Toffe gadgets in 2019 - Ga voor de Razer Mercury set!

Article
zondag, 14 juli 2019 om 12:05
toffe gadgets in 2019 ga voor de razer mercury set 152550
De zomer is begonnen en dat betekent dat er genoeg redenen zijn om lekker buiten te spelen. In Nederland weet je alleen nooit zeker of het weer toestaat om daadwerkelijk naar buiten te gaan en dus zijn er ook plannen nodig voor binnen. Gelukkig zijn er een scala aan toffe gadgets in 2019, zoals de Razer Mercury set!
Je vraagt je misschien af wat de Razer Mercury set precies is en dan ben je hier aan het goede adres. Deze nieuwe lijn aan Razer-producten is een gestroomlijnde versie van een aantal bekende gadgets, maar dan met een nieuwe, glanzende witte laag verf. Het resultaat mag er wezen, want wat je voorgeschoteld krijgt is een flinke collectie vol coole gaming hardware. Wat de voor- en nadelen precies zijn zetten we hier voor je op een rijtje!

Toffe gadgets in 2019 - Het overzicht van de Razer Mercury set

Voordat we de diepte in duiken met het gros aan Razer hardware zetten we eerst even op een rijtje wat er allemaal te vinden is in de Razer Mercury set. In totaal gaat het om zes stukken hardware waarmee we aan de slag zijn gegaan, zoals je hierboven op de foto ook al kunt zien. Het overzicht vind je hieronder.
Laten we maar snel beginnen met als eerste de Razer Basilisk op de volgende pagina!
152551

Razer Basilisk - Mercury Edition

Een FPS gefocuste muis met 16000 dpi en een programma dat hem support. Het gaat het natuurlijk over de Razer Basilisk Mercury edition. 's Werelds beste FPS gaming muis”, zo wordt geadverteerd door Razer, maar is dit ook waar of is het verspilling van tijd en geld?

Specificaties

  • Razer 5G optische sensor met echte 16.000 DPI
  • Tot 450 centimeter per seconde (IPS) / 50 G versnelling
  • Razer mechanische muisschakelaars
  • Acht onafhankelijk programmeerbare knoppen voor hyperresponse
  • Gevoelig scrollwiel van gamingkwaliteit met aanpasbare weerstand
  • Ergonomisch rechtshandig ontwerp met verbeterde rubberen zijhandgrepen
  • Hybride boord- en cloudopslag
  • Razer Chroma-verlichting met echte 16,8 miljoen aanpasbare kleuropties
  • 1000 Hz Ultrapolling
  • Razer Synapse 3
  • Geschatte afmetingen: 124 mm (lengte) X 75 mm (breedte) X 43 mm (hoogte)
  • Geschatte gewicht 107 g (exclusief kabel)
  • Compatibel met Xbox One
  • Prijs: 69,99 euro

Wat is top?

Zoals hierboven al staat heeft de muis een max dpi (dots per inch) van 16000. Een 5G optical censor die voor goede accuraatheid zorgt. Je kan hem krijgen in het zwart, Quartz(roze) of Mercury(wit). Het heeft natuurlijk Razer Chroma dus je kan alle kleuren van de regenboog op je muis hebben. Verder heeft de muis nog een max polling rate van 1000hz en beschikt de muis over onboard- en cloudopslag voor je verschillende DPI-profielen. De weerstand van je muiswiel is volledig aan te passen, iets wat wij een erg fijne feature vinden. Verder zijn er drie koppen op de muis die je zelf kunt instellen.
Het ergonomische design zorgt ervoor dat de muis lekker in de (rechter) hand ligt. Want de muis in alleen voor rechtshandige muis-gebruikers. De Razer Basalisk heeft een vast draad, maar de kabel is erg licht dus je voelt hem bijna niet wanneer je van links naar rechts over de muismat sleept. Ook een handige feature is dat je de muis op een Xbox aangesloten kan worden. Vrij handig aangezien de Xbox One nu ook muis en toetsenbord ondersteunt.
De FPS gerichte muis doet wat hij vertelt en hij doet het goed, hij ligt goed in de hand en is niet te zwaar. De 5G optical sensor van Razer zorgt ervoor dat je de perfecte headshot kan maken in de cruciale momenten. Het beste van deze muis is toch wel de vorm. Hij past echt perfect in je hand waardoor je goede controle hebt over je muis wat erg belangrijk is bij FPS spellen. Wat dat betreft is de naam, Basalisk, wel toepasselijk, want de muis glibbert en glijdt als een slang over je scherm!

Wat is geflopt?

Geldverspilling is de muis dan ook zeker niet, want grote minpunten zijn er niet te vinden. Het feit dat de muis gemaakt is voor rechtshandigen is de enige doorn in het oog voor sommigen en dat is wel begrijpelijk. Niet iedereen is rechtshandig, dus de muis sluit gelijk een groep gamers uit. Die moeten voor een andere optie kiezen en dat is toch jammer.
152552 1

Razer Huntsman - Mercury Edition

Iedere goede muis heeft natuurlijk ook een goed toetsenbord nodig en daarvoor heeft Razer twee opties als het gaat om de Mercury-lijn. Je hebt de Razer Huntsman en de Razer BlackWidow Lite. Wij gingen aan de slag met eerstgenoemde die met een aantal extra’s komt en dus ook een duurder prijskaartje heeft. Waar de BlackWidow Lite je 99,99 euro kost, zal de Huntsman je nog 60 euro meer uit de portemonnee beroven. Het fraai ogende bakbeest kost namelijk 159,99 euro, zoals je hieronder tussen de specificaties ook kunt zien.

Specificaties

  • Razer Opto-Mechanical Switch
  • Key stabilizer bar voor nauwkeurige, gebalanceerde bediening
  • Hybride interne geheugen en cloudopslag
  • Tot 100 miljoen toetsaanslagen
  • Razer Chroma met 16.8 miljoen kleuropties
  • Razer Synapse 3
  • Volledig programmeerbare toetsen met macro-opname tijdens het spelen
  • 10 toetsen roll-over met anti-ghosting
  • Gaming modus optie
  • Gevlochten glasvezelkabel
  • 1000 Hz Ultrapolling
  • Aluminium matte bovenplaat
  • Compatibel met Xbox One voor basisinvoer
  • Prijs: 159,99 euro

Wat is top?

Zoals je wel kunt zien gaat zo’n prijskaartje gepaard met een flinke waslijst aan features waarvan we over het algemeen kunnen zeggen dat ze best wel top zijn. Het toetsenbord klinkt alleen al onwijs lekker wanneer je een toets indrukt dankzij de mechanische toetsen, waardoor je tijdens het tikken van een rapport of verslag eigenlijk gewoon geniet van je werk. Uiteraard is het toetsenbord gericht op gamers die ook lekker kunnen genieten van het fijne geluid dat voor gamers bijna als ASMR te beschrijven is.
De vertraging tussen het indrukken van de toetsen en het uitvoeren van de handeling is dan ook minimaal en voor de ultra-snelle typemachines onder ons weet het toetsenbord je gemakkelijk bij te benen. Ook mogen complimenten worden uitgedeeld aan de vrijheid die je krijgt met de aanschaf van dit toetsenbord. Alles is persoonlijk in te stellen, van toetsencombinaties tot lichtjes. Dat zal voor veel plezier zorgen voor een ieder die zijn setup helemaal personaliseert.

Wat is geflopt?

Eigenlijk zijn er maar weinig mankementen te vinden in het gloednieuwe toetsenbord van Razer, dus wat dat betreft is het begrijpelijk dat dit één van de toffe gadgets in 2019 is. Toch komt het toetsenbord er niet ongeschonden uit. Sommige features gebruik je namelijk vrij weinig, zoals de Cloudopslag en het Hybride interne geheugen. Het klinkt als een goede combinatie, maar in de praktijk gebruik je maar één van de twee. Vandaag de dag vind je bijna geen PC meer die niet standaard verbonden is met het internet, dus waarom zou je het interne geheugen überhaupt nog gebruiken?
Hetzelfde kan ook gezegd worden over Razer Chroma. De lichtshow is opzich wel een leuk extraatje maar het is niet de glanzende feature waarvoor je nou daadwerkelijk 60 euro meer wil neerleggen. Het is niet noodzakelijk, maar wel een leuke toevoeging die bijzonder mooi afsteekt op het glanzend witte toetsenbord.
152553

Razer Kraken - Mercury Edition

Een van de vele headsets in het assortiment van Razer is de vernieuwde Razer Kraken. Een niet al te dure iconische headset met het klassieke design van een Razer headset. Als het vervolg op de Razer Kraken Pro V2 heeft de headset een paar subtiele aanpassingen.
Onder andere de hoofd band is nog comfortabeler geworden en verder hebben de oorkussens, cooling gel gekregen wat ideaal is voor lange gaming sessies. Ook zit er een kleine inham in het oorkussen(die niet zichtbaar is) voor mensen die met een bril gamen. Verder is het oorkussentje gemaakt van memory foam.

Specificaties:

  • Frequentiebereik: 12 Hz - 28 kHz
  • Impedantie: 32 Ω @ 1 kHz
  • Gevoeligheid (@ 1 kHz): 109 dB
  • Geluids drivers: 50 mm, met neodymium magneten
  • Aansluiting: Analoog 3,5 mm
  • Kabellengte: 1,3 m. + verlengkabel is ook ong. 1.3 m.
  • Ong. gewicht: 322 g.
  • Ovale oorkussens: Ontworpen voor volledige dekking van het oor met verkoelende gel, perfect voor langdurig draag comfort
  • Prijs: 82,99 euro

Wat is top?

De microfoon werkt prima, maar het is niet de beste microfoon op de markt en er zijn ook wel betere te krijgen voor deze prijs. De microfoon geeft wel wat ruis af dus als je high end opnames wilt maken met deze headset kan je beter ergens anders gaan kijken. Desalniettemin geeft de microfoon een helder maar wat zacht geluid. Het geluid helpt ook met achtergrondgeluiden.Dus je hebt geen last meer van een TV die aanstaat in het huis van een van je vrienden.
Verder zit de koptelefoon comfortabel. Alleen na een paar uur gamen begin je wel druk te voelen op je hoofd. En zoals je waarschijnlijk al weet is het een gaming koptelefoon. Voor dit doel werkt hij gewoon goed. De bas is niet te veel aanwezig en je hoort de voetstappen van je vijand wanneer het nodig is.

Wat is geflopt?

Een minpunt is dat de headset wel heel groot is. Dus hoewel je hem wel kan verbinden met je telefoon, ziet het er niet heel leuk uit. Een ander minpunt is dat de 7.1 surround sound software van Razer niet veel goeds doet voor de koptelefoon. De software zorgt ervoor dat het geluid overal en nergens vandaan komt en werkt meer tegen dan dat het goed doet uitpakt.
152554

Razer Base Station Chroma - Mercury Edition

Een leuke upgrade voor je saaie oude stand of misschien heb je nu wel helemaal geen headset stand. Hij ziet er goed uit en als je andere producten heb met RGB lighting kan hij echt je setup afmaken. Als je hem hebt gehaald kan je hem bijna gelijk gebruiken: klik de twee delen op elkaar en doe de usb in je computer en het werkt top.
  • Gemaakt van lichtgewicht hoogwaardig kunststof
  • Toegang tot Chroma-lichteffecten via Synapse
  • Antislip bodem
  • Chroma SDK-compatibiliteit
  • 3 USB 3.0 SuperSpeed-poorten
  • Prijs: 74,99 euro

Wat is top?

Zoals hierboven al stond kan je, je setup hiermee echt af maken. Hij is niet bedoelt om gekocht te worden als een standalone item. Natuurlijk kan het wel maar hij is een beetje duur om te halen als je niks bij passends hebt, met een prijskaartje van € 74,99. Maar als je een bijpassende setup hebt dan is het echt een top accessoire om te hebben. De USB hub is handing, je kan je muis en je toetsenbord er goed op aansluiten en als we je met deze review genoeg hebben overtuigt kan je ook nog je Razer Goliathus extended er op aansluiten.

Wat is geflopt?

Hij is erg duur voor een koptelefoon standaard je kan er een zonder lichtjes krijgen voor 10,- bij de action. Ook voor die hoge prijs krijg je geen topkwaliteit product. Het hele ding is van hard plastic gemaakt terwijl je verwacht voor zo’n prijs dat je dan op z’n minst een product krijgt wat een beetje uit metaal bestaat. Het geeft gewoon een beetje een goedkoop gevoel. De kabel die aan de stand zit is ook redelijk kort. Hij moet dichtbij je computer staan of je moet een usb hub op je bureau hebben liggen.
152555

Razer Seiren X - Mercury Edition

Naast dat de Razer Mercury set veel hardware heeft die je standaard bij je PC nodig hebt, zijn er ook een aantal artikelen te vinden die het speelplezier op andere manieren uitbreiden. De Razer Seiren X is daar een goed voorbeeld van. Het is een glanzend witte microfoon die je gemakkelijk op kunt zetten als je van plan bent om te streamen bijvoorbeeld.

Specificaties

  • Gemaakt voor streaming
  • Pick-up patroon om achtergrondgeluid te verminderen
  • Ingebouwde schokdemper
  • Mute-knop
  • 3,5 mm-poort
  • Verbruik: 5V 100mA
  • Samplefrequentie: min. 44,1 kHz / max. 48 kHz
  • Bitsnelheid: 16bit
  • Capsules: Ø25mm condensatorcapsules
  • Polaire patronen: supercardioïde
  • Frequentiebereik: 20Hz-20kHz
  • Gevoeligheid: 17,8 mV / Pa (bij 1 kHz)
  • Max. SPL: 110dB (THD <1% bij 1kHz)
  • Hoofdtelefoon versterker
  • Impedantie: ≥ 16Ω
  • Uitgangsvermogen (RMS): 125mW (bij 32Ω)
  • THD: <0,5% (bij 1 kHz)
  • Frequentiebereik: 20Hz - 20kHz
  • Signaal-ruisverhouding: ≥ 85dB
  • 109,99 euro
Compatibel met
  • Windows 7, 8, 10, Mac OS 10.8 en nieuwer
  • Open Broadcaster-software, Streamlabs en Xsplit (SeirÄn X en SeirÄn X Quartz)
  • PlayStation®4 (SeirÄn X PS4)

Wat is top?

Aan de bouw van de microfoon valt gelijk op dat het om een vrij smalle microfoon gaat en dat heeft natuurlijk een reden. De microfoon kan door zijn smalle postuur secuur geluid opnemen, waarbij achtergrondgeluid automatisch minder wordt meegenomen. Ook heb je minder last van onbedoeld geluid met de Seiren, want de microfoon heeft een ingebouwde schokdemper.
Razer heeft gelet op populaire streamers en weet daardoor dat het er soms ruig aan toe kan gaan tijdens het streamen. Een slag op de tafel verder en je publiek heeft last van een kraak in het geluid, maar dat is met de Razer Seiren daadwerkelijk verleden tijd. Verder mogen complimenten gegeven worden aan het smalle postuur zelf, want hierdoor is de microfoon zeer handig om mee te nemen. Draai de standaard los en je kunt alles zo in je broekzak meenemen als het nodig is.

Wat is geflopt?

Toch heeft het design ook zijn nadelen, want de plaatsing van de kabels onder de microfoon zijn niet ideaal. Die zitten namelijk voor zowel de Mini-USB die via een USB naar de computer gaat en de 3,5 mm jack aan de voorkant van de microfoon. Dit kan nogal voor een bende zorgen als je niet heel georganiseerd bent en eigenlijk is het ook gewoon een beetje raar. De Mini-USB had ten minste aan de achterkant kunnen zitten, waardoor het wegwerken van de kabel een stuk makkelijker zou zijn.
Daarnaast is de Seiren X natuurlijk wel echt een niche-product voor wie interesse heeft in streaming. Als je daar totaal niets mee hebt en liever naar iemand als Ninja kijkt, is de microfoon misschien niets voor jou. Maar als je wel interesse hebt om jezelf te mengen in het steeds maar groeiende streaming-landschap, is de Seiren X zeker geen slechte keuze en daarom is het zeker één van de toffe gadgets in 2019 die we uit willen lichten.
152556

Razer Goliathus Extended Chroma - Mercury Edition

Een muismat van 92 cm breed 29 cm hoog en 3 mm dik met chroma lichtjes. Wie wil dat nou niet?
De Razer Goliathus Extended Chroma is een zachte muismat met natuurlijk chroma lichtjes (anders zou het geen Razer product zijn) hij is dus bijna een meter breed en dertig cm hoog. Door het gladde oppervlak glijd je muis er goed overheen en voel je geen weerstand. Het is een zachte muismat dus je kan er ook makkelijk mee reizen.

Specificaties

  • Verlichting met 16,8 miljoen aanpasbare kleuropties
  • Oppervlak met microstructuur, gebalanceerd voor snelheid en controle
  • Razer Synapse 3
  • Antislip rubberen onderkant
  • Geschatte afmetingen: 294 mm (lengte) X 920 mm (breedte) X 3 mm (hoogte)
  • Gewicht (exclusief kabel): 560 g
  • Kabellengte: 2,1 m
  • Prijs: 58,00 euro

Wat is top?

Hij is erg groot. Zoals hier boven staat is dit misschien wel een flop maar als je er op een andere manier naar kijkt is het ook een top. Je kan er je toetsenbord op hebben en dan heb je nog genoeg ruimte voor je muis (misschien nog wel te veel).

Wat is geflopt?

Het is lastig om minpunten te vinden voor een muis mat. Hij doet wat hij moet doen en de muis heeft geen probleem met het gladde oppervlak. Een minpuntje is wel dat hij een USB poort nodig heeft. Dit is natuurlijk niet voor iedereen een probleem, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Een ander ding om rekening te houden is, dat hij enorm groot is dus heb genoeg ruimte op je bureau anders kan je er beter niet aan beginnen.
152557

Toffe gadgets in 2019 - De beste keuzes van de Razer Mercury set!

Al met al kun je wel stellen dat de Razer Mercury set een scala aan toffe gadgets bevat. Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om alles direct in huis te halen (behalve als ze misschien de jackpot gewonnen hebben). Hieronder hebben we dan ook op een rijtje gezet in welke volgorde je het beste de verschillende stukken hardware aan kunt schaffen. Hierbij hebben we gelet op het praktische nut in combinatie met de kwaliteit van alle producten.
  1. Razer Huntsman
  2. Razer Basilisk
  3. Razer Kraken
  4. Razer Seiren X
  5. Razer Base Station Chroma
  6. Razer Goliathus Extended Chroma
Wat vind jij van de Razer Mercury set? Laat het ons weten in de reacties hieronder en als je meer wil lezen over toffe gadgets van dit jaar kan dat natuurlijk! Zo hebben we een lijst met de beste gadgets in 2019 om naar uit te kijken en hebben we een lijst met leuke zomergadgets van dit jaar!