Toffe Battlefield 1 In The Name Of The Tsar features [Gezien op E3 2017]

  Op de E3 werd er ook nog wat nieuws onthuld van Battlefield 1. Tijdens het EA Play evenement kon er al aan de slag worden gegaan met het Russische leger. Wat je kan verwachten van deze nieuwe DLC, vind je terug in de Battlefield 1 In The Name Of The Tsar features special.

  Na het eerste DLC-pakket voor Battlefield 1 in de vorm van They Shall Not Pass, staat nu het Russische leger aan de deur. De tweede add-on, genaamd In The Name Of The Tsar, focust zich op de praktijken van de Russische mars tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wat je kan verwachten is een hoop kou, sneeuw en doorgewinterde kozakken die geen vrees kennen. Het fijne van wat je precies kan verwachten en hoe dat tot nu toe overkomt, lees je hieronder in de Battlefield 1 In The Name Of The Tsar features.

  Op naar een andere setting

  Tijdens het EA Play evenement werd er kennis gemaakt met één van de zes nieuwe mappen die de DLC te bieden heeft. Het onherbergzame Lupkow Pass vormde een prima weergave van de wildernis die het oostfront te bieden heeft. Een uitgestrekt gebied dat midden in de bossen een aantal strategische punten herbergt. Geen enkele Battlefield speler schiet hier tekort, want voor elke speelstijl was er wel een voordeel uit te halen.

  Lupkow Pass is namelijk geen grote open vlakte waar snipers duidelijk de overhand hebben. Het landschap bestaat voor het grootste gedeelte uit greppels, heuvels en een verdwaald huisje. Dwars door het besneeuwde gebied heen loopt een treinrails, niet geheel zonder reden.

  Nieuw leven in geblazen

  In de In Name of The Tsar DLC is Behemoth-vehicle feature niet weggelaten. De gepantserde trein maakt een terugkeer om het tij te keren bij het gevecht om Lupkow Pass. Om meer overeen te komen met wat de content te bieden heeft, heeft dit kolossale voertuig een nieuw uiterlijk gekregen. Even zo dodelijk, maar net even iets gepaster in één van de meest winterse gebieden die Battlefield ooit gezien heeft.

  Niet alleen dit Behemoth-voertuig heeft een steviger karakter gekregen. Het dynamische weersysteem dat Battlefield 1 in de steigers had staan, wordt in de additionele content verder uitgevoerd. Een overgang van klaarlichte dag naar hevige sneeuwval zorgt ervoor dat speelstijlen telkens aangepast moeten worden. Naast het verbeteren van al bestaande features in de game, komt de DLC gelukkig ook met nog veel meer nieuwe content.

  Tools of War

  Naast zes gloednieuwe mappen, brengt het strijdtoneel van het front in het Oosten ook kersverse speeltjes met zich mee. Zo krijgt de speler toegang tot 11 extra wapens, die verdeeld zijn over de verschillende klassen. De support-rol trekt bijvoorbeeld op met de overweldigende MG14 en scouts moeten leren leven met de Mosin-Nagant. Net als de hoofdgame voelen deze wapens heerlijk lomp aan, waardoor je nog steeds het gevoel krijgt met schietijzers van vorige eeuw te knallen.

  Bovendien komt de In The Name Of The Tsar content met verrassende voertuigen. Een zwaar bommenwerper-vliegtuig, de Putilov-Garford bepantserde wagen en de amfibische Y-Lander Landing Craft. Zowel vanaf het land, de zee als vanuit de lucht worden er meer mogelijkheden toegevoegd om de vijand mee te belagen.

  Vrouwen in de Battalion of Death

  Naast echte voertuigen van staal, introduceert de DLC ook een andere vorm van transport. Als grondsoldaat ben je in Battlefield 1 altijd al een makkelijk doelwit geweest voor de ruiters en hun krachtige zwaarden. Het Russische rijk doet hier nog een schepje bij door de Hussar cavalerie op menig slachtoffer los te laten. Het paard heeft hiermee een kleine make-over gehad, maar de ruiter is ook met andere gear uitgerust.

  Een laatste verfrissing die de In The Name Of The Tsar content met zich mee brengt, is het betrekken van vrouwen in de oorlog. De speler kan in de huid kruipen van een vrouwelijke strijder, die niet bepaald onder doet voor de man. Deel uitmakend van het zogenaamde Battalion of Death zijn deze gevaarlijke dames een welkome toevoeging aan het daarvoor nogal eenzijdige beeld.

  Kom maar op met dat front!

  Ook al kon er voorspeld worden dat de aankomende Battlefield 1 DLC nieuwe mappen, wapens en voertuigen gaat brengen, zo’n toffe uitvoering als dit was toch wel onverwacht. Tamme gebieden maken plaats voor ijzige valleien, waarbij je te maken krijgt met de zwaarste natuurelementen. Maar zowel de vrouwelijke als mannelijke soldaat ligt hier niet van wakker.

  Dus kortom: zes mappen, elf wapens, een aantal voertuigen en wat cosmetische aanpassingen staan voor de deur. Allemaal ondergedompeld in een Russisch jasje. Wel moet je er nog even op wachten voordat je hiermee aan de slag kan gaan, want de DLC komt pas in september uit.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.