De tien beste zielige films - films om je hart bij te breken

Article
dinsdag, 09 oktober 2018 om 13:13
de tien beste zielige films films om je hart bij te breken 139492
Iedereen kent natuurlijk films als Titanic waarbij de tranen al binnen dertig minuten beginnen te stromen. Maar wat zijn nou de tien andere zielige films, waarbij je je hart het beste voelt breken? (Pas op, deze lijst bevat spoilers! Lezen op eigen risico.)

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Wat het ergste is aan deze film is dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Wanneer Professor Parker (Richard Gere) een hondje vindt, neemt hij hem mee naar huis. Het hondje, dat Hachi heet, en de professor worden dikke vrienden en spenderen veel tijd samen.
De twee wandelen samen iedere dag naar het station als Professor Parker naar zijn werk gaat en Hachi haalt hem in de avond ook altijd weer op. Wanneer Parker een hartaanval krijg op de universiteit waar hij werkt, komt hij niet meer thuis. Toch staat Hachi elke keer weer bij het station, te zoeken naar zijn baasje. Dit trouwe beest ging hiermee door tot hij overleed, negen jaar later.

Als deze film je niet laat huilen, dan heb je geen hart. Deze film is zo heftig en ook gewoon zo zielig, dat je hart gewoon spontaan pijn doet. Dus mocht je je een keer emotieloos voelen, van deze tien films is dit wel een van de beste zielige films om dan te kijken. Wel met genoeg zakdoekjes. In Tokio staat een standbeeld ter ere van het hondje.
139493

Bridge to Terabithia (2007)

Jesse (Josh Hutcherson) en Leslie (AnnaSophia Robb) ontmoeten elkaar, omdat Leslie nieuw is in Jesse zijn klas. Deze kinderen die ook nog buren blijken te zijn, worden langzaamaan vrienden. Leslie is een bijzonder meisje met een gigantische fantasie, dat samen met Jesse een hele fantasiewereld bedenkt. Deze wereld noemen zij Terabithia en ze brengen al hun vrije tijd door in de verlaten boomhut in hun zogenaamde koninkrijk.
Wanneer Leslie een ongeluk krijgt voelt Jesse zich schuldig, omdat hij die dag niet met haar doorbracht. Voor een jongen op zo'n jonge leeftijd is het moeilijk om hiermee om te leren gaan. Het begin en het einde is gewoon normaal te bekijken, maar zodra het ongeluk gebeurt sterft er een stukje van je.
Deze film neemt je mee in het verhaal om niet meer los te laten. Bridge to Terabithia trekt je zo een fantasiewereld in, tot je op ruwe wijze weer de realiteit wordt ingetrokken. Dit is een van de meest zielige films die je het beste kunt kijken als je echt wil janken, dus hij past zeker in deze lijst van tien zielige films. Deze tranentrekker zal dus op je hart stampen.
139494

The Fault in Our Stars (2014)

Dit is een verfilming van het boek van John Green. Dit boek is minstens zo bekend als de film. Hazel (Grace Lancester) is een zestienjarige kankerpatient die van haar ouders (Laura Dern en Sam Trammell) naar groepstherapie moet. Bij deze groepstherapie ontmoet ze Augustus Waters (Ansel Elgort), een andere (genezen) kankerpatient. Tussen de twee tieners ontstaat meteen een band en er bloeit langzaam aan liefde op. Wanneer Augustus verder in de film slecht nieuws krijgt, voel je het al aankomen en begint je hart al licht pijn te doen. Aan het einde van de film heb je geen hart meer over.

Deze film is niet volgens iedereen even goed, maar in onze review kreeg de film toch een hoog cijfer. Wat deze film goed met je doet, is je laten afsterven van binnen. De tranen gaan een voor een lopen tot je uiteindelijk bent veranderd in een soort kraan die niet dichtgedraaid kan worden.
Je voelt de liefde tussen de twee karakters en wanneer er tragische dingen gebeuren in de film, dan begint je hart pas echt pijn te doen. Dit is een van de tien films waar het zielige deel komt als je echt goed in de film zit. Het deel komt als je verliefd bent geworden op alle karakters en wanneer de beste momenten in hun liefdesverhaal al zijn geweest. Maar het is het waard om door de pijn heen te gaan die deze film je bezorgt.
139525

The Boy In The Striped Pyjamas (2008)

Bruno (Asa Butterfield) verhuist met zijn hele gezin naar het platteland, omdat zijn vader gepromoveerd wordt tot commandant van het concentratiekamp Auschwitz. Bruno’s ouders verbieden hem om de achtertuin in te gaan, dus de buurt verkennen en vrienden maken wordt uitgesloten. Wanneer Bruno door zijn slaapkamerraam allemaal mensen in gestreepte pyjamas ziet lopen op de plek waar hij niet mag komen, besluit hij toch stiekem een kijkje te nemen.
Al snel ontstaat er een verboden vriendschap tussen Bruno en de Joodse Shmuel (Jack Scanlon) die in het concentratiekamp gevangen zit. Wanneer Bruno stiekem een gat graaft onder het prikkeldraad om met Shmuel naar zijn vader te zoeken loopt dit anders dan verwacht.

Deze hartverscheurende film laat prachtig een verboden vriendschap tussen een Joods en een niet-Joods jochie zien. Het einde is super tragisch en je kan het zeker weten niet kijken zonder te huilen. Voor sommige mensen kunnen dit soort zielige films heftig zijn, maar van de tien in deze lijst is dit toch zeker een van de beste. Hoe zielig de film ook is, het betreft hier een topproductie.
139526

Up (2009)

Wanneer Carl en Ellie elkaar ontmoeten in hun kindertijd door hun grote liefde voor Charles F. Muntz, willen ze allebei een wereldreis maken. Ellie en Carl blijven vrienden en groeien samen op. Ze worden verliefd op elkaar en ze trouwen. Ze sparen hun hele leven om samen een grote wereldreis te maken, maar elke keer moeten ze het geld voor andere zaken gebruiken. Tot ze eindelijk het geld hebben, maar Ellie ziek wordt en overlijdt.

Carl blijft alleen achter. Wanneer Carl van het stuk grond wordt gegooid waar hij al die tijd met Ellie heeft gewoond bedenkt hij een plan om met zijn huis de lucht in te gaan en zijn droom te volgen. Per ongeluk neemt hij een 8-jarige padvinder Russel mee, wat zorgt voor grappige en moeilijke gebeurtenissen.

Het liefdesverhaal tussen Ellie en Carl is een van de meest pure en liefste dingen die je ooit zal zien. Wanneer ze overlijdt, doet dat je zeker pijn. En dat zal voor wat tranen zorgen, maar er zijn genoeg andere momenten waar dat ook gebeurt. Door de hele film heen kan je zien hoeveel Carl van Ellie gehouden heeft en hoeveel hij nog steeds van haar houdt. Dat geeft je een warm maar tegelijkertijd toch ook gebroken hart. Het is een film met veel humor, maar ook met zielige stukken.
139527 1

Finding Neverland (2004)

James M. Barrie (Johnny Depp) is een toneelschrijver met een writersblock. Wanneer hij met zijn hond gaat wandelen in het park, ontmoet hij weduwe Sylvia Llewelyn Davies (Kate Winslet) en haar vier zonen. Hij bezorgt Sylvia en haar zonen een leuke middag met zijn verhalen en verzinsels. Wanneer James dit vertelt aan zijn echtgenote Mary Ansell (Radha Mitchell), herkent ze de naam van Sylvia en nodigt ze Sylvia en haar zonen uit om te komen eten.
James, Sylvia en de zonen hebben het ontzettend naar hun zin. Mary en en de moeder van Sylvia zijn er minder enthousiast over. James blijft tegen hun wensen in afspreken met het gezin. James laat ze in zijn fantasiewereld waar ze onder andere spelen dat ze piraten en cowboys zijn. James leert ze dat alles mogelijk is als je erin gelooft.
Door al deze verhaaltjes en ontmoetingen met de familie Davies krijgt James inspiratie voor een nieuw stuk, maar helaas kan Sylvia hier niet bij zijn. Ze wordt ziek en het lijkt er helaas uit te zien dat ze gaat sterven.

Deze tragische film neemt je helemaal mee in het verhaal. Het einde laat je ongetwijfeld huilen, maar dat zal zeker niet de enige keer zijn dat deze film je laat huilen. Je moet deze film kijken, want ondanks alle zielige tranentrekkende momenten is het toch zeker weten een van de beste en meest prachtige films ooit. Depp levert bovendien puik acteerwerk af.

Fruitvale Station (2013)

Dit is de film over hoe Oscar Grant op nieuwjaarsdag 2009, op brute wijze is neergeschoten bij de metrohalte Fruitvale. Oscar Grant (Michael B. Jordan) is een jonge Afro-Amerikaan die een tijd in de gevangenis heeft doorgebracht. Tegenwoordig probeert hij zijn leven te beteren en met zijn partner Sophina (Melonie Diaz) en zijn vierjarige dochter een nieuw leven te starten. Helaas gaat dit niet allemaal volgens plan.

Oscar verliest zijn baan bij de supermarkt. Hij probeert weer aangenomen te worden, maar de bedrijfsleider wil hem niet opnieuw in dienst nemen. Bijna verliest hij de hoop als hij een zak marijuana vindt in zijn kamer, maar hij weerstaat de verleiding om dit te verkopen. Op nieuwjaarsdag reist Oscar terug van zijn reis naar San Francisco om vuurwerk te kijken, maar hij wordt aangevallen door een man waarmee hij in de gevangenis heeft gezeten. De politie komt tussen de twee mannen en in de gebeurtenissen hierna wordt Oscar neergeschoten.
Als er ook maar een film is met een heftige boodschap, dan is het deze. Deze film is heftig, maar zorgt wel dat je na gaat denken. Huilen is ook zeker niet te vermijden bij deze film, aangezien het zo een ontzettend goede film is. Het beste wat je kunt doen na het kijken van deze film is een paar Disney films kijken om bij te komen, want dit is zo een zielige film dat je het nodig gaat hebben.
139529

Big Hero 6 (2014)

In deze animatiefilm speelt het veertienjarig genie Hiro Hamada de hoofdrol, die samen met zijn broer Tadashi bij zijn tante woont. Dankzij zijn genialiteit is Hiro ontzettend goed in het maken van robots, waarmee hij ook meedoet aan illegale robotgevechten. Tadashi probeert Hiro op het rechte pad te krijgen door hem mee te nemen naar de universiteit waar hij zelf studeert. Hier stelt hij Hiro voor aan zijn vrienden en laat hij een aantal van zijn uitvindingen zien; waaronder Baymax.
Baymax is een EHBO-robot. Hiro besluit zich aan te melden voor de universiteit en ontwerpt om toegelaten te worden microbots. Robotjes van enkele centimeters groot die ingewikkelde constructies kunnen bouwen binnen een seconde. Hiro’s uitvinding zorgt voor respect van professor Callaghan, maar ook voor aandacht van een zakenman die de microbots wil kopen van Hiro. Hiro slaat het bot af.

Vlak daarna gebeurt er een ongeluk waarin Tadashi om het leven komt, waar Hiro niet goed mee om weet te gaan. Gelukkig is de EHBO-robot Baymax er om hem te helpen. Na deze film wil je zelf eigenlijk ook gewoon een Baymax. De robot verovert je hart en eigenlijk verovert Hiro je hart ook. Daardoor gaat je hart ook pijn doen door de film heen, omdat je zo van de karakters gaat houden.
Deze hartverwarmende film is zeker een aanrader, ondanks alle trieste momenten die erin zitten. Ook in onze review was deze film goed beoordeeld, wat je eigenlijk alleen maar meer reden geeft om de film te kijken!
139530

E.T. (1982)

In deze Spielberg film is de tienjarige Elliot (Henry Thomas) een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen. Dit buitenaardse wezen is gestrand op aarde, in de achtertuin van Elliot. Hij noemt het wezentje E.T. en besluit hem te verbergen in de kast op zijn kamer. Na een tijdje laat Elliot de alien ook kennis maken met zijn oudere broer en zijn kleine zusje (gespeeld door Drew Barrymore)
E.T. raakt al snel gewend aan het leven op aarde, maar kan er niks aan doen dat hij uiteindelijk toch zijn eigen planeet mist. Omdat Elliot veel tijd heeft doorgebracht met E.T. raken ze zo gehecht, dat Elliot begint te voelen wat het buitenaardse wezen voelt.

Wanneer E.T. ziek wordt van de atmosfeer op aarde, wordt Elliot ook ziek. E.T. moet zo snel mogelijk naar huis. Hier ontstaat een heftige achtervolging wat het doel behalen alleen maar moeilijker maakt.

Dit is een van de klassieke zielige films in dit rijtje van tien en eigenlijk iedereen kent de film wel. Al ken je de film niet is het zeker een aanrader. Ondanks het feit dat het namelijk een van de oudere films is in deze lijst van tien beste zielige films, is het zeker een van de meest leuke. Er zijn wel momenten waar je hart het dreigt op te geven, maar je zult het overleven. Je hebt er wel een pak zakdoekjes bij nodig.
139531

Save the Last Dance (2001)

Sara (Julia Stiles) is dol op ballet en droomt ervan om ooit aan de prestigieuze Juilliard school te studeren. Wanneer haar moeder overlijdt in een auto-ongeluk onderweg naar een belangrijke auditie van Sara, moet ze bij haar vader in Chicago gaan wonen.
Sara belandt in een multiculturele school en moet wennen aan alle veranderingen. Ook heeft ze het ontzettend moeilijk om de dood van haar moeder te verwerken, omdat ze zichzelf de schuld ervan geeft. Op haar nieuwe school ontmoet ze Chenille (Kerry Washington) via wie ze ook de knappe en slimme danser Derek (Sean Patrick Thomas) ontmoet, die Sara voorstelt aan de hip-hop wereld. Er ontstaat een liefde tussen de twee. Uiteindelijk krijgen ze een relatie, al verloopt niets zonder problemen.

Deze mooie film is triest, maar tegelijkertijd ook erg mooi om te zien. Het is prachtig om het liefdesverhaal tussen twee mensen te zien, maar de moeilijke momenten zullen je hart wel langzaamaan kapot maken. Vooral stukken over het voorval met Sara's moeder zijn triest en zijn zeker wel het beste om te kijken met zakdoekjes (maar eigenlijk heb je voor al deze tien zielige films wel zakdoekjes nodig).

Wat vind jij van deze tien beste zielige films?

Laat weten in de comments wat jij de beste zielige films vindt! Ze moeten er wel voor hebben gezorgd dat er een stukje van je hart is afgestorven.

Populair Nieuws