5 Toffe Scandinavische games - Games met een groot budget

Article
maandag, 01 mei 2017 om 10:35
xgn google image
Na gekeken te hebben naar de kleine pareltjes die er uit Scandinavië komen, is het nu de beurt aan toffe Scandinavische games met een groot budget. Wist jij dat deze grote games uit de Scandinavische landen komen?

Tom Clancy's The Division

We beginnen met een Ubisoft titel die ontwikkeld is door Ubisoft Massive, een studio die gelegen is in Malmö, Zweden. Tom Clancy's The Division werd heel enthousiast ontvangen toen de game voor het eerst tijdens E3 werd getoond, omdat iedereen wel iets zag in een multiplayer game die zich afspeelt in een vervallen New York.
New York is namelijk het slachtoffer geworden van een uitbraak van de pokken en daarmee is een groot gedeelte van de bevolking uitgeroeid. Een groep agenten, The Division, trekt de besmette stad binnen om weer wat op te bouwen en om criminele activiteit terug te dringen. Jij speelt als een van die agenten in The Division.
In onze Tom Clancy's The Division review waren we vooral te spreken over de co-op modus in de game en kreeg ook het verhaal complimenten. Jammer genoeg was de AI van de tegenstander niet van het hoogste niveau waardoor de game uiteindelijk een 8.0 kreeg.
110484

Hitman

De Hitman franchise is in zijn geheel in elkaar gezet in Kopenhagen, Denemarken. Daar heeft IO Interactive haar kantoortje en werkten er ongeveer 200 mensen aan de nieuwste Hitman game. Afgelopen jaar bracht de ontwikkelaar zes hoofdstukken uit in de Hitman serie. Deze episodes zijn samen te verkrijgen als Hitman The Complete First Season, die sinds eind januari in de winkel ligt.
In de zes afleveringen gaat Agent 47 de hele wereld over om belangrijke mensen op professionele wijze om te leggen. Zo komt hij onder andere in Italië, Thailand en Japan. Net als in voorgaande Hitman games krijg je de vrijheid om rond te lopen als Agent 47 en op de meest creatieve wijze je contract te voltooien.
In de Hitman Season 1 review konden we die vrijheid wel waarderen en plakten we een 8,5 op de game.
110487

Wolfenstein The New Order

Ontwikkelaar MachineGames uit Zweden bracht een aantal jaar geleden de Wolfenstein franchise op indrukwekkende manier weer tot leven met The New Order en de stand-alone uitbreiding The Old Blood. Het is lastig om de touwtjes in handen te nemen van een serie die vroeger populair was en er vervolgens in de huidige industrie een nieuw product van uit te brengen. Toch heeft MachineGames dat uitstekend gedaan.
In Wolfenstein The New Order doorloop je een singleplayer waarin nazi's nog steeds aan de macht zijn. Je stapt in de schoenen van B.J. Blazkowicz en maakt op spectaculaire wijze een einde aan het leven van een hele hoop Duitsers. Vooral de sfeer die deze Wolfenstein weet te creëren maakt van The New Order een game die je zeker eens geprobeerd moet hebben.
In onze Wolfenstein The New Order review waren we hier dan ook erg over te spreken.
110492

Alan Wake

Ook Alan Wake is van Scandinavische afkomst. Ontwikkelaar Remedy Entertainment komt namelijk uit Finland. Recent bracht Remedy nog Quantum Break uit voor de Xbox One, maar kwalitatief gezien steekt Alan Wake daar toch wel bovenuit. Toen Alan Wake uitkwam in 2010, was het een van de eerste games die een echte thriller ervaring bracht, iets dat je vrij weinig ziet in games.
Je speelt de game als de gelijknamige hoofdpersoon, een bekende schrijver die op vakantie is met zijn vrouw. Als zijn vrouw opeens verdwijnt, komt hij in een mysterie terecht dat gebaseerd is op zijn laatste boek. Het probleem is dat Alan Wake niet kan herinneren dat hij dit verhaal heeft geschreven. Wat volgt is een spannend avontuur, dat helaas nooit een vervolg heeft gekregen.
In onze Alan Wake review gaven we al aan dat deze game een en al genieten is. We beloonden de titel met een 9.0.
110494

Battlefield 1

Natuurlijk kunnen we de Zweedse ontwikkelaar DICE niet vergeten in dit lijstje. DICE produceert regelmatig nieuwe topgames en Battlefield 1 is daar het meest recente voorbeeld van. Ook games als Star Wars Battlefront en Mirror's Edge hadden we kunnen opnemen in de lijst met beste Scandinavische games, maar het is wat ons betreft Battlefield 1 die de kroon spant.
Battlefield 1 laat de moderne oorlogvoering even voor wat het is en neemt ons mee terug naar de Eerste Wereldoorlog. Met allerlei klassieke wapens kan er gevochten worden in meerdere multiplayer modi. DICE gebruikt events uit de Eerste Wereldoorlog om nieuwe modi te maken. Een van de nieuwe modi is bijvoorbeeld War Pigeons, waarin spelers achter postduiven aanmoeten om berichtjes te schrijven over locaties voor luchtaanvallen.
Battlefield 1 viel bij ons ook goed in de smaak en kreeg een 9.0 in de Battlefield 1 review. Recent kwam er nog nieuwe DLC uit voor de game, die onder andere nieuwe multiplayer maps toevoegde.

Populair Nieuws