Deze tech trends kun je in 2020 verwachten!

Article
zondag, 19 januari 2020 om 10:00
coffee apple iphone smartphone 38547f1578933668
Nu een nieuw decennium is aangebroken is het tijd om te kijken naar wat de toekomst ons gaat brengen. In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd op het gebied van technologische vooruitgang. Vandaag blikken we vooruit op de tech trends die je in 2020 kunt verwachten.
Waar we de afgelopen tien jaar een trend zagen die een nieuwe dimensie toevoegde via VR en televisies met 4K haar opwachting maken. Het is daarom tijd om alvast vooruit te blikken op wat we in 2020 kunnen verwachten. Dit zijn de tech trends van 2020 die we verwachten in 2020. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op trends van de afgelopen jaren in combinatie met ontwikkelingen bij techbedrijven.

5G maakt haar opwachting

Laten we maar beginnen met 5G, een van de grootste onderwerpen die dit jaar aandacht zal krijgen. Dit jaar moet het vernieuwde netwerk daadwerkelijk beschikbaar worden gemaakt in Nederland en dat gaat zeker niet onopgemerkt. Het nieuwe netwerk moet voor een betere en vooral ook snellere netwerkverbinding gaan zorgen voor mobiele apparaten.
T-Mobile wil dit jaar als eerste haar netwerk aanzetten en belooft dit voor het einde van 2020 te doen, waarna VodafoneZiggo en KPN volgen in 2021. Hoewel 5G zeker een toffe tech trend is die je in 2020 in de gaten moet houden, zal het nog wel even duren voordat je er in de praktijk veel van gaat merken. In de vroege stadia is de verwachting dat er maar weinig verschil is met 4G en dat je pas over een jaar (of misschien zelfs twee) grote veranderingen gaat merken.
round grey speaker on brown board 1072851f1578933610

Advertenties in je smart speaker

Een andere tech trend die we dit jaar verwachten is dat smart speakers dit jaar verder gecommercialiseerd gaan worden. Hierbij doelen we op reclame die via de smart speaker gemaakt kan gaan worden. Dit wordt op het moment nog niet gedaan, waardoor bedrijven als Google en Amazon in theorie knaken mislopen.
De enige winst die fabrikanten maken op smart speakers zit in de verkoopprijs en gezien de prijs voor een smart speaker vrij snel erg laag ligt, doet dat je toch afvragen waar de winst op wordt gemaakt. Door reclame naar de smart speakers te brengen kan er al snel veel verdiend worden. De verkoop van de reclame zelf zorgt al snel voor een flinke duit in het zakje en als je die reclames wil skippen kun je altijd een abonnement aanschaffen om deze over te slaan.
adult blur business city 374849f1578934356

Google vs Nike: Oorlog om wearables

We zijn nog niet klaar met Google, want ook in 2020 is het bedrijf flink bezig met nieuwe ontwikkelingen. Eind 2019 kocht de techgigant het bekende bedrijf Fitbit op en dat lijkt een teken te zijn voor de toekomst. Verwacht wordt dat we in 2020 meer gaan horen over de plannen van Google als het om wearables gaat.
De competitie is alleen wel groot, want Apple is dankzij haar Apple Watch toch de marktleider. Google heeft naast Apple ook nog Nike om tegenop te boksen. Nike weet namelijk op slimme manier klanten aan zich te binden als het op wearables aankomt doordat het merk zo sterk gelinkt is aan sport.
iphone 11 pro review 1f1578934420

Nog meer camera’s op je telefoon

2020 gaat tevens het jaar zijn waarop we nog meer camera’s op onze smartphones kunnen verwachten. Specifiek bedoelen we nog een extra camera op de iPhones van Apple. Waar 2019 een derde camera introduceerde voor de iPhone 11 Pro is de verwachting dat 2020 een vierde camera gaat toevoegen.
De camera van de iPhone 11 Pro is ongetwijfeld een van de betere op de markt, maar laat op een vlak te wensen over. Als het op zoom-kracht aankomt kan er nog wat verbeterd worden via een vierde camera. Gezien het design van de iPhone 11 Pro kritiek kreeg op de drie camera’s is een vierde camera op een elegante wijze tevens een goed idee.
cars parked in front of company building 2449452f1578935014

Tesla’s cybertruck wordt nog niet verkocht

Als laatste tech trends die we in 2020 verwachten gaan we ervan uit dat Tesla dit jaar nog niet met haar cybertruck op de markt komt. Het bedrijf van Elon Musk heeft de laatste tijd steeds meer aangekondigd, maar vervolgens duurt het wel een tijd voordat de producten op de markt verschijnen. Het lijkt erop alsof het bedrijf graag als eerste met de aankondiging wil komen waardoor het lijkt alsof de innovatie vanuit Tesla komt.
Aangezien de productie van de truck nog niet eens van start is gegaan lijkt het niet meer dan logisch dan dat er nog een lange weg te gaan is voordat de truck op de markt verschijnt.