Tip: Zo krijg je bluetooth op je Nintendo Switch

  Nintendo heeft met de Switch een toffe handheld/console neergezet. De console laat je onderweg gamen of thuis op je tv. Vooral in het eerste geval mis je één feature van de console: bluetooth. Wij vertellen je hoe je bluetooth op de Nintendo Switch krijgt en helemaal draadloos speelt met een paar simpele accessoires.

  Als de Nintendo Switch één gemis heeft bij onderweg gamen is dat wel bluetooth. Als je in de trein zit, ben je altijd aan een kabel gebonden om een headset te gebruiken en verder ben je bijna verplicht om met Joy-Cons of de Nintendo Switch Pro controller te werken. Hoewel Nintendo zelf geen oplossingen biedt, hoef je niet per se met een kabel op zak te reizen.

  Bluetooth adapter voor draadloze audio

  Er is namelijk een eenvoudige manier om toch bluetooth op je Switch te krijgen. Neem bijvoorbeeld de bluetooth-adapter die je op je Switch kunt klikken voor een draadloze verbinding. Er zijn verschillende Bluetooth adapters beschikbaar die je ofwel via de 3.5mm aansluiting of via de USB-C aansluit op je console aansluit. De een is wat groter dan de ander en de platste die wij konden vinden is slechts 5 mm.

  Als je dan die Bluetooth adapter in huis hebt, kun je aan de slag met een draadloze headset zoals de Apple EarPods of de Huawei Earbuds3i. Je kunt tot twee headsets koppelen aan de adapter, dus multiplayer met draadloos geluid is geen enkel probleem!

  Nintendo

  Draadloze adapter voor externe controllers

  Nintendo heeft met de Pro Controller en de Joy Cons prima controllers uitgebracht. Toch kan het voorkomen dat je een game wil spelen met een andere controller. Neem bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate. Sommige gamers zweren bij die game voor de GameCube controller en bakken er werkelijk niks van als ze met Joy Cons spelen. Voor diegenen is er met de 8-BitDo G.Bros adapter een uitkomst.

  Hoewel dit niet via bluetooth werkt, is deze adapter er een die niet in de lijst mocht ontbreken. Deze adapter laat je namelijk draadloos verbinding maken met de Switch, waarna je de klassieke GameCube controller of de Wii Classic Controller kunt aansluiten op de adapter. Daarna is het zo simpel als je spel opstarten en gamen maar!

  Bluetooth SNES controller voor de Switch

  8BitDo heeft meer accessoires voor de Nintendo Switch. Op de console kun je van klassieke games genieten zoals de NES- en SNES-games als je een Nintendo Switch Online abonnement hebt. Dé manier om bijvoorbeeld van je SNES-games te genieten is met een SNES-controller. Daarvoor heeft 8BitDo een mooie oplossing, namelijk de Bluetooth gamepad voor de Switch.

  Deze ziet eruit als een klassieke SNES-controller met een start- en selectknop die als de + en – toetsen fungeren voor je Switch. De controller werkt via USB-C en kan dus bekabeld aangesloten worden op de Switch. Als je een bluetooth adapter voor je console hebt, kun je ook draadloos aan de slag met deze controller!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.