Toffe iPhone XS Max IOS 12 features

Article
woensdag, 26 september 2018 om 15:03
toffe iphone xs max ios 12 features 139607
IOS 12 is al een een tijdje uit en de nieuwe iPhones zijn sinds vorige week beschikbaar. De combinatie van deze twee dingen zorgt ervoor dat er een aantal nieuwe iPhone functies beschikbaar is. Je leest nu alles over de toffe iPhone XS Max IOS 12 features.
De nieuwe iPhone XS en XS Max zijn net weer een stapje beter dan hun voorgangers. Toch waren de telefoons van Apple vroeger helemaal niet zo geavanceerd als nu. Dat kun je ook teruglezen in onze special over de originele iPhone. Hieronder kun je lezen welke leuke features de iPhone XS en iPhone XS Max met IOS 12 allemaal met zich meebrengen.

Memoji

Op de iPhone X, die op 3 november 2017 uitkwam, kregen we voor het eerst te maken met Animoji. Deze functie werd beschikbaar door de TrueDepth camera. Er worden meer dan 50 verschillende spieren in je gezicht opgenomen. De bewegingen van de spieren worden gebruikt voor de Animoji. Hierdoor maakt de Animoji dezelfde bewegingen als jij.
Een van de beste nieuwe iPhone XS Max IOS 12 features is de Memoji. De Memoji is eigenlijk het vervolg op de Animoji die vorig jaar werd geïntroduceerd. De Memoji kun je zelf ontwikkelen er er zijn enorm veel opties om er voor te zorgen dat de Memoji op jou lijkt. Het is zeker leuk om een keertje uit te proberen!
Screenshot van de nieuwe feature Memoji

Meten

Deze functie is niet alleen beschikbaar voor de nieuwste iPhones, maar kan ook worden gebruikt op bijvoorbeeld de iPhone 6S. Het is wel een hele handige functie, want je kunt heel gemakkelijk dingen mee meten. Hierdoor heb je geen meetlint meer nodig.
Voor het correct opmeten heb je wel een vaste hand nodig, want het beginpunt staat vaak net verkeerd. Hierdoor is de gemeten afstand natuurlijk niet helemaal correct. Het is vooral handig als je iets ongeveer wil opmeten, want helemaal accuraat is het gewoon nog niet. Wel is het een stap in de goede richting als het gaat om het gemak van dingen opmeten.
Screenshot van de nieuwe feature Meten

Siri Shortcuts

Door middel van Siri Shortcuts kun je zelf bepaalde woorden of zinnen instellen, waardoor Siri een actie uitvoert. Er zijn natuurlijk al verschillende commands, waardoor Siri dingen voor je opzoekt of een van je contactpersonen belt. Nu kun je dus zelf commands aanmaken, waardoor Siri het nog gemakkelijker maakt.
Je kunt zelf het ‘codewoord’ aanpassen zodat het voor jou makkelijk is om bepaalde acties uit te voeren. Hierbij kun je denken aan zaken als het versturen bepaalde berichten of het afspelen van een bepaald nummer. Je kunt veel meer aanpassen aan de commands waar Siri op reageert en je eigen gepersonaliseerde berichten inspreken.
Screenshot van de nieuwe feature Siri Shortcuts

De verschillende camerafuncties

Een van de andere beste iPhone XS Max IOS 12 features heeft te maken met de camera. De camera van de nieuwste iPhone heeft twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant en een 7 megapixel camera aan de voorkant. Dat is al erg goed. Er is een aantal hele gave nieuwe functies.
Zo kun je tijdens het maken van een foto met het bokeh-effect aanpassen hoe vervaagd de achtergrond moet zijn ten opzichte van de voorgrond. Dit kan nadat de foto is genomen door op het ‘Wijzig’ knopje te klikken rechts bovenaan het scherm.
Daarnaast zijn er nog verschillende opties om verschillende effecten toe te voegen aan een portretfoto. Deze functies worden meteen toegepast wanneer je door de effecten heen scrollt. De verschillende effecten zijn natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht en toneellicht mono. Deze functies worden mogelijk gemaakt door de verbeterde Neural Engine van de nieuwe iPhone XS Max. Je kunt met de camera van de iPhone XS en iPhone XS Max hele gave foto’s maken.
Screenshot van de nieuwe features camera

Toffe iPhone XS Max IOS 12 features in de toekomst

Dual Sim
Een van de nieuwe features die Apple gaat uitbrengen voor de iPhone XS Max is de Dual SIM. Dat wil zeggen dat je twee telefoonnummers kunt gebruiken op één telefoon. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een zakelijk nummer en een privé nummer hebt. Of bijvoorbeeld wanneer je vaak naar de Verenigde Staten reist en daar graag een telefoon abonnement wil afsluiten, zodat je niet met hele hoge kosten naar huis komt.
De Dual SIM maakt gebruik van één fysieke simkaart en één eSIM. De eSIM wordt op dit moment nog niet door Nederlandse aanbieder ondersteund, maar daar kan natuurlijk verandering komen als de innovatie van Apple voor andere landen beschikbaar wordt.
Op dit moment is de service nog nergens beschikbaar, maar met een update van IOS 12 aan het einde van dit jaar zal de service in meerdere landen te gebruiken zijn. Dual SIM kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk. Duitsland en Spanje.
FaceTimen met een groep
Een andere functie die binnenkort voor IOS 12 wordt gelanceerd is FaceTimen met meerdere mensen. Op dit moment kun je alleen nog maar een op een videobellen via de Apple app, maar binnenkort gaat daar verandering in komen. In de beta van de nieuwe update van IOS 12 zal het groepsvideobellen al kunnen worden getest.
Dit waren een aantal toffe iPhone XS Max IOS 12 features! De iPhone XS en iPhone XS Max zijn op dit moment overal uitverkocht, maar je kunt de nieuwe Apple smartphones natuurlijk wel bestellen via bol.com en Mediamarkt!