The Walking Dead season 7 episode 3 recap - verwachtingen episode 4

  The Walking Dead seizoen 7 gaat gestaag door. Na de tweede aflevering die ons een moment van rust gaf worden we toch weer lijnrecht tegenover de psychotische leider van "The Saviors" gezet, die er alles aan doet om Daryl mentaal te breken. We zetten alles nog even op een rijtje in onze The Walking Dead season 7 episode 3 recap.

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 7 van The Walking Dead.

  Na de vorige episode mochten we toch wel hopen dat we wat te zien zouden krijgen van de restanten van Rick zijn groep, maar het mocht niet baten. Wel klopte de voorspelling dat we het een en ander te zien zouden krijgen van Daryl, uiteindelijk bleek dat dan wel de gehele episode te zijn.

  Daryl is één van de meest geliefde karakters in The Walking Dead. hij is altijd stil, gedraagt zich koel en krijgt in wanneer het moet (alhoewel dat in aflevering 1 misschien niet zo slim was). En of het slim was daar zijn we in deze aflevering wel achter gekomen. Want Negan wil niets liever dan Daryl breken, maar daar heeft hij nog een aardige kluif aan.

  The Walking Dead season 7 episode 3 recap

  Slecht leiderschap leid tot een slecht einde

  In deze aflevering krijgen we ook achtergrondverhaal over Dwight, een handlanger van Negan. Het kan zijn dat je het nog wel weet, maar we zijn Dwight in seizoen 5 al een keer tegen gekomen. Toendertijd volgden we Daryl en heeft Dwight de motor en kruisboog gejat van Daryl. Daarna is Dwight dus blijkbaar teruggekeerd naar Negan, samen met zijn vrouw.

  Negan verteld het achtergrondverhaal van Dwight, want toen Dwight en zijn vrouw zijn teruggekeerd naar Negan (god mag weten waarom) is het er niet beter op geworden voor hem. Want zijn opkomst in seizoen 7 laat zien dat de zijkant van zijn gezicht ineens volledig verminkt is.

  Wat nou uiteindelijk blijkt: Dwight is gevlucht voor Negan omdat hij natuurlijk knettergek is. Tijdens deze reis is Dwight met zijn vrouw en dochter Daryl tegengekomen. Kort daarna is de dochter van Dwight gedood door een walker en hebben hij en zijn vrouw de kruisboog en motor van Daryl gejat. Om vervolgens terug te keren naar Negan.

  Toen Dwight is teruggekeerd en zich opnieuw aansloot bij The Saviors, heeft Negan mooi wel even de vrouw van Dwight afgepakt, tegen haar wil. En om er zeker van te zijn dat Dwight niet meer wegloopt heeft Negan ook nog eens de helft van zijn gezicht verminkt met een strijkijzer.

  Dus Dwight is misschien zo slecht nog niet -hij is alleen net als Rick- tot op het bot gebroken.

  The Walking Dead season 7 episode 3 recap

  Dwight toont genade

  Dwight heeft de opdracht gekregen om een gevluchte man terug te halen naar het kamp van Negan. Na enige tijd rijden op zijn motor ziet hij een man klunzig vechten met een walker. Het is blijkbaar de persoon die hij terug moet brengen naar het kamp.

  Na het neerschieten van de zombie ziet Dwight een totaal verslagen gezicht. De man vertelt dat hij zijn vrouw is verloren en dat er voor hem geen reden is om terug te keren naar het kamp, hij zou nog liever doodgaan. Als Dwight hem terug wil halen naar het kamp, dan zal hij hem moeten dwingen en dat doet hij doormiddel van dreigen.

  Als de man niet mee teruggaat naar het kamp dan beloofd Dwight dat hij alle zijn geliefden zal vermoorden en daarna zijn vrouw opgraven. Door dit te zeggen haalt hij de man over om mee terug te gaan en hij draait zich om, om richting het kamp te lopen. Daarna zien we dat Dwight medelijden heeft en besluit toch om de man uit zijn lijden te verlossen.

  The Walking Dead season 7 episode 3 recap

  Daryl is niet makkelijk te breken

  Een groot deel van de episode focust op Dwight, maar Daryl maakt ook geen beste tijd door. Hij zit opgesloten in een cel en Dwight is zijn bewaker. En die voert hem broodjes met hondenvoer.

  Vanaf hier begint er weer een soort onheil te ontstaan, we zien van dichtbij dat iemand zowel fysiek -als mentaal steeds harder aftakelt. De man die altijd koel blijft, een echte krijger en een favoriet onder de kijkers ligt nu naakt te creperen in een cel van de gestoorde Negan.

  Ondertus

  The Walking Dead season 7 episode 3 recap

  Daryl weigert voor Negan te buigen

  Er zijn in deze episode twee momenten waar Daryl weigert te buigen voor Negan. Ondertussen is Negan weer lekker bezig met grapjes, dreigementen en uit het niets doet hij een snelle schijnbeweging met Lucille richting het hoofd van Daryl, die geen vin veroerd. Heel gaaf om te zien, waarschijnlijk had Rick op dit moment nog wat sneller met zijn hoofd omlaag gegaan.

  Negan vraagt ook meerdere keren aan Darly wie hij is, waarop Daryl zijn eigen naam antwoord. Het is duidelijk dat dat niet het juiste antwoord is en om dat te laten zien vraagt Negan het aan zijn handlangers. Die antwoorden met "Ik ben Negan". Alsof Negan al zijn handlangers heeft moeten breken om vervolgens een kamp vol met zombies nog functionerende lichamen hebben.

  The Walking Dead season 7 episode 3 recap

  Een episode met veel karakter ontwikkelingen

  Wederom was het weer een sterke The Walking Dead episode. Hij was wat minder relaxed en vriendelijk dan de vorige aflevering en kwam vooral met een hoop intense momenten, waar emotie een grote rol speelde. We hebben zelfs Daryl zien huilen.

  In de cel geeft Dwight een foto aan Daryl. Het was niet helemaal duidelijk wie het precies was, maar het was overduidelijk een kapotgeslagen lichaam van iemand. Glenn? Abraham? Het is lastig om een tot pulp geslagen lichaam te identificeren. Maar na het zien van de foto begint Daryl te huilen, te rouwen in een duistere kamer terwijl hij in elkaar geslagen en naakt op een koude vloer ligt.

  Verwachtingen episode 4

  In episode 4 krijgen we Rick en zijn crew weer te zien. En zoals we weten sinds de eerste episode, moeten ze nu schuld gaan afbetalen aan Negan. Zijn bezoekje wordt versterkt door een hoop extra mankracht en Rick erkent dat hij geen leiderschap over de groep meer heeft.

  Het einde van de sneak peek laat zien dat Michonne een sniper vast heeft. Terwijl Negan het ziet? Daarna zien we weer Rick's uitpuilende en angstige ogen. Dit belooft een gekke aflevering te worden die ons 90 minuten kijkplezier zal geven.

  Voor meer over The Walking Dead seizoen 7, Check onze recap van de eerste en de tweede aflevering.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.