Tips om vandaag nog te spelen: de 10 beste offline PS4 games voor 2 spelers

  Offline multiplayer lijkt de laatste jaren steeds meer op de achtergrond te verdwijnen. Het spelen met meerdere vakjes op je televisie heeft grotendeels plaatsgemaakt voor online connectiviteit. Toch zijn er nog steeds goede games voor met z'n tweeën op de bank. In deze special lees je wat de 10 beste offline PS4 games zijn.

  10. Just Dance 2020

  Als je naam Kabouter Lui is en je "zo moe wordt van dansen" kan je de eerste notering uit onze lijst met offline PS4 games beter overslaan. In Just Dance 2020 is het, net zoals in de oudere delen, de bedoeling om de dansbewegingen op je televisie zo goed mogelijk na te doen. De speler die dat het beste doet, kan met de meeste punten weer op de bank ploffen.

  Als je een keer wat meer mensen op visite hebt, is er niks aan de hand. Just Dance 2020 is namelijk met 6 spelers tegelijk te spelen. Kijk wel uit dat je elkaar niet om de oren slaat met een dab.

  Just Dance 2020 is offline voor 1-6 spelers en online voor 2-8 spelers.

  9. WipEout Omega Collection

  Mensen die ervan houden om lekker te racen kunnen de WipEout Omega Collection eens een kans geven. De collectie combineert WipEout HD, WipEout HD Fury en WipEout 2048 in een en zet je achter het stuur van een futuristische bolide die je zo snel mogelijk over de baan moet laten scheuren. Je zou WipEout de F-Zero van Sony kunnen noemen.

  Met 46 unieke schepen, 26 omkeerbare banen en 9 verschillende modi is er genoeg te beleven met z'n tweetjes. Als je een PlayStation-VR in huis hebt, is het ook mogelijk om de game met de VR-bril te spelen. Let wel op, want de snelheid ligt in deze racegames zo hoog dat je wel eens misselijk kan worden. Deze game mag zeker niet ontbreken in de offline PS4 games special.

  WipEout Omega Collection is offline voor 2 spelers en online voor 1-8 spelers.

  8. Overcooked 1 en 2

  Overcooked lijkt zo'n onschuldige en vrolijke game, maar schijn bedriegt. Er komt namelijk heel wat bij kijken om een goede kok te zijn, helemaal als je met twee man in de keuken staat. Overcooked brengt heerlijk de chaos in beeld wat het betekent om op tijd bepaalde maaltijden klaar te maken, waarvoor dingen gesneden moet worden, terwijl ondertussen ook de vaat gewassen moet worden. Want zonder schone borden heb je überhaupt geen maaltijden om aan te bieden!

  De games zijn allebei even leuk en een aanrader als je wilt weten of je goed met elkaar kunt samenwerken. Hoewel je denkt dat je in het begin alles aan kan, wordt het spel al snel lastiger. Dit komt doordat je meer dingen moet voorbereiden, maar ook omdat er obstakels in de levels zijn aangebracht. Wij wensen je alvast veel succes!

  Overcooked kan zowel online als offline samen gespeeld worden.

  7. Borderlands: The Handsome Collection

  Combineer Borderlands 2 met Borderlands: The Pre-Sequel, doe daar nog een sausje vol met DLC-uitbreidingen bij en je hebt The Handsome Collection op je bord liggen. Met deze kruiwagen aan content kunnen jij en een goede vriend verschillende ochtenden, middagen en avonden mee vullen. Het is dan ook een game die niet mag ontbreken in onze special met offline PS4 games.

  Na het uitbrengen van de Borderlands Game of the Year Edition komt Gearbox met een verassing voor mensen die The Handsome Collection hebben. Het is nu namelijk mogelijk om een Ultra HD texture-pack te downloaden. Hierdoor is de game helemaal geoptimaliseerd voor 4K en kan je alles in nog scherpere glorie ondervinden.

  Borderlands: The Handsome Collection biedt zowel online als offline multiplayer voor maximaal 4 spelers.

  6. LittleBigPlanet 3

  De eerste platformer in onze offline PS4 games lijst is LittleBigPlanet 3. In de game speel je als Sackboy, OddSock, Swoop of Toggle en ga je samen op avontuur op de planeet Bunkum. Het is de bedoeling om het einde van een level te halen door samen verschillende puzzels op te lossen en het einde te halen.

  Is het je gelukt om samen door alle levels heen te gaan? Wees dan niet getreurd! De game biedt je namelijk de mogelijkheid om je eigen levels te maken en online te delen. Hierdoor kan je nog een gigantische lijst van creaties doorwerken wat je speelplezier weer flink verlengt.

  Little Big Planet 3 biedt zowel online als offline multiplayer voor maximaal 4 spelers.

  5. Knack 2

  De middelste notering van onze offline PS4 games is Knack 2. Deze platformer is leuk voor zowel jong als oud en stelt je in staat om mee te doen wanneer je het wil. Dankzij de drop-in/drop-out co-op kan de tweede speler de controller oppakken en gelijk meespelen.

  Als een rode en blauwe Knack rennen jullie vervolgens samen door de levels heen. Hierbij moet je vechten, puzzels oplossen en natuurlijk het nodige ren en spring werk verrichten. Knack 2 is geen game die je opzadelt met zorgen en stress. Als je op zoek bent naar iets om rustig van te genieten, is dit je game.

  Knack 2 biedt alleen offline multiplayer voor maximaal 2 spelers.

  4. Keep Talking and Nobody Explodes

  Keep Talking and Nobody Explodes geeft je een ervaring die puur op samenwerking gericht is. Het is de bedoeling om samen een bom onschadelijk te maken. Er is alleen een twist: slechts één iemand kan de bom zien. Hierdoor moet je op elkaar vertrouwen en goed communiceren om ervoor te zorgen dat je niet naar het hiernamaals wordt geblazen.

  Degene die aan de zijlijn staan, zijn aangewezen op allerlei handleidingen om bommen onschadelijk te maken. Degene die de bom ziet, moet dit beschrijven zodat de rest hem kan vertellen welke stappen hij moet ondernemen. Dit alles moet onder tijdsdruk gebeuren. Een unieke game die niet in onze offline PS4 games lijst. Het enige nadeel is dat je PlayStation-VR nodig hebt.

  Keep Talking and Nobody Explodes biedt alleen offline multiplayer voor maximaal 4 spelers.

  3. A Way Out

  A Way Out is een co-op game die je per sé met z'n tweeën moet spelen. Niet omdat dit leuker is, maar omdat het zo is gemaakt door de ontwikkelaars. In de game spelen jullie als Leo en Vincent die moeten ontsnappen uit de gevangenis en uit handen van de autoriteiten moeten blijven. Het verhaal van ieder personage wordt apart vertelt, waardoor je allebei een iets andere ervaring hebt.

  Verder komen in de game lukt alleen als je samenwerkt. Hierbij heb je steeds de keuze wie wat precies doet, waardoor de game nog een keer doorgespeeld kan worden. Als er een game is die absoluut niet in onze offline PS4 games mag ontbreken, is dat A Way Out wel.

  A Way Out is met twee man offline te spelen. De game moet je in co-op spelen.

  2. Injustice 2

  Welke superheld of superschurk is nu sterker? Het is een vraag die bij fans van stripboeken tot verhitte discussies kan leiden. Waarom zou je elkaar verbaal aftroeven met goede argumenten en theorieën als je het ook met elkaar kan uitvechten? In Injustice 2 kan je dit werkelijkheid laten worden.

  In de game kan je uit een groot aantal DC-personages kiezen, waarmee je elkaar de tanden uit de mond kan slaan. Neem het bijvoorbeeld als Batman op tegen Superman zonder dat ze stoppen met vechten door het horen van een naam. Laat je vrienden zien wie de sterkste held of schurk is in deze tweede notering in onze offline PS4 games lijst.

  Injustice 2 biedt zowel online als offline multiplayer voor maximaal 2 spelers.

  1. Diablo 3

  In Diablo 3 vloeit het bloed zodra je de kerkers induikt. Als je de game met een vriend speelt, kan je er helemaal een feestelijk moordfestijn van maken. Het verhaal heeft veel clichés uit fantasieverhalen, maar daarvoor speel je de game toch niet. Diablo 3 draait om de RPG-gameplay en het oneindige looten.

  Met zijn tweeën kun je de rollen verdelen. Vul elkaar aan door een team te vormen als warrior en sorcerer, één gericht op mêlee en een op afstandsaanvallen en spreuken. Met de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer is het aantal classes overigens uit te breiden van vijf naar zeven. Er is genoeg te beleven in de laatste notering in onze offline PS4 games special.

  Diablo 3 biedt zowel online als offline multiplayer voor maximaal 4 spelers

  De beste offline PS4 games voor 2 spelers

  Dit waren volgens ons de 10 beste offline PS4 games voor 2 spelers. Ze zijn onwijs gezellig om samen te spelen en hebben een goedwerkende co-op of competitieve modus. Het maakt niet uit of je nu met of tegen elkaar speelt, want je gaat er sowieso een leuke tijd mee hebben. Welke games speel jij graag met zijn tweeën? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 17 juli 2020 bijgewerkt.

  A Way Out

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.