De 5 Doctor Strange movie release details uit de comics

Article
zondag, 30 oktober 2016 om 13:10
xgn google image
Ter ere van de filmrelease van Doctor Strange heeft Marvel drie prelude comics uitgebracht. Om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor de nieuwe film, delen we met jouw deze 5 Doctor Strange movie release details die we hebben geleerd door de comics.
Er wordt namelijk een bult aan nieuwe informatie gegeven als het aankomt op de nieuwe film. En dat mag misschien ook wel. Voor de mensen die niet regelmatig een stripboek lezen zal Doctor Strange waarschijnlijk namelijk niet de meest bekende superheld zijn.

5. Bow and Arrow of Apollon / The Sceptre

De eerste twee comics draaien vooral om twee voorwerpen die teruggehaald moeten worden om de wereld te beschermen. In het eerste deel van het verhaal gaat het om The Sceptre. Een onervaren magiër wordt op aarde aangetroffen met The Sceptre in haar bezit.
Voor de gebeurtenissen daarna zal je toch echt de comic zelf moeten lezen. Maar laten we het erop houden dat aan het einde van het verhaal The Sceptre weer gered is. Het verhaal over het andere voorwerp is iets anders, maar draait in principe ook om een voorwerp dat gered moet worden van het kwaad.
Dat voorwerp is in dit geval The Bow and Arrow of Apollon. Deze pijl en boog zijn samen erg krachtig en het wordt in de comics duidelijk dat deze voorwerpen complete dorpen kunnen verwoesten met hun krachten. Wederom wordt het voorwerp aan het einde van de comic veilig gesteld.
Wat deze voorwerpen precies met de film te maken hebben wordt uit de comics niet geheel duidelijk. Maar in de beschrijving die Marvel zelf van de film heeft gegeven wordt duidelijk dat Doctor Strange verschillende attributen moet aanwenden om het kwaad te verslaan. Wellicht dat een van deze attributen van belang is in de nieuwe film.

4. Masters of the Mystic Arts

Ook van belang om te kennen voor de nieuwe film zijn de Masters of the Mystic Arts. Deze meesters van het mystieke beschermen onze wereld tegen het kwaad uit andere dimensies. Hun taak wordt ook een stuk duidelijker in de comics.
Zoals je bij het voorgaande punt hebt kunnen lezen duiken er regelmatig speciale voorwerpen op die zeer krachtig zijn. Een van de taken van de Masters of the Mystic Arts is om deze attributen veilig te stellen. Daarnaast zijn zij ook de personen bij wie Stephen Strange aanklopt wanneer hij hulp nodig heeft.
Deze meesters van het mystieke zijn niet alleen nieuw in het Marvel Cinematic Universe, maar ook in het stripboeken universum van Marvel. Het mag dus duidelijk zijn dat het introduceren van deze nieuwe groep supermensen redelijk bijzonder is.
In de comics wordt duidelijk waar deze groep eigenlijk voor dient. Zo zien we ze strijden tegen de dame die The Sceptre draagt. Tijdens deze strijd wordt duidelijk dat de verschillende personages behoorlijk sterk zijn en dat dit geen groep is om mee te sollen. Gelukkig vecht deze groep voor het goede, anders zouden de Avengers er een behoorlijke kluif aan hebben.
Het feit dat er een volledig nieuwe groep voor de film wordt geïntroduceerd is in ieder geval reden genoeg om ze op te nemen in deze special. Maar je hebt nog drie andere punten tegoed in de 5 Doctor Strange movie release details.

3. Nieuwe personages

Een van die punten is het feit dat er met de nieuwe groep Masters of the Mystic Arts ook nieuwe personages geïntroduceerd worden. Deze personages zijn niet stuk voor stuk even belangrijk voor het verhaal. Maar een aantal wel. Twee daarvan zullen we later in deze 5 Doctor Strange movie release details nog behandelen.
Zo is er Karl Mordo, het hulpje van de leider van de Masters of the Mystic Arts. Deze magiër staat zij aan zij met de leider van de groep en haalt samen met deze leider een van de eerder genoemde voorwerpen terug. Karl Modo is er dus een van de inner circle van de Masters en zal waarschijnlijk ook een belangrijke rol in de film krijgen.
Karl Mordo zal gespeeld worden door Chiwetel Ejiofor, die de meesten waarschijnlijk het beste kennen van de schitterende film 12 Years a Slave. Met de cast van Dotcor Strange zit het dus wel goed.
Een ander personage dat duidelijk aanwezig was in de comics en die ook zijn opwachting zal maken in de film is Wong. Dit is een van de andere Masters of the Mystic Arts en hij is daarnaast het eerste personage dat wordt geïntroduceerd in de prelude comics. Het mag duidelijk zijn dat ook hij een van de belangrijker Masters of the Mystic Arts is die in de film zijn opwachting zullen maken.
Wong wordt in de film gespeeld door Benedict Wong. Naast het feit dat deze acteur zijn naam mee heeft, heeft hij ook al zijn sporen verdiend in films als The Martian en Moon.

2. Sorcerer supreme

Dan komen we in deze 5 Doctor Strange Movie release details aan bij een van de belangrijkste personages in de comics. De Sorcerer Supreme zal, net als in de comics, een belangrijke rol vervullen in de film. Als leider van de Masters of the Mystic Arts is zij de persoon die de krachtige magiërs in het gareel moet houden.
Bij de introductie van het personage in de comics wordt duidelijk dat de Sorcerer Supreme een bijna goddelijke rol heeft in de Masters of the Mystic Arts. Wanneer de eerder genoemde Bow and Arrow of Apollon opduiken is zij de persoon die ervoor zorgt dat het voorwerp weer in veilige handen terugkeert.
Daarnaast wordt tijdens de strijd om diezelfde pijl en boog ook duidelijk dat zij een behoorlijk krachtig personage is en dat ze ook in de film een stuk sterker zal worden. Tijdens de trailer komt verder nog voorbij dat zij de persoon is die Stephen Strange introduceert met het mystieke van het leven.
De rol van de Sorcerer Supreme of The Ancient One wordt in de film vertolkt door Tilda Swinton. Wanneer je de comics leest, zal je merken dat deze rol haar op het lijf geschreven is. Hoewel de actrice nog nooit echt in een superheldenfilm heeft gespeeld lijkt haar bijzondere voorkomen gemaakt om een rol als deze te spelen. Daarnaast heeft ze in haar rol als White Witch in Narnia al laten zien dat ze wel overweg kan met een beetje magie.
Er is eigenlijk nog maar een punt belangrijker in deze Doctor Strange movie release details. En dat belangrijkere punt is de kennismaking met een belangrijk personage uit de film.

1. Origin story Kaecillius

Een ander belangrijk personage dat we in de comics leren kennen is niet het personage van Stephen Strange vertolkt door Benedict Cumberbatch. De derde comic staat namelijk volledig in het teken als introductie van de antagonist in de film die vertolkt zal worden door Mads Mikkelsen. In de derde comic wordt duidelijk wie hij is en waarom hij in de nieuwe film de schurk gaat spelen.
En we willen niet al te veel weg geven. De derde comic is namelijk eenvoudigweg digitaal via de webwinkel van Marvel verkrijgbaar en met een prijs van twee dollar de aanschaf zeker waard. Maar zijn stap naar het duistere pad is vanwege het verlies van een dierbare. Kaecillius wil deze dierbare terugbrengen uit de dood om zo weer samen te zijn.
Eigenlijk is dat natuurlijk best wel een nobel streven en hieruit wordt duidelijk dat Kaecillius helemaal niet zo’n slecht personage is als je in eerste instantie zou verwachten. Zijn gedrag, wat we in de trailer al een beetje hebben kunnen aanschouwen, wordt op deze manier al een stuk meer verantwoord.
Natuurlijk is het duidelijk dat het kwaad dat Kaecillius in de film uiteindelijk veroorzaakt wel gestopt moet worden en dat is waar Doctor Stephen Strange om de hoek komt kijken. Waarschijnlijk ben je door deze top 5 Doctor Strange Movie release details al een stuk wijzer geworden. Doctor Strange draait nu in de bioscoop en jij bent er na deze special helemaal klaar voor!