10 toffe dieren in games - Voor hen is dierendag een beetje specialer

  Het is vandaag dierendag! Dat betekent dat onze vrolijke huisdieren weer dat ene beetje extra aandacht verdienen. Hier op XGN is dat niet anders, want wij houden ook van dieren. Daarom zetten tien toffe dieren in games voor je op een rij. We trappen af met:

  D-Dog – Metal Gear Solid 5

  Aan het begin van Metal Gear Solid 5 kan je D-Dog, op dat moment nog een kleine puppy, in je basis opnemen en na een tijdje wordt hij je trouwe, volgroeide kompaan. Vanaf dat moment zijn D-Dog en Snake nagenoeg een eenheid. Missie voor missie wordt afgewerkt en D-Dog blijkt daarin een trouwe viervoeter te zijn. Niet alleen een leuk dier om met je mee te hebben dus, maar ook zeer handig voor in je sluipmissies.

  Conker – Conker’s Bad Fur Day

  De grove, gewelddadige eekhoorn heeft een cultstatus in de gamewereld. Met zijn entree in 2001 met Conker’s Bad Fur Day werd vriend en vijand verrast vanwege de combinatie tussen cartooneske graphics en lomp gescheld en geweld. In de game moet je met Conker thuis zien te komen na een avondje flink drinken, maar dat blijkt moeilijker dan het klinkt.

  Sindsdien is Conker uit het oog verdwenen. In 2005 kwam er nog een deel naar de originele Xbox, maar die viel tegen. Enkel in Rare Replay uit 2005 konden we nog wat sluiptrekkingen van de eekhoorn zien.

  Fox McCloud – Star Fox

  Fox McCloud is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een vos en tevens leider van het Star Fox team waar jij in de games mee speelt. Met dat team beschermt Fox het sterrenstelsel tegen allerlei vijanden met gevaar voor eigen leven. De laatste game met Fox McCloud in de hoofdrol was Star Fox Zero voor de Wii U. Met de dapperheid van Fox zit het in ieder geval wel snor.

  Banjo & Kazooie – Banjo-Kazooie

  Alhoewel Banjo (een beer) en Kazooie (een vogel) twee verschillende dieren zijn, kan je ze alleen maar in één adem met elkaar noemen. Samen gaan ze op avontuur in een kleurrijke wereld om Banjo’s zusje Tooty te redden van een boze heks. Dit leidt tot één van de beste samenwerkingen ooit in games.

  Na het matige Banjo-Kazooie Nuts 'and Bolds uit 2008 werd het lang stil rondom het duo. Pas in 2015 doken ze op in Rare Replay. Oud medewerkers van Rare, de maker van Banjo-Kazooie, kwamen eerder dit jaar met de spirituele opvolger Yooka-Laylee.

  Agro – Shadow of the Colossus

  Al snel blijkt in Shadow of the Colossus dat hoofdpersoon Wander en zijn paard Agro een zeer hechte band hebben. Niet gek ook, want ze beleven samen vele avonturen en maken veel emotionele momenten met elkaar mee. Nog nooit was de band tussen mens en dier zo hecht als die tussen Wander en Agro.

  Wil je graag de avonturen van Agro en Wander herbeleven, maar kan je de verouderde graphics niet aan? Treur dan niet, want Shadow of the Colossus krijgt volgend jaar een remake voor de PlayStation 4.

  Crash – Crash Bandicoot

  Eén van de grootste iconen van de eerste PlayStation keerde dit jaar terug in een vernieuwde vacht. We hebben het natuurlijk over Crash uit Crash Bandicoot. De buidelrat rent en springt de verschillende platformlevels door op zoek naar dokter Dokter Neo Cortex. Eind jaren 90 waren de Crash Bandicoot games één van de bekendste op de markt, waardoor Crash een iconische status heeft.

  Donkey Kong – Donkey Kong Country

  Donkey Kong maakte voor het eerst zijn opwachting in de gelijknamige game uit 1981. Daarin speelde je als Mario, toen nog “Jumpman” en moest je de top van het level bereiken, terwijl Donkey Kong je probeerde tegen te werken. In de jaren die volgden kreeg de aap steeds meer bijrolletjes in andere Nintendo games, maar de grote doorbraak als hoofdpersonage kwam in 1994 met Donkey Kong Country.

  Sindsdien is Donkey Kong een personage met een uitgebreid achtergrondverhaal. Zijn rollen in andere games, zoals Mario Kart en Mario Party, werden steeds groter, waardoor de aap nu een waar Nintendo-icoon is.

  Dogmeat – Fallout 3

  Alhoewel je Dogmeat ook in Fallout 1, 2 en 4 met je mee op reis kunt nemen, worden ze allemaal wel als aparte honden beschouwd. Met dat in het achterhoofd nomineren wij Dogmeat uit Fallout 3 als de beste viervoeter uit de serie. Samen met hem beleef je de gekste avonturen in de ronduit deprimerende ruïnes van Washington D.C. Nog nooit zou een hond zo veel voor je betekenen als in Fallout 3.

  Hond – Duck Hunt

  In een game genaamd Duck Hunt (1984) is een hond het meest bekende dier van de game. Klinkt gek, maar is niet onlogisch. Voorafgaand aan elk potje Duck Hunt loopt de hond door het level, waarna hij achter de struiken verdwijnt en een level begint. Schiet je de eenden dood, dan verschijnt de hond weer en ruimt hij ze op. Faal je, dan komt de hond ook tevoorschijn en lacht hij je uit.

  Kortom: je ontkomt niet aan de hond van Duck Hunt en juist daarom is hij een iconisch personage in gaming.

  Sonic - Sonic the Hedgehog

  De blauwe egel loopt al zo’n 26 jaar mee en heeft in die jaren een onbetwistbare indruk achter gelaten. Met zijn snelheid legt hij de grootste afstanden binnen mum van tijd af en dat komt goed van pas in alle platformlevels die je met hem doet. De Sonic games, waarvan Sonic Forces de nieuwste wordt, staan om die reden ook bekend om hun enorme flow. En dat dankzij de enorme snelheid van dat egeltje.

  10 toffe dieren in games

  Dat waren volgens ons tien toffe dieren in games. Natuurlijk kan niet iedereen in het lijstje staan. Noem een Yoshi (eigenlijk een draak), Spyro, Sly Cooper, Pey'J, Ratchet en ga zo maar door. Vandaag is hun dag. Welk dier behoort tot jouw favoriete dieren in games? Laat het weten in de comments.

  Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 oktober 2017.

  Sonic Forces

  Verkijgbaar vanaf 7 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.