De Tiny Tina’s Wonderlands sterrencast uitgelicht

Article
zondag, 20 maart 2022 om 13:00
ttwl previews 5 minf1647619911
Tiny Tina’s Wonderlands staat voor later deze maand op de planning. De spin-off van de bekende Borderlands-reeks pakt groots uit dankzij een flinke sterrencast. Tijd om die in het zonnetje te zetten zodat je tijdens het spelen je niet hoeft af te vragen wie die bekende stemmen zijn die tegen je aan zitten te praten.
Tiny Tina’s Wonderlands is de gloednieuwe looter shooter van Gearbox Software die je als first-person shooter ervaart (alleen of met een team van vier). De spin-off reeks neemt je mee naar magische (en gestoorde) werelden uit de koker van Tiny Tina, één van de tofste personages uit de reeks. Het wonderkind heeft een gloednieuw Dungeons & Dragons-achtig avontuur voor je klaarstaan, maar heeft ook flink wat vrienden meegenomen.
In de game ontmoet je namelijk nieuwe personages die in Tiny Tina’s-fantasiespel meegaan. Over die personages weten we nog niet zoveel, maar de acteurs die de stemmen inspreken zijn wel al bekend. Dat zijn flinke namen en dus is het tijd om die even onder de loep te leggen.
tiny tinas wonderlands 1f1645549055

Will Arnett

We trappen af met Will Arnett, de acteur die als Gob Bluth in Arrested Development naam maakte in 2003. Sindsdien heeft hij nog veel meer grote rollen gehad, zoals Batman in The LEGO Batman en BoJack Horseman in de gelijknamige Netflix-serie. Dit keer leent hij zijn stem ook voor een game, iets waar de acteur ook al ervaring mee heeft.
In Tiny Tina’s Wonderlands spreekt Will Arnett de Dragon Lord in. Van wat we uit de beelden kunnen opmaken lijkt Arnett als Dragon Lord de grote schurk van de game te spelen en dat past wel goed. Arnetts diepe stem is perfect om je de stuipen op het lijf te jagen met een komische twist, want met komische rollen komen de acteerkunsten van Arnett doorgaans goed uit de verf.
ttwl previews 1 minf1646053439

Andy Samberg

Arnett is alleen niet de enige komiek wiens stem we in de game tegenkomen. Andy Samberg is ook gecast voor de game. De acteur ken je misschien van zijn hoofdrol in Brooklyn Nine-Nine als Jake Peralta, maar ook van zijn rollen in films als Palm Springs uit 2019 en 2016’s Popstar: Never Stop Never Stopping.
Captain Valentine is de naam van het personage dat Samberg vertolkt. In tegenstelling tot de Dragon Lord bestaat Captain Valentine niet in het hoofd van Tiny Tina, maar is hij een karakter dat in Tiny Tina’s nieuwe bordspel meespeelt. Hij is zij aan zij met Tina en andere nieuwkomer Frette te zien. Captain Valentine wordt als koppig beschreven, waarmee gelijk de weg vrij wordt gemaakt voor grappige dialogen doordat de kapitein niet wil luisteren.
ttwl previews 3 minf1646053419

Wanda Sykes

Van Captain Valentine schakelen we over naar Frette, het personage dat door Wanda Sykes wordt ingesproken. De actrice is vooral bekend in de Verenigde Staten als komiek, maar is ook actief als acteur. Zo ken je haar misschien van The Good Fight, Black-ish en de Ice Age-films.
In Tiny Tina’s Wonderlands spreekt de actrice Frette in, een robot die graag de regeltjes volgt. Dat lijkt dan ook een recept voor succes te worden als het om humor gaat, want Tiny Tina staat er om bekend om de regels aan de laars te lappen. De kans achten we groot dat hier flink wat grappen door te tappen zijn.
borderlands 3 tiny tinaf1623137068

Ashly Burch

Naast de bovenstaande nieuwe namen is er ook nog een Borderlands-veteraan die terugkeert in Tiny Tina’s Wonderlands. Het is Ashly Burch, de actrice die Tiny Tina al sinds 2012 inspreekt. Dat doet ze uiteraard ook in de game waarin Tiny Tina de hoofdrol heeft en Burch is het kunstje zo te horen nog niet verleerd.
Burchs stem zen we ook terug in andere games. Zo sprak de actrice ook Aloy in, de heldin van Horizon Zero Dawn en de recent verschenen Horizon Forbidden West. Haar stem is ook te horen in animatieseries Adventure Time en Steven Universe. In de serie Mythic Quest kun je haar herkennen als Rachel.

Tiny Tina’s Wonderlands sterrencast staat voor je klaar

Heel lang hoef je niet meer te wachten voordat je Burch en de andere grote sterren hoort in Tiny Tina’s Wonderlands. De game staat voor 25 maart 2022 op de planning. Dan komt de game uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC. Mocht je alvast willen weten hoe de game speelt, kun je hier onze uitgebreide preview lezen.
Dit artikel is in samenwerking met 2K.