Beste apps met een (video)belfunctie voor op je mobiele apparaten

Article
zaterdag, 04 april 2015 om 12:00
xgn google image
Eén van de meeste populaire applicaties beschikt nu ook over een belfunctie. WhatsApp heeft een belfunctie geintroduceerd, maar welke andere opties heb je naast de WhatsApp belfunctie? Wij hebben de beste apps met een belfunctie voor je op een rijtje gezet.

Whatsapp Messenger

Ook de populaire chatapp WhatsApp beschikt nu over een belfunctie. De functie is tot op heden alleen beschikbaar voor gebruikers met een Android-toestel. Gebruikers met iOS op hun toestel als besturingssysteem zullen nog enkele weken moeten wachten op de WhatsApp belfunctie.
De belfunctie van WhatsApp is geheel kosteloos. De functie maakt gebruik van WiFi of het mobiele netwerk. Zodra er gebruik wordt gemaakt van WiFi is bellen via Whatsapp geheel gratis. Als er wordt gebeld via de app over een mobiel netwerk dan gaat het je MB's kosten. Whatsapp heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel MB’s het kost om een gesprek te voeren, de schatting is ongeveer 1MB per minuut.
Whatsapp is gratis te downloaden via Google Play.

Skype

Skype beschikt over een gratis en een betaalde versie van de app. Bij de gratis versie krijg je gratis toegang tot een account en de nieuwste downloads. Je kunt bellen en videobellen met andere mensen die Skype gebruiken. En het is mogelijk om te chatten en bestanden te delen.
De betaalde versie van Skype biedt toegang tot voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers wereldwijd. Je kunt met de betaalde versie sms’en en online gaan bij meer dan twee miljoen openbare hotspots wereldwijd met Skype WiFi.
Skype werkt op verschillende apparaten. Zo kun je de dienst gebruiken op smartphones, tablets, computers, huistelefoons, tv’s en nog meer apparaten zoals bijvoorbeeld een Xbox One.
Skype is gratis te downloaden in de App Store, Google Play, Windows Phone Store, BlackBerry World en via desktop.

FaceTime

Met FaceTime kun je videogesprekken voeren via een Apple apparaat. De belfunctie is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch en Mac via WiFi. Op een iPhone of iPad kan de dienst gebruik maken van een mobiel netwerk. Met de belfunctie van Apple kun je videogesprekken aangaan met andere Apple gebruikers.
Voor FaceTime hoef je geen speciaal account of gebruikersnaam in te stellen. Je maakt eenvoudig gebruik van je Apple-account. De belfunctie werkt direct op Apple apparaten en het enige wat je hoeft te doen is iemand uitnodigen voor een gesprek.
FaceTime staat standaard op geschikte Apple apparaten. De belfunctie van Apple is dan ook niet te downloaden in de App Store.

Viber

Met Viber kun je gratis berichten verzenden en bellen met andere Viber gebruikers. De applicatie werkt op ieder toestel, op iedere netwerk en in alle landen. Viber synchroniseert contacten, berichten en gespreksgeschiedenissen met je mobiele apparaten.
Met Viber kun je gesprekken voeren met HD kwaliteit en videobellen. Daarnaast is het mogelijk om tekstberichten en foto’s te sturen naar andere Viber gebruikers.
Viber is gratis te downloaden in de App Store, Google Play, Windows Phone Store, BlackBerry World en via desktop.

Google Hangouts

Met Google Hangouts breng je gesprekken tot leven met foto’s, emoticons en videogesprekken. Google Hangouts is volledig gratis te gebruiken. Met het programma kun je een conversatie aangaan in een videogesprek tot wel tien personen tegelijk. Hangouts werkt op computers, Android- en Apple-apparaten. Hierdoor is het mogelijk om met iedereen in contact te blijven.
Hangouts werkt ook in Gmail, waar Chat dat eerder deed. Je kunt Chat upgraden naar Hangouts door op je fotopictogram te klikken in de chatlijst van Gmail.
Google Hangouts is te downloaden in de App Store, Google Play en via de website.