Toffe Skyrim VR features waar wij niet op kunnen wachten

  Wij mochten op gamescom al even door de ogen van de dragonborn kijken. Hoewel er een behoorlijk aantal limieten waren, moet daadwerkelijk rondlopen in Skyrim uiteindelijk wel mogelijk zijn. Wij zetten alvast de meest toffe Skyrim VR features waar wij niet op kunnen wachten op een rijtje.

  5. Vechten met draken

  De eerste draak doet in Skyrim al snel zijn intrede. Alduin sloopt een heel dorp als jij als hoofdpersoon op het hakblok (ook leuk in Skyrim VR trouwens) ligt om onthoofd te worden. Uiteraard kan je wel met je ijzeren zwaardje proberen hem kapot te meppen, maar dat haalt vrij weinig uit. Gelukkig krijg je niet al te lang na deze ontmoeting alsnog de kans om een van zijn soortgenoten een kopje kleiner te maken.

  Waar die ervaring al hartstikke tof was in het originele Skyrim (zowel in first- als third-person), zien wij hier zeker mogelijkheden tot epische gevechten in Virtual Reality. Rennend over de vlakte, om je heen kijkend naar eventuele beren die je tijdens het gevecht af willen leiden. Dan uit het niets een krijs in de verte. De muziek wordt harder en een gigantisch beest komt aangevlogen.

  Je trekt pijlen uit je koker en begint te schieten op de draak. Na een lang gevecht op leven en dood mag je eindelijk je loot van het drakenkarkas oppakken. Dat is sowieso een van de toffe Skyrim VR features die wij willen zien.

  4. Inbreken en plunderen

  Wie in het echte leven in een huis inbreekt (met lockpicks) en een hele inboedel in zijn rugzakje propt, kan rekenen op een flinke celstraf. In Skyrim is het echter een normale gang van zaken voor de Dovahkiin als lid van de Thieves Guild. Hoewel wij ons voor kunnen stellen dat het gebruik van lockpicks uitermate tergend zal zijn, is het rondsluipen en over je schouder kijken wel echt een toffe feature.

  Misschien ligt het aan onze eigen, innerlijke kleptomaan. Laten we hopen dat Bethesda de inbrekerservaring goed uit weet te werken, zodat ook het inbreken aan het lijstje met toffe Skyrim VR features mag worden toegevoegd.

  3. Vliegen op een draak

  Wie de Dragonborn DLC van Skyrim heeft gespeeld zal ongetwijfeld naar deze toffe Skyrim VR feature uitkijken. Lekker rondvliegen op je eigen draak en zijn shouts loslaten op al jouw vijanden. Geen vervelende beren meer die je per ongeluk uit hun winterslaap hebt gewekt, geen bandiet die eraan denkt om jouw gespaarde centjes af te pakken. Wie het met jou aan de stok krijgt, zal ook met jouw draak af moeten rekenen.

  Hoewel de besturing van de draak in Skyrim nog wel wat te wensen overliet, is het idee om vanaf de rug van een van de gevleugelde giganten op Skyrim neer te kijken iets waar wij zeker naar uitkijken.

  2. Verkennen

  De wereld van Skyrim ziet er bijzonder fijn uit. Zo mooi zelfs, dat het soms de moeite waard is om van de omgeving te genieten en niet van quest naar quest te rennen. De oude Dwemer ruïnes, gigantische forten met talloze bandieten en uiteraard het bizar grote Blackreach. Stuk voor stuk locaties waar de speler genoeg moois kan bewonderen.

  Bij binnenkomst van Blackreach zal menig mond open zijn gevallen van verbazing. De hoge paddenstoelen, rondlopende reuzen en een glimmende bol die hoog in de lucht zweeft. Deze locatie nogmaals bezoeken, als wij daar daadwerkelijk in Virtual Reality rond kunnen lopen, is dan ook zeker een feature waar wij niet op kunnen wachten!

  1. Tot rust komen in een kroeg

  Het klinkt misschien gek, maar kroegen zijn de place to be in Skyrim. Niet alleen de aangewezen plek om quests aangereikt te krijgen, maar ook vanwege de geweldige ambiance die er heerst. Met een pruttelend vuurtje in het midden en een muzikant die een deuntje speelt is elke tavern in Skyrim een plek om tot rust te komen. Terwijl er buiten een storm woedt, is het binnen droog en (relatief) veilig.

  De speelwereld van Skyrim zit vol met gevaren. Variërend van boze beren tot vampiers en draken. Ook de Dovahkiin mag zo nu en dan best op adem komen en een vers gejatte appeltaart naar binnenproppen. Een hele lijst met toffe Skyrim VR features dus, waarmee we in november eindelijk mee aan de slag kunnen!

  Skyrim VR komt op 17 november exclusief uit voor de PlayStation VR. Lees meer over de game in de gamescom preview.

  Skyrim VR

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.