Tom Clancy's Rainbow Six Siege - Alle informatie op een rijtje

Article
zaterdag, 04 april 2015 om 10:00
xgn google image
Tony Clancy's Rainbow Six Siege staat op het punt om te beginnen mijn zijn bètatesten en we voelen de game steeds dichterbij komen. Maar wat is er zoal bekend over dit spirituele vervolg in de Rainbow Six franchise? We beginnen bij het begin en lopen alle feiten nog eens na.

Aangekondiging

Iedereen verwachtte nieuws over Rainbow Six Patriots op de E3 in 2014, maar in plaats daarvan kondigde Ubisoft Rainbow Six Siege aan. De ontwikkeling van Patriots liep niet lekker en vervolgens is Siege als vervanger aangekondigd. Hier werden de eerste beelden van de game getoond met daarin meer over de gameplay en het verhaal.
Rainbow Six Siege is de nieuwe co-op multiplayer game in de Rainbow Six-franchise, waarin het Rainbow Six team en gijzelnemers tegenover elkaar staan. De eerste groep probeert een gijzelaar uit een huis of ander gebouw te bevrijden en eventueel de bad guys om te leggen, terwijl de terroristen een gijzelaar juist in een huis moeten houden. Je strijdt vijf tegen vijf en hebt gewonnen wanneer er niemand uit het andere team over is of wanneer de gegijzelde is gered.
69423 1

Gameplay

In Rainbow Six Siege kun je alles vernietigen, je hebt wapens waarmee je enorme explosies kunt veroorzaken en dit blijft niet alleen bij deuren. In de beelden is te zien hoe muren worden opgeblazen, plafonds naar beneden vallen en vijanden worden geëlimineerd door de explosies.
De sleutel tot een geslaagde missie is een goede voorbereiding en samenwerken. Als terrorist kies je de perfecte kamer en zet je een verdediging op. Maar als het Rainbow Six team verken je met je rijdende drones het huis waar de terroristen zich bevinden en probeer je een gegijzelde te vinden. Samenwerking is ook enorm belangrijk als je wilt winnen, het is belangrijk om een doordachte tactiek te hebben en deze samen uit te voeren.
In de Rainbow Six Siege heb je maar één leven, wat het dus net wat moeilijker maakt. Hierdoor wordt de game een stuk spannender en ben je verplicht om goed samen te werken. De ontwikkelaars zagen dat de game een stuk serieuzer werd genomen zodra de No Respawn-functie werd ingevoerd.

Alpha en bèta

De gesloten Alpha van Rainbow Six Siege startte op 13 maart voor PC gebruikers. Hierover zijn beelden gelekt. Hier zag je een gameplay dat zich in en rondom een vliegtuig afspeelt. De spelers barricaderen deuren en zetten mobiele barricades neer.
Na de Alpha komt nu ook de bèta voor PC en consoles. Hier kun je op twee manieren aan meedoen, de eerste is je inschrijven via de website. Als je dit doet is het bij lange na niet zeker of je mee kan doen. Daarnaast krijg je een bètacode bij je pre-order, zo ben je zeker van een plekje in de tests. Je kunt je nu al inschrijven, maar wanneer de testen starten, is nog niet bekend.
69424

Operators

Operators zijn de elite soldaten met elk een eigen specialiteit. Zij werden aangekondigd met bovenstaande trailer. Je kunt de juiste operators in jouw team zetten om zo het beste team samen te stellen. Wat je precies met ze kan doen was te zien in de livestream van Ubisoft op 30 maart 2015. Daarnaast kon je verschillende nieuwe beelden zien uit de Alpha. Je kunt de livestream terugkijken op het Twitch account van Ubisoft.

Release

Het lijkt erop dat Rainbow Six Siege op 16 oktober 2015 uit zal komen. GameStop italië heeft waarschijnlijk per ongeluk de datum gelekt, deze was al op de website te zien. Ubisoft heeft niet gereageerd, we weten nu dus alleen dat we de game waarschijnlijk dit jaar nog kunnen verwachten. Het spel zal verschijnen op Xbox One, PlayStation 4 en PC. Het zal op 60 fps draaien wanneer het uitkomt.
Benieuwd naar Rainbow Six Siege? De game is nu alvast te pre-orderen én je kunt je inschrijven voor de gesloten beta die 24 september start!

Populair Nieuws