Thor Ragnarok release interview met Karl Urban - Zachtaardige Skurge

  Met nog een dag te gaan tot de première van Thor Ragnarok is het een perfect moment om één van de personages van de film te belichten. In dit Thor Ragnarok release interview is ons gesprek met Karl Urban te zien, de acteur die de rol van bad guy Skurge op zich neemt!

  Je zal zijn gezicht waarschijnlijk kennen uit één van zijn vele eerdere films. Zo speelde hij de tegenstander van Bruce Willis in RED, de trouwe dokter McCoy in Star Trek en Eomer in Lord of The Rings 2 en 3. Vanaf donderdag is hij ook te zien als Skurge in Thor Ragnarok. Het interview is ook bovenaan de pagina te bekijken, maar hieronder zijn de belangrijkste vragen in tekst uitgewerkt. Immers kregen niet alle vragen een even uitgebreid antwoord.

  Thor Ragnarok release interview: slechterik met een klein hartje

  Met zijn twee M16 geweren, is Skurge een personage dat er niet uitziet alsof hij rustig een gesprek begint over koetjes en kalfjes. Daar komt bij dat hij de hoofdbaddie in Thor Ragnarok, gespeeld door Cate Blanchett, steunt en haar helpt vijanden hardhandig uit de weg te ruimen. Een behoorlijke omslag na rollen als Dredd en dokter McCoy. Die laatste rol kan je bewonderen in Star Trek Beyond, waarvan je de blu-ray hier kan kopen.

  “Ik heb niet echt een voorkeur voor rollen van slechteriken of good guys. Ik bekijk een script en lees de achtergrond van het personage goed door. Heb ik daar een klik mee, dan neem ik de rol aan. Ongeacht of ik dan een bad guy of één van de goede (personages, red.) speel. In het geval van Skurge was het helemaal een ander verhaal, omdat ik vond dat er meer aan de hand was dan het zijn van een slechterik. Hij staat voor een dilemma, namelijk doodgaan of de duidelijke baddie helpen.”

  Skurge kiest blijkbaar voor het laatste, maar toch is het mogelijk dat het personage, net als Vaako in The Chronicles of Riddick, uiteindelijk besluit van team te wisselen.

  “Skurge heeft duidelijk een knagend geweten. Want hoewel hij zich veilig waant als henchman, ziet hij ook wat zijn acties teweeg brengen. Juist dat soort personages die niet zo zwart-wit of goed-kwaad zijn, die zijn het interessants om te spelen.”

  Sportschool en kappertje pakken

  Niet alleen het innerlijk van Skurge is belangrijk voor Karl, maar ook het uiterlijk van de rol stelde nogal wat eisen. Want waar hij ondertussen alweer een flinke bos haar heeft, is Skurge natuurlijk zo kaal als een gepeld ei. Een offer dat hij maar al te graag maakt.

  “Ik kreeg een telefoontje van regisseur Taika Waititi die tegen mij zei dat hij wilde dat ik Skurge ging spelen. Hij stuurde het script en wat artwork van Skurge op en ik was meteen onder de indruk. Een brede, kale gast met twee geweren en een kaal hoofd waarop enkel twee strepen staan. Vanaf dat moment wilde ik er volle bak voor gaan en als dat mijn hoofd kaalscheren en keihard sporten betekende, dan was ik bereid om dat te doen. Hoe lastig het ook is om te beginnen met zo fit te worden.”

  Mocht je nog motivatie nodig hebben om toch dat sportschoolabonnement af te sluiten, dan weet je nu dat je enkel een rol in een Marvelfilm hoeft te krijgen. Het begin kan dan wel lastig zijn, maar volgens Urban kom je vanzelf in de flow van het sporten en wordt het op een gegeven moment zelfs leuk om te doen.

  Geinen op de set

  De serieuze kant van personage Skurge is verwikkeld in een tweestrijd tussen goed en kwaad. De vraag is uiteraard als welke superheld Urban zichzelf zou kunnen zien spelen. Een donkerharige Thor, of een brede versie van de Hulk misschien?

  “[lacht] Ik ben helaas niet opgegroeid met het lezen van strips en kwam ook pas laat in aanraking met het Marvel universum. Dus om nou één held aan te wijzen waarvan ik zou zeggen ‘die wil ik spelen’, is lastig.”

  Chris Hemsworth en Mark Ruffalo hoeven dus niet bang te zijn dat er iemand aast op hun rol, maar kan iedereen het op de set het ook goed met elkaar vinden? Gaat het er net zo aan toe als in de films, of zijn er mensen die Urban met blote handen zou kunnen wurgen?

  “Ik denk niet dat ik ook maar iemand zou willen vermoorden. Ik ben meer van de liefde. Make peace, not war. De Marvel films staan natuurlijk ook in het teken van familie en vrienden en ik denk dat ze juist daarom ook zo’n groot publiek weten te vergaren. We werken hard om een goede film neer te zetten, maar we hebben ook ontzettend veel lol. Ik hoop dat mensen dat ook kunnen zien als ze de film bekijken.”

  Tussen de andere grote namen

  Net als in films als The Expendables brengen Marvelfilms als Thor Ragnarok een aantal grote namen bijeen. We noemden al Mark Ruffalo en Chris Hemsworth, maar er zijn natuurlijk nog tal van anderen op te noemen. Perfect materiaal voor epische momenten, dus wat was het leukste moment dat je mee hebt gemaakt op de sets?

  “Ik weet nog wel dat dat ik op de set kwam en moest wachten totdat mijn shot aan de beurt was. Je kijkt dan om je heen en je ziet mensen als Tom Hiddleston, Jeff Goldblum, Sam Neill en Anthony Hopkins om je heen. Mensen waar je zo’n hoge pet van op hebt, zitten dan gewoon bij je als collega’s. Dat is wel echt een heel speciaal moment.”

  Zo blijkt maar weer dat zelfs onder Hollywoodsterren er naar bepaalde acteurs op wordt gekeken die al een eeuwigheid in het vak zitten. Vanaf donderdag 26 oktober kun je Karl en andere grote namen in actie zien in Thor Ragnarok.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.