5 thrillers op Netflix die je gezien moet hebben!

  Hou jij van spanning en sensatie? Dan is dit de lijst voor jou. We hebben namelijk vijf spannende thrillers op Netflix op een rijtje gezet. Met deze films zit je op het puntje van je stoel. Bekijk de lijst en kies een film uit om (opnieuw) te kijken!

  Op zoek naar meer goede series? Dan hebben we ook een overzicht met de beste Netflix series die je niet mag missen.

  5. Collateral (2004)

  We beginnen de lijst van thrillers op Netflix met niemand minder dan Tom Cruise. Tom Cruise wordt vaak neergezet als actieheld, maar in Collateral speelt hij een huurmoordenaar.

  In Collateral speelt Jamie Foxx de rol van Max Durocher, een taxichauffeur die op een avond Vincent (Tom Cruise) tegenkomt. Vincent 'gijzelt' Max en dwingt hem om de hele avond zijn chauffeur te zijn. Vincent is namelijk ingehuurd door Felix Reyes-Torrena (Javier Bardem), een Mexicaanse drugsbaron, om vier getuigen uit de weg te ruimen.

  Collateral was een compleet andere rol voor Cruise, zo weet hij een overtuigende moordenaar neer te zetten. Naast Cruise wist Jamie Foxx emotie en sympathie over te brengen. Het acteerwerk van Jamie Foxx wist hem een Oscarnominatie voor beste bijrol binnen te slepen. Jamie Foxx won deze Oscar niet, deze ging naar acteur Morgan Freeman.

  4. The Game (1997)

  Tegenwoordig kent iedereen de bekende lijn: "Do you want to play a game?" uit de Saw-films. Voordat Saw met het concept kwam van een soort dodelijk spel, ging The Game hiermee aan de haal.

  In The Game speelt Michael Douglas de rol van 'Nicholas van Orton', een hoge pief bij een investeringsbank. Op zijn achtenveertigste verjaardag krijgt hij van zijn broer een bon van 'The Game' aangeboden. Deze 'game' wordt georganiseerd door het bedrijf Consumer Recreation Services (CRS). Wanneer Nicholas akkoord gaat om het spel te spelen, is de spanning te snijden!

  Zonder te veel weg te geven, belandt Nicholas in een hoop gevaar en gaat het spel al snel over leven en dood. De film komt samen in een totaal onverwachte ontknoping, één die zeker wat controverse met zich meebrengt. Lukt het jou om de mysteries van 'The Game' te ontrafelen?

  3. No Country for Old Men (2007)

  De top drie thrillers op Netflix wordt afgetrapt met No Country for Old Men. Deze bekende film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cormac McCarthy. No Country for Old Men bevat een sterrencast met onder andere Tommy Lee Jones, Josh Brolin en Javier Bardem en is geregisseerd door de welbekende Coen Broers (Joel & Ethan Coen)

  No Country for Old Men is een soort kat-en-muisspel tussen onze hoofdpersonen. Tommy Lee Jones speelt een sheriff die achter Llewelyn Moss (Josh Brolin) aanzit. Moss is namelijk op de vlucht geslagen na het vinden van twee miljoen dollar aan drugsgeld. Ondertussen wordt huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) ingehuurd om het verloren geld op te sporen.

  No Country for Old Men wist een diepe indruk achter te laten en won verschillende Oscars, waaronder beste film, beste regisseur en beste bijrol voor Javier Bardem. De film combineert spanning met een western-achtige uitstraling en heeft zich bewezen als moderne klassieker.

  2. Prisoners (2013)

  Regisseur Denis Villeneuve heeft de laatste jaren steeds meer bekendheid gekregen met films als Incendies (2010), Sicario (2015) & Arrival (2016). Dit jaar zit hij in de regisseursstoel van Blade Runner 2049, het vervolg op de originele klassieker. Ondanks dat deze films niet op Netflix aanwezig zijn, is Denis Villeneuves' meesterlijke thriller Prisoners wel op Netflix te aanschouwen!

  In Prisoners wordt de dochter van Keller & Grace Dover (Hugh Jackman & Maria Bello) en de dochter van Franklin & Nancy Birch (Terrance Howard & Viola Davis) ontvoerd. De film toont de ontvoering niet, aangezien het mysterie hierachter de focus is van de film. Loki (Jake Gyllenhaal) is de detective die wordt ingeschakeld om de meisjes te vinden en het mysterie achter hun ontvoering te ontcijferen.

  Prisoners combineert spanning met drama op zo'n dusdanig goede manier dat de film een diepe indruk achterlaat. De spannende thriller verspreidt puzzelstukjes door de film heen zodat de kijker zelf mee kan denken om het mysterie te ontrafelen. Het sterke acteerwerk van de cast en de menselijke emotie die wordt getoond, maken Prisoners een zenuwslopende film die iedereen moet meemaken.

  1. Shutter Island

  De films van regisseur Martin Scorsese bevatten wel vaker een duister tintje. Ditmaal heeft de regisseur dit duistere tintje geperfectioneerd met zijn psychologische thriller Shutter Island.

  In onze lijst van thrillers op Netflix wist Shutter Island de eerste plaats te bemachtigen. Shutter Island is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dennis Lehane. In de film komen Edward "Teddy" Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) naar een psychiatrische inrichting om de verdwijning van één van de patiënten te onderzoeken. Op het eiland waar de psychiatrische inrichting zich bevindt, is niks wat het lijkt.

  Shutter Island bevat veel duistere momenten en weet de aandacht vast te houden tot de laatste seconde. De film bevat grote verrassingen die je in verbazing zullen achterlaten. Shutter Island is om deze reden ook een film die je meerdere malen kunt bekijken. Hoe vaak je Shutter Island ook hebt gezien, de film blijft een thrillende ervaring!

  Wat vinden jullie de beste thrillers op Netflix?

  Dit waren de vijf meest spannende thrillers op Netflix. Uiteraard zijn er nog tal van andere spannende series te zien. Zo kun je deze toffe Scandinavische series kijken en hebben we een overzicht van de beste misdaadseries op Netflix van dit moment.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.