The Walking Dead Season 7 Episode 1 Recap - verwachtingen episode 2

  Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover, de eerste episode van The Walking Dead Season 7 ging in première. Iets minder dan een jaar hebben we met smart moeten afwachten wie het slachtoffer zou worden van Negan. Lees een volledige recap in onze The Walking Dead season 7 episode 1 recap.

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 7 van The Walking Dead.

  Een episode die iedereen wilde zien, maar waar velen later op zijn teruggekomen. Een aflevering van jewelste is wat we het kunnen noemen. In de laatste aflevering van seizoen 6 werden we opgescheept met een flinke cliffhanger. Dat er een prominent karakter zou sterven was wel duidelijk, alleen de vraag was: wie?

  Hopelijk heb je geen last van een zwakke maag, want we gaan deze onheilspellende aflevering nog eens even goed doornemen.

  The Walking Dead Season 7 episode 1 recap

  Rick's ogen stralen ongekende woede uit

  De eerste aflevering van seizoen 7 genaamd "The Day Will Come When You Won't Be" trapte af met Negan, de leider van "The Saviors" die Rick mentaal aan het slopen is. We zien Rick's gezicht volledig wegtrekken van woede nadat Negan iemand van Rick's gezelschap heeft bewerkt met Lucille (zijn honkbalknupper met prikkeldraad). Ondertussen vindt Negan het nodig om ongelooflijk ongepaste grapjes te maken. Deze scéne eindigt met Rick die op de meest onheilspellende manier mogelijk het volgende zegt:

  "Niet vandaag, niet morgen, maar ik ga je vermoorden" - Rick

  Vervolgens lijkt het er op dat Negan er alles aan wil doen om Rick mentaal te breken. Zo neemt Negan hem mee naar zijn camper en rijden ze weg van de groep. Dit laat de kijker nog steeds in waan over wie er nou vermoord is van Rick zijn gezelschap.

  Het was wel duidelijk dat Negan een spelletje met Rick aan het spelen was. Negan en Rick reden een eindje van de groep vandaan, waarna Negan de hakbijl op het dak van de camper gooide. En die stond temidden van een horde zombies die uit een dikke mist tevoorschijn kwam. Negan gaf Rick het bevel om de bijl van het dak te halen en een reeks van bijna-dood-ervaringen volgde. Totdat Rick eindelijk het dak van de camper bereikt had en de spanning lichtelijk verminderde.

  The Walking Dead Season 7 episode 1 recap

  Dit was nog lang niet alles

  Toen Rick eenmaal het dak van de camper bereikt had om de bijl van Negan op te halen, brak het langverwachte moment aan. Nu komen we er eindelijk achter wie het tweede slachtoffer van Negan is, dit zien we in een flashback van Rick.

  Blijkbaar heeft Negan er dus voor gekozen om Abraham aan te pakken. Negan ramt één keer met Lucille op het hoofd van Abraham die nog maar net overeind kon blijven

  "Suck... My... Nuts...". - Abrahams laatste woorden

  Daarna incasseerde Abraham een tweede klap van Lucille de knuppel, en een derde, een vierde, een vijfde.. Negan ging net zo lang door tot het hoofd van Abraham een brei van hersenen en kapotgeslagen schedelresten was geworden.

  Vanaf hier werd écht duidelijk dat Negan de meest gestoorde gek in de geschiedenis van The Walking Dead is. Nadat Abraham aangepakt was treiterde hij Rosita nog even en sprong Daryl uit het niets op en gaf hij Negan een stoot op zijn gezicht. Uiteraard is dit geen slimme zet van hem geweest, Negan bleef namelijk vrij koel en lacherig. Uit het niets draait Negan zich om naar Glenn en sloeg hij hem zo hard op zijn hoofd dat de kijkers thuis hem nog konden voelen.

  Glenn's oog was uit de oogkas geschoten - het absolute schrikmoment dat je maag een ommekeer laat maken in deze aflevering. Voordat Negan helemaal een einde aan zijn tweede slachtoffer maakte, draaide Glenn zich naar Maggie en probeert met de kracht die hij nog had, een belofte te doen aan Maggie.

  "Maggie, ik zal je vinden." - Glenn

  Daarna maakt Negan er een einde aan door nog een aantal keer op het hoofd van Glenn te rammen.

  The Walking Dead Season 7 episode 1 recap

  Negan speelt gewoon spelletjes

  De flashback is voorbij en we keren terug naar Rick die nog steeds op het dak van de camper ligt. Rick wist dat hij moest opschieten want hij wilde liever niet weten wat Negan nog me er zou doen. En die gedachte leid hem ertoe dat Carl misschien nog eens vermoord zou kunnen worden. Maar Rick was snel en bracht de bijl terug naar Negan, daarna keren ze weer terug naar de anderen.

  De rest van Rick zijn crew waren letterlijk op Negan en hem aan het wachten, iedereen werd nog vastgehouden en het leek er op dat de aflevering ons nog lang niet met rust ging laten. En die gedachte was volkomen juist, want Negan was er nog steeds niet van overtuigd dat hij Rick had gebroken.

  Daarom werden alle vrienden van Rick nu onder schot gehouden en moest Carl opeens naar voren komen. Nu kreeg Rick de opdracht om Carl's aarm er af te hakken, anders zou iedereen doodgeschoten worden. Wat een maniak.,

  The Walking Dead season 7 episode 1 recap

  De blik die Negan wilde zien

  De ogen van Rick stralen nu pure waanzin uit en hij stelt aan Negan voor dat hij in plaats daarvan zijn eigen arm afhakt. Maar dat was geen optie. De spanning is nu om te snijden en Rick's breaking point is nu overduidelijk bereikt.

  Het ging zelfs zo ver dat Rick al zijn trots, woede en alle andere emoties plaats liet maken voor pure angst. Hij smeekt Negan om het niet te hoeven doen, toen Negan af begon te tellen werd de drama steeds erger en zelfs Carl stemde ermee in dat Rick het moest doen. Maar op het allerlaatste moment hield Negan hem tegen omdat hij zag dat Rick was gebroken.

  Vanaf hier nam het gevoel van onheil af, het aanzicht van Glenn's oog staat nog steeds gebrand op ons netvlies en Daryl werd gevangen genomen. Wat er met hem gaat gebeuren willen we niet eens weten (stiekem wel).

  The Walking Dead Season 7 episode 1 recap

  De aftermath

  Negan verwelkomt de overlevenden van Ricks groep tot een "nieuw begin" en laat hen en één pick-up truck achter op de plaats waar de mentale en fysieke martelingen plaatsvonden. In de nasleep ziet Maggie er volledig verstrooid uit, terwijl ze zichzelf de schuld geeft van wat er net gebeurd is. Uiteindelijk voert de groep de lichamen van Glenn en Abraham weg.

  We krijgen vervolgens nog even een korte scène te zien waarin de hele groep gezellig aan een grote picknick tafel aan het eten is. Glenn en Abraham zitten erbij en de hele groep straalt geluk en rust uit, terwijl Glenn zijn kind op zijn schoot heeft. Dit is wat Maggie en de rest van de overlevenden nooit meer kunnen hebben.

  Verwachting episode 2

  Hoewel het lastig te bepalen is hoe het de groep overlevenden verder zal vergaan, heeft deze een aantal opties: Volop in de aanval gaan met de spullen en mensen die nog over zijn, wat natuurlijk niet echt een slim plan is. Verder kan de groep er vandoor gaan en op de vlucht. Maar dan moeten ze Daryl achterlaten. Een andere mogelijkheid is dat de groep terugkeert naar Alexandria, waar ze iedereen op de hoogte stellen van wat er gebeurt is.

  Of de groep volgt de bevelen van Negan op. En in die laatste situatie gaan we een steeds verder opborreldende haat naar Negan en zijn groep zien, met uiteindelijk het kookpunt. De komende afleveringen beloven in ieder geval heftig te worden op het psycholigische vlak, een welkome afwisseling op het zoetsappige wat in seizoen 6 nogal eens voorbij kwam.

  Verder rest nog de vraag wat er precies van Carol en Morgan terecht is gekomen. Aan de hand van de preview van seizoen 7 episode 2, lijkt het er op dat Carol en Morgan een community hebben ontdekt genaamd: The Kingdom. De community staat onder leiding van "King Ezekiel" en zijn tijger.

  Als je meer wilt weten over seizoen 6, check onze The Walking Dead seizoen 6 Review. Verder is er ook nog een volledige recap te zien van seizoen 1 tot en met 4.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.