Top 8 tofste LEGO game franchises - Werelden waar je op kan bouwen

  Creaties zo bizar als je verbeelding toelaat. Het spelen met LEGO is altijd al een tijdloze bezigheid geweest waarbij vele uren werden gesleten met grote dozen vol van deze bouwblokjes. Het enige wat misschien leuker is dan echt LEGO, zijn LEGO games. Maar wat zijn nou de top 8 tofste LEGO game franchises?

  Jullie hebben vanaf vorige week donderdag kunnen stemmen op een nieuwe poll. Naar aanleiding van de aankomende LEGO Star Wars game vroegen wij ons namelijk af wat jullie, als trouwe gamers, de beste gelegoficeerde werelden vinden. Hierbij kregen jullie de keuze uit een grote verscheidenheid aan film-universums voorschoteld. Wij hebben jullie mening uitgebouwd, dus hierbij de top 8 LEGO game franchises.

  8. The Hobbit, Ninjago

  Zoals bij elke poll zijn er altijd opties die het wel goed doen en opties die de plank volledig misslaan. LEGO The Hobbit en LEGO Ninja behoren tot de minst populaire games waarin je met je bouwvaardigheden aan de slag kunt. Beide titels hebben geen enkele stem weten binnen te halen, wat betekent dat jullie je niet bepaald vermaken met deze games.

  De titels van LEGO games zijn zogezegd wel redelijk direct. LEGO The Hobbit draait dan ook om, tja, The Hobbits-serie. Een reden dat de game niet zo heel erg in de smaak is gevallen, kan te maken hebben dat er maar twee van de drie films naar voren komen. Waarom de laatste film nooit zijn opwachting heeft gemaakt in steentjes-vorm is totaal onbekend, maar doet wel af aan het geheel van de game.

  Desalniettemin ging LEGO The Hobbit op het gebied van features verder dan andere games van ontwikkelaar Traveller's Tales. Zo werd er meer nadruk gelegd op het voltooien van puzzels en het verzamelen van voorwerpen. Deze moest je in de grote wereld stukje bij beetje vrijspelen. Helaas resulteerden deze puzzels in enige frustratie en was het een vereiste een landkaart bij je te hebben.

  Ninjago, de ninja's van de LEGO wereld, zijn tot ieders plezier geruisloos voorbij geslopen. De game is in een woord te kenmerken, hectisch. Er gebeuren honderden dingen tegelijk op je scherm, terwijl het van ninja's vaak het doel is om onopgemerkt te blijven en een te worden met de omgeving. De Ninjago versie van LEGO Dimensions heeft het gelukkig beter aangepakt, maar dit is gezien het aantal stemmen misschien een beetje laat geweest.

  7. Indiana Jones

  De enige echte Indiana Jones, Harrison Ford, maar dan in LEGO vorm. LEGO Indiana Jones nam je mee op avontuur door gevaarlijke jungles vol met hongerige krokodillen en vijandelijke inboorlingen. Het klinkt als een angstaanjagende tocht, maar de LEGO wereld maakt er met zijn unieke stijl en humor wel iets plezierigs van.

  De game heeft een zevende plek gekregen in de top 8 tofste LEGO game franchises en dat is enigszins wel te begrijpen. Er hangt enigszins een stoffig imago rondom Indiana Jones. Ook al blijft het bouwen van LEGO bouwsels een tijdloze bezigheid. Het avonturiersleven is zo ouderwets dat je de game waarschijnlijk nog in een verlaten tombe van 5000 jaar geleden tegen zult komen.

  6. Pirates of the Caribbean

  Arrrrr, hang de plank maar buitenboord, want deze LEGO game wordt verdacht van muiterij! LEGO Pirates of the Caribbean is een verrader, een oplichter en vooral een zwendelaar, aangezien je met de beruchte piraat, Jack Sparrow, kattenkwaad uit moet halen om je doelen te bereiken. Zo zal je meerminnen moeten beroven, varkens berijden en schepen tot de zeebodem laten zinken.

  LEGO Pirates of the Caribbean omvat de eerste vier delen van de gelijknamige film franchise. Met een zesde plek in deze top 8 tofste LEGO game franchises lijkt de game de eer van de originele films te evenaren... Voor zover een piraat eer heeft. Neem nog een scheut rum en zing nog een zeemanslied, want zelfs de LEGO versie doet je als een ware piraat voelen!

  5. Harry Potter en Batman

  Lingardium Leviosa, daar schiet weer een bezem door het beeld, om vervolgens met een regen van LEGO noppen de kast in te vliegen. Met LEGO Harry Potter doorloop je de acht boeiende schooljaren van Harry en zijn magische vrienden in een gigantisch LEGO Zweinstein. Verdwaald raken, is in deze game geen straf, en vooral geen probleem. Met een druk op de knop bouw je gewoon weer een geheime ingang, een pad naar succes gegarandeerd!

  Zwarte LEGO steentjes mogen dan wel de minst vrolijk ogende bouwmaterialen zijn, maar het geeft LEGO Batman wel echt wel zijn charme. Met grote LEGO titels op zijn naam kan de vleermuisman trots zijn op het succes dat hij heeft behaald. Waarom LEGO Batman volgens jullie een vijfde plek heeft behaald in de top 8 tofste LEGO game franchises? Gewoon omdat het Batman is (en de vloer aanveegt met Superman).

  4. Jurassic World

  Welkom in Jurassic World, waar elk levend organisme erop uit is om een malsig hapje uit je been te nemen. Alhoewel, in LEGO Jurassic World valt het geweld heel erg mee. Net zoals we dat van een typische LEGO game gewend zijn. LEGO Jurassic World omvat de Jurassic Park films, waarbij je de kans krijgt om het grote park te verkennen. Graaf minikits op, en wie weet, komen er wel meer dinosaurussen tot leven.

  Ren, spring, klauter en bouw je een weg door de fantastische avonturen, waarmee de prehistorie wel weer heel erg dichtbij komt. In de games is het zelfs mogelijk om dino's te besturen. En zeg nou, wie wilt dat nou niet? LEGO Jurassic World verdient een vierde plek in de top 8 toste LEGO game franchises en zal daarmee voorlopig niet uitgestorven raken.

  3. The Lord of the Rings

  Drie hele films heeft het gekost om een simpele ring in een plas vol kokend hete lava te smijten. Toch blijven dit klassieke films. Net als bij de weergave op het witte doek, zul je nooit genoeg van het Middle-Earth universum krijgen, ook niet met LEGO. Speel als elke bekende filmpersonage en onderzoek de duistere mijnen van Sauron of doe een dansje in de Gouw. De LEGO The Lord of the Rings krijgt namens jullie een verdiende derde plek in de top 8 tofste LEGO game franchises.

  2. Marvel

  Ooit al eens een superheld willen zijn, maar niet eens de speciale kracht om een pot jam te openen? Met LEGO Marvel zijn de vereisten, om zelf als een ware held óf schurk te acteren, laagdrempeliger dan ooit. Ook in een gelegoficeerde wereld is er op elke hoek een onheil te vinden. Aan jou de taak om deze schurken aan te pakken met je favoriete weldoeners.

  De missies zijn herkenbaar, uitdagend en bovenal heel plezierig. Je hebt de mogelijkheid om je favoriete locaties in de LEGO steden te verkennen door middel van vliegen, webslingeren en autorijden. Met een enorme hoeveelheid aan missies speel je nieuwe personages vrij, die ieder hun eigen kenmerkende krachten hebben, waarmee je unieke puzzels kunt oplossen. LEGO Marvel krijgt een tweede plek in de top 8 tofste LEGO game franchises, maar dat kan ook niet anders, want deze LEGO versies zijn gewoon super goed.

  Graag een episch tromgeroffel voor de absolute nummer één van de top 8 tofste LEGO game franchises

  1. Star Wars

  In een universum niet zo heel, heel ver weg is LEGO Star Wars, volgens jullie, de duidelijke overwinnaar in de top 8 tofste LEGO game franchises. Gebruik de force om duistere krachten te overwinnen, of gewoon omdat het kan! Een van de beste film franchises heeft dé beste LEGO games voortgebracht. Daar zijn we de creatieve geesten achter Star Wars dan ook zeer dankbaar voor.

  Wat misschien zelfs nog beter nieuws is, is de komst van een nieuwe LEGO Star Wars. Deze grensoverschrijdende legoficering belooft grootser, gedetailleerder en vermakelijker te worden dan welke LEGO game dan ook. Voor het eerst zal het namelijk mogelijk zijn om heuse ruimtegevechten uit te voeren waarbij je 360 graden rond kan vliegen. LEGO Star Wars The Force Awakens doet niet alleen de force herleven, maar ook jullie passie voor LEGO spellen!

  Yoda had deze top positie niet kunnen voorspellen, maar wij wel! Wij zijn namelijk al met de game aan de slag gegaan. Lees alles over de aankomende LEGO Star Wars in onze preview! LEGO Star Wars The Force Awakens komt 28 juni uit.

  LEGO Jurassic World

  Verkijgbaar vanaf 11 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.