Tip: Nieuwe Switch accessoires voor de Mario-liefhebber

Article
zaterdag, 26 maart 2022 om 13:00
22032022poweraf1647980118
Nintendo vierde nog niet zo lang geleden Mario Day, de verjaardag van de iconische loodgieter. En wij vieren het natuurlijk bijna elke dag als we de Switch weer aan slingeren. Accessoirefabrikant Power A heeft ter ere van de verjaardag van Mario een aantal toffe nieuwe Switch accessoires uitgebracht, waaronder een ontzettend kleurrijke controller.

Mario Pop Art Enhanced Wired Controller

De Nintendo Switch wordt standaard geleverd met een set Joy Con controllers. Ideale controllers voor de handheld modus, maar zodra je de Switch of de Switch OLED in de televisiemodus gebruikt is een Pro controller voor sommigen toch fijner. Power A speelt hierop in met de door Nintendo gelicenseerde Enhanced Wired Controller die inmiddels met 40 (!) verschillende prints leverbaar is, waaronder een aantal Mario prints. Een van de Mario varianten van de Enhanced Wired controller is de Mario Pop Art controller die je al voor minder dan 30 euro in huis hebt.
Licht, comfortabel en kleurrijk!
Op deze blauwe controller schittert de welbekende loodgieter in volle glorie, terwijl er een Power Up Muschroom in het midden afgebeeld is. De knoppen vallen geheel in de stijl van de controller. Zo zijn de D-pad, de schouderknoppen en de menuknoppen blauw, maar zijn alle overige actieknoppen en de 3 meter lange, afneembare kabel in het contrasterende wit dat ook gebruikt wordt voor de pop-art stippen in de print.
Daarnaast zijn de analoge sticks van de controller voorzien van een extra stukje grip voor wanneer je een intense game speelt als Super Smash Bros. Ultimate. De controller verbergt ook nog een geheim, want op de achterkant zijn twee programmeerbare knoppen te vinden die je een extra voordeel geven ten opzichte van de andere spelers. Bovendien is de controller voorzien van een 3,5 mm audio aansluiting die onderaan het ergonomische design te vinden is.
Ondanks de extra toetsen ligt de controller nog steeds ontzettend licht in de hand. Dit komt doordat de trilfunctie en de NFC niet meegenomen zijn in het ontwerp. Daarnaast ondersteunt de controller helaas geen bewegingsbesturing, maar dat mag de pret niet drukken in de meeste Nintendo games.
22032022poweracase2f1647979512
22032022poweracase3f1647979640

Stevige en vrolijke PowerA beschermhoezen voor je Switch, OLED of Lite

Naast de controllers heeft PowerA ook de nodige beschermhoezen voor de Switch, Switch Lite en de Switch OLED in haar assortiment. De beschermhoezen die PowerA maakt zijn in verschillende varianten te koop, waaronder cases met Pikachu of andere Pokémon, Zelda-prints en natuurlijk de nodige Mario prints zoals Rainbow Run Mario. Vanaf ongeveer 20 euro heb je je Switch in een beschermhoes zitten die het minstens net zo goed doet als het schild van een Koopa Troopa.
De beschermhoezen van PowerA zijn namelijk voorzien van een harde buitenkant, terwijl de binnenkant zacht aanvoelt. Hierdoor is je Switch beschermd voor vallen en stoten, terwijl je ook nog eens een heleboel accessoires en games mee kunt nemen. In de case zit namelijk een vakje met een rits waarin je bijvoorbeeld een headset of een lader kunt opbergen. Tussen de twee helften van de case in kun je ook nog eens tien (!) games opbergen in een handig systeem. De case is vervolgens af te sluiten met een handige rits en makkelijk mee te dragen door het rubberen handvat.