Netflix voor games - 4 abonnementen voor 4 platformen

Article
zondag, 08 oktober 2017 om 15:01
xgn google image
Streamingdiensten worden steeds populairder. Netflix spant al jaren de kroon als het gaat om het streamen van films en series. Een goed werkend model dus, vandaar dat je nu ook games kan 'streamen'. In dit lijstje vind je 3 'Netflix voor games' abonnementen!

PlayStation Now

PlayStation Now is de Netflix voor games van de PlayStation. PlayStation Now kost 17 euro per maand en geeft je beschikking over meer dan 500 Playstation 4 en PlayStation 3 games die te spelen zijn op de PlayStation 4 en op je PC. Ja ook op je PC! Via PlayStation Now kun je streamen naar je PC en zo de exclusives van de PlayStation spelen op je PC.
In de catalogus van games zijn een aantal super toffe spellen te vinden. Zo kun je aan de slag met bijvoorbeeld Red Dead Redemption, The Last of Us, Uncharted 3 en Killzone. Ook zijn er genoeg games voor kinderen, voor ieder wat wils dus!
Sony zegt dat je een downloadsnelheid van minimaal 5MB/s nodig hebt om de games optimaal te kunnen streamen. PlayStation Now kost 16,99 euro per maand, waarbij de eerste zeven dagen gratis zijn. Zo kun je de streamingdienst dus eerst even goed uittesten voordat je je ergens aan vastpint!
119230

Xbox Game Pass

De Netflix voor games van de Xbox heet Xbox Game Pass. De Xbox Game Pass is een laatbloeier ten opzichte van de andere aanbieders voor het streamen van games. Deze Game Pass kost tien euro per maand en biedt momenteel 137 games aan. Van deze games zijn er 63 van de Xbox One, 26 van de Xbox 360 en 50 van Xbox Live Arcade.
Met de Xbox Game Pass kun je spellen spelen als BioShock Infinite, Halo 5: Guardians, Dead Rising 3 en Resident Evil 6. Een paar aardige games dus.
De Xbox Game Pass is met tien euro per maand zeven euro goedkoper dan PlayStation Now, maar PlayStation Now heeft met meer dan 500 games een veel groter aanbod. De Xbox versie van Netflix voor games is veertien dagen gratis uit te proberen.

Utomik

De Netflix voor games voor op de PC dan: Utomik, een stukje Nederlandse trots! Het bedrijf begon in 2014 en biedt inmiddels meer dan 625 games aan voor de PC, waar elke maand weer nieuwe games bijkomen. Deze streamingdienst kost 5 euro per maand, waarvan de eerste veertien dagen gratis zijn.
De games die je bij Utomik kan spelen zijn onder andere Borderlands, Star Wars: KOTOR, Star Wars Battlefront II (2005) en The Walking Dead. Ook zijn er heel veel onbekendere games te spelen om even je horizon te verbreden!
Via Utomik download je een klein gedeelte van de game die je wilt spelen en dan doet het bedrijf de rest. Zorgeloos games dus voor de relatief goedkope prijs van vijf euro per maand. Ten opzichte van de diensten van de PlayStation en Xbox krijg je bij Utomik het meeste waar voor je geld als je kijkt naar het aantal games en de prijs die je betaalt, maar het hangt er natuurlijk allemaal vanaf op welk platform jij speelt en wat je leuk vindt.

GeForce Now

Een andere streamingdienst: GeForce Now. Deze dienst kost 10 euro en is van het bedrijf Nvidia. GeForce Now biedt meer dan 300 games aan om te streamen. Let wel op, niet alle games zijn ‘gratis’ inbegrepen bij het abonnement om te streamen, iets wat wel het geval is met de andere drie streamingdiensten. Spellen als BioShock, Just Cause 2 en Hitman zijn wel bij het abonnement inbegrepen
Om gebruik te maken van GeForce Now moet je in het bezit zijn van een Nvidia Shield TV. Hierop kun je bijvoorbeeld op Netflixen, maar dus ook games streamen. Een Nvidia Shield TV kost tussen de 200 en 350 euro, het hang er vanaf welke versie je neemt.
GeForce Now is dus alleen voor mensen met een Nvidia Shield TV, maar binnenkort komt GeForce Now er ook op de PC. Zo kun je dus ook games gaan streamen naar je PC toe. GeForce Now kost 10 euro per maand en is de allereerste maand gratis.

Netflix voor Games

Heb jij een abonnement op een van deze diensten? Laat het ons hieronder weten in de reacties.