschappij van de Rayonne ligt, wordt iedereen een robot of ze nou willen of niet. Aan jou om daar in het verhaal een stokje voor te steken.
Dit is alleen niet het element waar wij het meeste naar uitkijken, want de multiplayer is pas echt wat de aandacht trekt. Daarin strijdt je in teams tegen elkaar op een hele interessante wijze. De gameplay mixt namelijk dat van een first-person shooter en een real-time strategy game. We hebben zelf al even van deze cocktail kunnen proeven en dat smaakt zeker naar meer!
gods monsters

8. Gods & Monsters

25 februari 2020 - PlayStation 4, Xbox One, PC, Stadia, Switch
Waar we ook meer van willen zien is de nieuwe titel van Ubisoft, genaamd Gods & Monsters. Deze nieuwe IP staat al sinds de aankondiging tijdens E3 2019 gepland voor 25 februari, maar veel van de game hebben we nog niet gezien. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want het concept trekt ons wel.
Het team dat eerder Assassin’s Creed: Odyssey voorschotelde, komt met een gloednieuw avontuur. In een wereld ondergedompeld in wat lijkt op Griekse mythologie, is het aan jou om de goden te helpen in hun strijd tegen monsters. Hoe dat precies uit de verf komt, is nog even gissen, maar de kleurrijke artstyle belooft in ieder geval veel goeds.
animal crossing new horizonsoriginal

7. Animal Crossing: New Horizons

20 maart 2020 - Switch
Ook de artstyle van Animal Crossing: New Horizons is om door een ringetje te halen. De nieuwe titel waarin we ons eigen dorp weer mogen onderhouden, ziet er veelbelovend uit en het wachten wordt alleen maar moeilijker. De game zou immers in 2019 verschijnen, maar werd helaas uitgesteld tot 20 maart 2020.
Dat lange wachten wordt hopelijk beloond met een schattig avontuur met een scala aan pratende dieren. Dat wordt weer lekker koken, inrichten en ontdekken naar hartenlust, want doordat de game uitkomt op de Switch kun je overal waar je bent aan de slag. Tevens kun je ook online spelen met vrienden, waarbij je bijvoorbeeld op bezoek gaat in andere dorpen om mogelijk inspiratie op te doen voor je eigen creatie.
marvels avengers gameplay bevat cosmetische aanpassingen 151847

6. Marvel’s Avengers

15 mei 2020 - PlayStation 4, Xbox One, PC, Stadia
Animal Crossing: New Horizons is alleen niet de enige titel die je samen met vrienden kunt spelen, want Marvel’s Avengers brengt dat ook met zich mee. De nieuwe titel van Crystal Dynamics is al geruime tijd in de maak en laat je als jouw favoriete Avenger spelen in een gloednieuw avontuur. Een avontuur waarin The Avengers uit elkaar zijn.
Na een aanslag op San Francisco, en de dood van Captain America, zijn de Avengers uit elkaar. Vijf jaar gaat voorbij, waarna het verhaal pas echt van start gaat. Dat is wanneer jij The Avengers weer samen moet brengen om het op te nemen tegen de mysterieuze organisatie AIM.
Waar je het verhaal helemaal in je eentje moet spelen, is er ook nog het eerdergenoemde multiplayeraspect. Dit uit zich door middel van War Zone-missies die je samen met vrienden kunt spelen die het verhaal verder uitdiepen. Welke missie je ook speelt, het zal er in ieder geval voor zorgen dat je favoriete held steeds sterker wordt. De game is namelijk ook een RPG en dus zal ieders favoriete Avenger anders aanvoelen.
ori and the will of the wisps 5

5. Ori and the Will of the Wisps

11 februari 2020 - Xbox One, PC
Van Marvel’s Avengers schakelen we over naar het gloednieuwe avontuur van Ori dat volgend jaar op 11 februari verschijnt. Het tweede deel heeft gedurende de ontwikkeling al flink wat tegenslagen te verduren gehad, maar is in 2020 dan eindelijk klaar om te verschijnen. Dat is maar goed ook, want veel grote titels heeft de Xbox One niet om naar uit te kijken.
Gelukkig weet het nieuwe avontuur van Ori een flinke dosis plezier te bieden met de metroidvania-gameplay die het eerste deel zo goed wist te maken. Daarbij komt de prachtige artstyle om de hoek kijken, waardoor we telkens weer onze kin van de grond moeten rapen. Al met al lijkt het erop alsof het één van de beste 2020 games om naar uit te kijken gaat worden.
10 dingen die wij willen weten over halo infinite op e3 2019 151236 5f1624867760

4. Halo Infinite

Q4 2020 - Project Scarlett, Xbox One, PC
Misschien wel de meest controversiele keuze op deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken is de eerste titel waarvan we weten dat deze uitkomt op de volgende generatie consoles. We hebben het natuurlijk over Halo Infinite, het paradepaardje van Microsoft dat op Project Scarlett wordt uitgebracht.
Technisch gezien weten we nog vrij weinig over het nieuwste deel in de inmiddels legendarische reeks met Master Chief in de hoofdrol. Toch is het vooruitzicht naar een next-gen Halo-game in onze ogen genoeg om de game een plekje te gunnen in deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken, want laten we eerlijk zijn. Wie is er nou niet benieuwd naar de volgende generatie consoles?
final fantasy 7 remake krijgt na ruim drie jaar nieuwe trailer 150648

3. Final Fantasy VII Remake

3 maart 2020 - PlayStation 4
Voordat we verder kunnen dromen over de volgende generatie consoles zijn er nog wel een aantal games om naar uit te kijken op de huidige generatie. Zo ook Final Fantasy VII Remake, de titel die net niet het zilver op deze lijst weet te veroveren. Waar de titel een periode had, waardoor fans huiverig werden voor het resultaat, wist de onthulling tijdens E3 2019 veel recht te trekken.
De game oogt wonderschoon en voelt heerlijk om te spelen. Het vernieuwde vechtsysteem mixt real-time actie op slimme wijze met de turn-based elementen uit een ver verleden. Voor wie toch liever de game speelt zoals deze in 1997 uitkwam, heeft geluk. De game gaat namelijk een optie bevatten om volledig in turn-based combat te spelen.
Fans van vroeger zullen hier zeker blij van worden, maar de vraag is of dat ook gaat gelden voor het verhaal. Dat wordt namelijk veel verder uitgewerkt om meerdere delen te kunnen vullen. De remake die op 3 maart op de planning staat gaat namelijk alleen Midgar bevatten, wat slechts een deel is van de originele game.
Voor nu ziet alles er rooskleurig uit en lijkt het erop alsof vragen beantwoord gaan worden die men in het origineel had over bepaalde personages. Er is wat dat betreft genoeg om naar uit te kijken als het Final Fantasy VII Remake betreft. Toch zijn er twee titel die in 2020 verschijnen waar wij meer naar uitkijken.
the last of us part 2 sop sep screen 06 ps4 en 25sep19 1569406899793

2. The Last of Us Part II

21 februari 2020 - PlayStation 4
Waarschijnlijk kun je die twee titels al raden en laten we daarom maar snel door gaan naar het zilver in deze lijst, want dat gaat naar The Last of Us Part II. Het nieuwe avontuur van Joel en Ellie is langverwacht en recent werd duidelijk gemaakt dat de game begin volgend jaar in de rekken komt te liggen.
Dit keer gaan we met Ellie op pad die op wraak uit is. De meest recente trailer impliceert dat een dierbare van de jonge heldin wordt vermoord, waarna ze op wraak uit is. Van wat bepaalde media al gespeeld hebben, wordt het een ervaring om naar uit te kijken door de gameplay van het eerste deel verder uit te diepen met nieuwe elementen. Het is dan ook nu al één van de meest spraakmakende titels van volgend jaar en zeker één van de beste 2020 games om naar uit te kijken.
cyberpunk 2077 new game plus modus in ontwikkeling 153333

1. Cyberpunk 2077

16 april 2020 - PlayStation 4, Xbox One, PC, Stadia
Natuurlijk laten we Keanu de game zelf introduceren, want een legendarisch intro als deze vergeet je niet snel. De game waar we het meeste naar uitkijken in 2020 is natuurlijk Cyberpunk 2077. CD Projekt RED’s langverwachte titel heeft grote schoenen om te volgen na het meesterwerk dat The Witcher III: Wild Hunt was. Toch is er genoeg reden om te geloven dat die verwachtingen meer dan waar gemaakt gaan worden.
Zo is er natuurlijk de rol van Keanu Reeves als één van de hoofdrolspelers in de game, Johnny Silverhand. Hij zal je gedurende de game bijstaan en heeft nu al de coolste naam van 2020. Daar blijft het alleen niet bij.
De gameplay gaat behoorlijk anders worden, want dit keer spelen we een first-person shooter die in de kern nog een RPG is. Dit ga je dan ook merken in de vele upgrades die je kunt vrijspelen. Die upgrades zorgen ervoor dat de gameplay drastisch verandert en is daarnaast ook één van de thema’s van de game.
Je speelt immers in het jaar 2077 in Night City, een plek waar de mens grotendeels is omgetoverd tot robot. Zo ook jouw personage V, een premiejager, die de dodelijke broedplek vol misdaad moet zien te overleven. Het belooft in ieder geval een bijzonder avontuur te worden in een wereld die we volop willen verkennen!

De beste 2020 games om naar uit te kijken zijn veelbelovend

We kunnen in ieder geval stellen dat de tien games die voorbij zijn gekomen de moeite waard zijn. Het is dan ook aftellen tot de dag dat we daadwerkelijk met ze aan de slag kunnen.

Populair Nieuws