Top 10 Game of Thrones deaths - deze personages stierven en hoe!

  Er gaan nogal wat mensen dood in Game of Thrones. Er waren mooie en minder mooie momenten. Met seizoen zes voor de deur kijken wij naar de top 10 Game of Thrones deaths.

  Niemand is veilig in Game of Thrones. Van het ene op het andere moment wordt je favoriete personage afgeslacht en voordat je een nieuw favoriet personage gekozen hebt, liggen er weer een paar om. Maar het is niet alleen het feit dat de personages sterven. De drama eromheen en de fantastische scènes blijven tot lang in onze herinneringen gegrift.

  Let op! Dit artikel bevat spoilers!!!

  10. Oberyn Martell

  Verschillende vechtstijlen hebben wel degelijk een impact op de uitkomst van een gevecht. Zo leek soepele snelle Oberyn Martell uit Dorne dan ook glansrijk te winnen van de grote, logge Gregor Clegane. The Mountain liep het hele gevecht achter de feiten aan, maar Oberyn wilde koste wat kost een bekentenis van The Mountain hebben betreffende de dood van Elia Martell.

  The Viper vocht voor het leven van Tyrion als champion in een trial by combat en moest dat helaas bekopen met zijn leven. Een volgend geliefd personage verliet de serie op tragische wijze. Zijn schedel werd letterlijk fijngeknepen door The Mountain en zijn ogen ingedrukt. Als laatste daad bleek Oberyn The Mountain vergiftigd te hebben met zijn speer, maar helaas komt hij daar niet mee terug. The Mountain overigens wel...

  9. Stannis Baratheon

  Joffrey dood, Renly dood, Robb dood (en in de boeken ook Balon Greyjoy dood) dan denk je dus dat de enige overgebleven kandidaat voor de Iron Throne Stannis is. Via een omweg door het noorden probeert hij Westeros te veroveren. Hij offerde zelfs zijn eigen dochter op voor een voorspoedige oorlog met Ramsay.

  Hij maakte echter dezelfde fout als Hitler en Napoleon door in een zware winter een strijd uit te vechten met mensen in een betere positie. Het leger van de Bolton’s had dan ook weinig moeite om Stannis te verslaan. En dan opeens is daar Brienne die na al die jaren eindelijk wraak kan nemen op Stannis voor het doden van Renly. We zien het zwaaien van het zwaard, maar niet de dood van Stannis zelf. Waarom niet? Leeft Stannis nog?

  8. Khal Drogo

  Een overslaanbare warrior. Khal Drogo was indrukwekkend, angstaanjagend en vooral ongeëvenaard in de strijd. Strijd na strijd wordt door hem en zijn Khalasar gewonnen en dat gaat de beste man dood door een paper cut... Uiteraard waren er in die tijd en omgeving geen ontstekingsremmers, maar Khal Drogo trof het niet.

  Zijn wond begon steeds slechter te worden. Daarnaast was er ook nog wel wat zwarte magie in het spel. Uiteindelijk blijft Drogo leven, maar komt hij terecht in een levenslang coma. Daenerys besluit de spreekwoordelijke stekker eruit te trekken en hem uit zijn lijden te verlossen door hem te laten stikken met behulp van een kussen. Triest, en zeker memorabel.

  7. Renly Baratheon

  Mening fan van de serie heeft nog altijd de gedachte dat Renly en Robb het perfecte bondgenootschap hadden kunnen vormen. Robb Stark koning van het noorden en Renly Baratheon de koning in het zuiden. Hoewel de claim van Renly misschien niet helemaal zuiver was, zou hij een goede, rechtvaardige en geliefde koning zijn.

  Deze droom werd echter verwoest door een spookachtig schaduw monster dat voortkwam uit de baarmoeder van Melisandre. Ja, je leest het goed. Wat daar allemaal gebeurde is vijfdegraads onverklaarbare magie. Het feit blijft staan dat de enige kans van Westeros op een normale koning verdwenen is.

  6. Viserys Targaryen

  Wat was Viserys een kleine zeikerd zeg. ‘’I am the dragon’’ blah blah blah ‘’I want my golden crown’’. Nou die gouden kroon heeft hij gekregen. Als straf op het schenden van de heilige Vaes Dothrak door het trekken van een zwaard besloot Khal Drogo dat het wel genoeg was. En als zelfs Daenerys niet meer tegenspreekt, weet je hoe erg Viserys het verdient.

  Khal Drogo begon met het omsmelten van goud boven een vuurtje. Toen deze helemaal vloeibaar was werd Viserys gekroond. Drogo gooide de pot met gloeiend hete vloeibare goud over het hoofd van Viserys die ter plekke overleed en dus bewees geen echte hittebestendige ‘’dragon’’ te zijn. Dani eindelijk vrij van Viserys en wij van zijn gezeik af. Maar wat een scène was dat....

  5. Ned Stark

  Na een aantal afslachtingen zou je nog bijna gaan geloven dat George R.R. Martin toch nog wel een paar personages gaat laten leven. Je denkt ‘’Nee, niet Ned, dat kan niet’’. Dan lijkt het er via een deal ook nog eens op dat Ned blijft leven en naar de Watch zal vertrekken en herenigd wordt met Jon.

  Maar gelukkig hebben we Joffrey nog die nogal een eigen manier heeft van koning zijn. Op bevel van de lieve onschuldige Joffrey wordt Ned onthoofd voor een groots publiek. Sansa krijgt even later ook nog eens het genoegen om het hoofd van haar vader op een spies. Zeker weten één van de meest schokkende momenten in de hele serie.

  4. Tywin Lannister en Shae

  En daar zit je dan, op de wc met een pijl in je buik. Vermoord door je eigen zoon, en dan ook nog eens terecht. Voordat Tyrion ontsnapte uit Kings Landing wilde hij nog even een bezoekje brengen aan vaderlief. Toen hij zijn grote liefde Shae in Tywins bed vond knapte er iets bij Tyrion en vond hij het duidelijk genoeg geweest.

  Tyrion verliet de ruimte met een stikkende Shae en een kruisboogpijl door de buik van Tywin. Dat Tywin en Shae dood zijn, is natuurlijk heel erg, maar deze scène staat meer symbool voor de redemption van Tyrion. Met Tywin dood verliest Westeros een ervaren commander, maar het is in ieder geval bewezen dat ‘’Tywin Lannister doesn’t shit gold after all’’.

  3. Joffrey Baratheon

  Als je het meest irritante en meest gehate personage op een dusdanige manier kan vermoorden dat een groot gedeelte van de fans er medelijden mee krijgt, dan doe je dus alles goed. Goede acteurs, goede personages goed gefilmd, goed geschreven, alles gaat dan goed. Hoewel Joffrey deze pijnlijke dood zeker wel verdiende was ook deze behoorlijk memorabel.

  Nadat we eerder al een bruiloft zagen mislukken ging het nu weer fout. Via Littlefinger, Dontos, Sansa, Olenna en Tyrion kwam er vergif in de wijn van Joffrey. Hij liep blauw aan en stierf in het bijzijn van onder andere Cersei een zeer pijnlijke dood. Eindelijk weg, maar toch een raar gevoel in je maag.

  2. Jon Snow

  Het afgelopen seizoen werden we met grote afstand het meest geschokt door de dood van Jon Snow. Opgeklommen tot commander van de Night’s Watch, probeert iedereen te redden en denkt dat de vijand zich aan de andere kant van de muur bevindt. Maar toch ging het onverwacht grandioos fout voor Jon.

  Hij wordt namelijk op gruwelijke wijze verraden door zijn broeders van de Watch. Een simpel trucje lokte hem in een val, waar hij neergestoken werd door een aantal van zijn ‘vrienden’. Laten we hopen dat hij weer terugkeert in seizoen zes, for the watch! Er zijn genoeg geruchten die dit bevestigen en het zal ook niet het eerste personage zijn dat terugkeert uit de dood. Wellicht is hij niet eens dood...

  1. Robb Stark en Catelyn Stark

  Schrijver George R.R. Martin moet maar geen trouwerij planner worden. Dat gaat namelijk meer dan eens fout. Dat hij er geen moeite mee had om personages af te slachten ondanks hun belang in het verhaal, wisten we al. De Red Wedding sloeg echter alles.

  Robb en Catelyn Stark waren niet bepaald slim bezig, dat was duidelijk. Maar iedere keer als de Rains of Castamere op de achtergrond gespeeld wordt, krijgt mening Game of Thrones fan nog steeds kippenvel. De King in the North is niet meer...

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.