Tofste iOS 12 beta features tot nu toe bekend

  De iOS 12 beta is op het moment in volle gang en recent is zelfs de vijfde betaversie uitgebracht. Wij hebben deze beta’s bijgehouden en benoemen de tofste iOS 12 beta features tot nut toe. Al de genoemde functies zijn ontdekt in de vijfde beta versie van iOS 12 of eerder.

  Screen Time

  Mocht je een bezorgde ouder hebben (of zijn) die denkt dat je te veel op je telefoon zit, dan is dit voortaan te checken met Screen time. Deze functie houdt een week lang bij hoeveel gebruikers op een telefoon of ander apparaat spenderen. Hierdoor moeten gebruikers bewuster worden van de hoeveelheid tijd die ze spenderen tijdens het gebruik van een telefoon.

  Via Screen Time zijn zelfs tijdslimieten in te stellen zodat kinderen de telefoon na een ingestelde hoeveelheid tijd niet meer kunnen gebruiken. Verder is het mogelijk om limieten in te stellen voor apps en content te blokkeren.

  Memoji (iPhone X)

  Iedereen die in bezit is van een iPhone X heeft waarschijnlijk al kennis gemaakt met animoji. Dit is een programma waarbij gebruikers hun gezicht laten scannen en deze vervolgens op een emoji die je in WhatsApp zou kunnen laten afbeelden. Vervolgens is bijvoorbeeld een video op te nemen en naar je vrienden te sturen.

  Dit keer geeft Apple een twist aan het programma door Memoji te introduceren. Hiermee krijgen gebruikers de kans om zichzelf na te maken als een virtuele avatar en hier ook video’s mee op te nemen. Deze functie lijkt erg op My Emoji van de Samsung Galaxy S9.

  FaceTime met 32 mensen

  FaceTime is al jarenlang een van de meest bekende iPhone features. Er zijn bijna nooit aanpassingen gemaakt aan de functie, en als dat wel het geval was waren deze klein. Nu zal het dus voor veel mensen een verrassing zijn dat er een grote update aan komt voor de app.

  Apple zal namelijk een update uit laten rollen waarbij het mogelijk is om met wel 32 mensen tegelijkertijd te FaceTimen! Natuurlijk is het nog de vraag of telefoons dit aankunnen. Het is moeilijk voor te stellen om 32 kleine gezichtjes op je scherm te zien, maar Apple moet het waar gaan maken.

  Foto soorten

  Foto’s kunnen soms nogal onoverzichtelijk in een album staan, vooral als je er meer dan duizenden op je apparaat hebt staan. Apple heeft nu bedacht om deze foto’s te verdelen onder verschillende types.

  Voorheen konden gebruikers al verschillende albums aanmaken, maar nu gaat dit automatisch door de verschillende soorten content die je hebt. Door alles te verdelen onder media types zoals video’s, selfies, live foto’s en nog veel meer is alles een stuk makkelijker te vinden.

  Batterij informatie

  Bijna iedereen kan zich nog wel het schandaal herinneren waarbij Apple klanten niet informeerde dat zij de batterij na iOS updates verminderen. Dit was volgens Apple om een verouderde telefoon te beschermen.

  Eerder werd er een functie geiïntroduceerd waardoor gebruikers hun batterijpercentage bij konden houden, destijds was deze functie alleen nog maar een betaversie. Inmiddels is de alpha versie van de functie uitgebracht. Volgens Apple hoort het percentage van de batterij na twee jaar op ongeveer 80 procent of lager te zitten.

  Face ID voor twee personen (iPhone X)

  Iedereen die in bezit is van een iPhone X kan nu een tweede gezicht instellen voor zijn of haar telefoon. In de omschrijving van de nieuwe functie is Apple vrij vaag, volgens het bedrijf kan er namelijk een ‘alternatief uiterlijk’ toegevoegd worden aan de Face ID scanner.

  Waarschijnlijk is dit voor mensen die bijvoorbeeld een bril hebben zodat de Face ID scanner beter werkt wanneer mensen deze niet op hebben. 9to5mac heeft de functie getest en bevestigt dat het daadwerkelijk mogelijk is om het gezicht van iemand anders te scannen en de telefoon daarmee te ontgrendelen

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.