Top 10 anime om naar uit te kijken in 2020

  Net zoals films en series stopt anime niet in dit jaar. Er staan wat pareltjes voor de deur en wij kunnen niet wachten om die aan jullie te laten zien. Dit zijn tien anime's om naar uit te kijken in 2020!

  Fire Force season 2

  Natuurlijk zullen wij in deze lijst zoveel mogelijk nieuwe titels gebruiken. Maar Fire Force season 2 is een van de paar uitzonderingen die erbij moet staan. Seizoen 1 had niet alleen een geweldig verhaal en animatie. Maar de makers wisten ook een goede basis neer te zetten voor het volgende seizoen. Er liggen net genoeg vragen open waardoor vele Fire Force fans smachten naar meer. De karakters zijn allemaal vrij interessant en hebben een uniek design. Vooral het vuur is prachtig geanimeerd, maar dat mag ook wel wanneer de serie letterlijk vuur in zijn naam heeft.

  Mensen die normale series kijken wachten misschien op de duivel in Lucifer seizoen 5. Wij wachten op de duivel in Fire Force Seizoen 2!

  Somali to Mori no Kamisama

  Deze top 10 zal natuurlijk geen spoilers bevatten. Jullie grote vriend Gyllion van XGN heeft namelijk genoeg onderzoek gedaan in het Source materiaal waar de anime's op gebaseerd zijn. Op deze manier kunnen wij dus een beetje gokken welke anime's een hogere kans tot slagen hebben in 2020. En geloof ons als we zeggen dat Somali to Mori no Kamisama een extreem grote kans heeft.

  Het verhaal speelt af in een wereld gecontroleerd door Goblins, Spirits en allerlei andere soorten wezens. Mensen zijn zeer zeldzaam omdat ze bijna zijn uitgestorven. Op een dag ontmoet een golem een klein meisje. Eén is lid van een bijna uitgestorven ras en de ander is de bewaker van een bos. Samen gaan ze reizen en ontwikkelen ze de bond tussen vader en dochter. Niet zo'n grote spoiler alert: Dit is een anime die je hoogstwaarschijnlijk laat janken.

  Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Kan

  Wij zouden een tekst kunnen schrijven zo dik als de bijbel en nog steeds is dat niet genoeg om deze anime te complimenteren. De vorige twee seizoenen waren uniek, interessant en zorgden ervoor dat wij op de "Next episode"-knop klikten voordat we er over na konden denken. Het verhaal gaat over Hachiman, een vrij normale student die eigenlijk niet zo heel normaal is. Hij is geen held met een speciale gave of wat dan ook. Hij is gewoon heel direct en eerlijk.

  Dat is ook een van de beste manieren of deze anime te beschrijven. Direct en eerlijk. Hachiman Hikigaya is namelijk vrij pessimistisch en denkt dat de "blije jeugd" niks anders is dan een leugen en mensen die erin geloven tegen zichzelf liegen. De anime confronteert je met allerlei gedachtes over de samenleving. Hier heb je een quote van de man zelf.

  "If to be truthful is to be cruel, then lying must surely be an act of kindness. And so, kindness is a lie." - Hachiman Hikigaya

  Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen

  De underdog van de lijst is Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen, oftewel, The Irregular at Magic High School seizoen 2. Velen hebben deze anime gezien en vonden het geweldig of vreselijk. De meningen waren vaak extreem. Dit stopte studio Madhouse niet om een vervolg te maken. Het lijkt erop dat de makers er nu alles aan doen om de helft die het vreselijk vond over te halen voor een meesterwerk. Of dat ook gaat gebeuren weten we niet, maar seizoen 1 kan je nu al kijken!

  Magie is iets uit verhalen, legendes en sprookjes. Maar in dit geval niet. In The Ireregular at Magic High School is het een realiteitstechnologie. Bovennatuurlijke krachten worden door middel van technologie of puur talent gesystematiseerd. Hierdoor krijg je dus "Supernatural Power Users" en "Magic Technicians" die worden aangeleverd door Magic High Schools en Universities.

  Dr.Stone seizoen 2

  Het slimste organisme keert terug in de vorm van Dr.Stone Seizoen 2. Eén van de beste anime's van 2019 keert gelijk terug met een tweede seizoen om ons de wonderen van wetenschap te trakteren. Dr.Stone speelt met een zeer interessant concept. Wat gebeurt er als de mensheid terug wordt gebracht naar de tijd van de jagers en boeren maar ze de kennis houden van nu?

  Zonder te spoilen kunnen we je vertellen dat ook dit seizoen weer erg interessant zal worden. Niet alleen zien we Senku (het hoofdkarakter van Dr.Stone) weer nieuwe wetenschappelijke uitvinden ontdekken, maar we krijgen ook eindelijk de oorlog te zien tussen The Empire of Might tegen The Kingdom of Science. Wie zal er winnen?

  Itai no wa Iya nanode Bougyo-Ryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu

  Welkom in de wereld van lange namen die echt veel korter mogen! De Engelse vertaling van die mooie titel hierboven is "I don't want to get Hurt, so I'll max out my defence". Ja dat is daadwerkelijk de titel van deze anime. Maar aangezien wij niet constant de hele zin willen opschrijven, noemen wij bij XGN het "Shielder"! (niet te verwarren met Rising of the Shield Hero).

  Shielder is een anime waarbij het hoofdpersonage wordt getransporteerd naar een game (oh god niet alweer een 'Isekai)'. Het enige probleem is dat je in deze game nog steeds pijn voelt. Je zou denken dat het hoofdpersonage nu iets traumatisch mee maakt of een 'power-up' krijgt zonder enige reden, iets wat we wel gewend zijn van 'Isekai' anime. Maar nee. Onze schattige hoofdrolspeler is bang voor pijn. Dus ze gooit al haar statuspunten in 'defence'. Al snel komt ze erachter dat niks haar pijn doet en dat ze dus ook alles kan maken en doen in deze gevaarlijke wereld.

  "I don't want to get Hurt, so I'll max out my defence" is een anime die de 'Isekai' genre weer een iets betere naam geeft met behulp van zijn lachwekkende scene's.

  Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 2

  Als we het toch hebben over Isekai anime. Re:Zero is een anime die een duistere toon bracht aan het leven in een game. Zo kreeg onze hoofdrolspeler de kracht om na zijn dood weer verder te gaan vanaf een "save point". Allemaal erg leuk en aardig. Wie zou nou niet de optie willen om te respawnen en betere keuzes te kunnen maken?

  Ook onze hoofdrolspeler Subaru dacht dat dit een geweldig idee was totdat hij er achterkwam dat hij voor eeuwig vastzit in een loop van marteling, pijn en dood. Zo kan je de ene keer een pijnlijke dood krijgen door een knots of de andere keer vallen in een ravijn. Maar natuurlijk is dit niet alles. Met de kers op de taart kan Subaru zijn geheim niet vertellen aan andere mensen. Als hij dat wel probeert te doen, dan wordt hij gemarteld.

  Zoals je misschien al leest is deze anime niet bepaald kindvriendelijk. Wij bij XGN raden je dan ook zeker aan dit niet te kijken met iemand onder 16. Maar ja het is natuurlijk niet aan ons of jullie eventueel een kind wil traumatiseren.

  Haikyuu!! TO THE TOP

  Wie zegt dat anime gebaseerd op sport niet gaaf kan zijn? Waarschijnlijk alleen wij. Toch kregen wij na Haikyuu interesse in sport en met name één specifieke sport. In Haikyuu staat volleybal centraal. Of je nou een volleybalfan ben tof niet, Haikyuu is een kunstwerk verstopt in het hoekje van sport-anime. De emotionele momenten zullen je dan ook zeker raken. Op gegeven momenten zal je het team in Haikyuu met alles wat je in je hebt toejuichen. Een volgend seizoen van een anime die zo gevoelens bij ons kan laten opwekken verdient automatisch een plek op deze lijst.

  Sword Art Online: Alicization - War of Underworld Part 2

  Nooit hadden wij gedacht dat we dit weer zouden zeggen. Maar Sword Art Online: Alicization is goed. Sterker nog, wij vinden het beter dan het tweede seizoen en de film bij elkaar. Seizoen 1 had voor vele fans de bar hoog neergelegd. Zo waren veel mensen zeer teleurgesteld met het resultaat van het tweede seizoen. Gelukkig heeft het derde seizoen van Sword Art Online de serie weer gered. Verwacht spectaculaire gevechten, een interessant verhaal en toffe karakters. Wij kijken erg uit naar het nieuwe seizoen en hopen dan ook dat dit seizoen weer de lat hoger zal zetten.

  En voordat wij het vergeten: wij zijn het ermee eens dat Alice toch echt wel beter is dan Asuna..

  Made in Abyss: Fukaki Tamashii no Reimei

  Voor velen is dit misschien wel een beetje raar. Want de nummer 1 plek gaat naar Made in Abyss: Fukaki Tamashii no Reimei. Waarom is dit raar? Made in Abyss: Fukaki Tamashii no Reimei is een film en het vervolg van een van de beste anime's van 2017. Het gevoel dat Made in Abyss je geeft is nergens anders te vinden. Het is moeilijk te beschrijven, maar de serie weet je het gevoel te geven van avontuur en rust, maar ook van nieuwsgierigheid en opwinding.

  De soundtracks in Made In Abyss kunnen wij uren beluisteren en passen perfect bij het gevoel van avontuur dat je krijgt bij het verhaal. Verder zijn de karakters interessant en is de Abyss zelf een geweldig concept met een vrij duistere achtergrond die verstopt wordt achter zijn schattige karakters. Wij zouden nu eigenlijk ook nog onze mening moeten geven over de art style, maar daar hebben wij geen woorden voor. Als je Made In Abyss nog niet heb gezien dan hebben wij goed nieuws voor je. Je hebt de kans om een pareltje van anime te zien voor de eerste keer. Het slechte nieuws is, dat als je het gezien hebt, moet wachten op de film. En dat is ook exact de reden waarom het in deze top 10 lijst staat,

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.