The Walking Dead season 6 episode 8 recap - verwachtingen episode 9

  Afgelopen maandag hebben we naar de mid-season ­finale kunnen kijken van The Walking Dead. De spanning die de vorige episode met zich mee nam ontwikkelde zich goed in deze afgelopen episode. Ben je benieuwd naar een volledig verslag, lees dan onze The Walking Dead season 6 episode 8 recap. We voegen ook de verwachtingen van episode 9 toe!

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.

  De aflevering begint met de kamer van Sam. Hij is vrolijk aan het kleuren in zijn eigen onwetende wereld. Mieren kruipen ondertussen via zijn raam naar binnen om het eten op te eten dat hij op zijn bordje heeft laten liggen. Ja, een goed metafoor voor wat er bijna gaat gebeuren in Alexandrië aangezien de muur kapot is, en walkers niet stil blijven staan.

  the walking dead season 6 episode 8 recap 1

  Begin maar vast met rennen

  We zien meteen hoe de walkers de muren binnendringen, als een stel hongerige mensen op weg naar het buffet. Rick schreeuwt hoe iedereen zijn huis in moet gaan en het stel rent snel weg van de optocht. Maggie zien we ondertussen half ingesloten, proberend om een ladder op te klimmen naar een hoger plateau. Na een hoop paniek eindigt ze op het plateau en ziet ze nogmaals de groene ballonnen in de lucht.

  Ondertussen zijn Glenn en Enid nog buiten de muren. Enid is zenuwachtig en maakt weer aanstalten om weg te gaan, terwijl Glenn haar probeert over te halen om samen Alexandrië binnen te gaan. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de mensen nog in leven zijn en dat ze nog steeds een kans hebben. Enid is niet erg overtuigd.

  the walking dead season 6 episode 8 recap 2

  Verstoppertje spelen

  Jessie, Rick, Deanna en Michonne stormen de kamer van Sam binnen en Jessie vertelt hem de muziek uit te doen en de gordijnen te sluiten. Ondertussen ligt Deanna bloedend op het bed en Michonne komt er al snel achter dat ze een bijtafdruk heeft. Michonne praat met Deanna over haar plattegrond van het toekomstige Alexandrië, en samen hebben ze een emotioneel (laatst) gesprek. Michonne vertelt Deanna dat ze haar best gaat doen om deze plek weer staande te krijgen.

  Carol en Morgan zitten ondertussen in een ander huis, waar het erop lijkt dat Carol haar been heeft verwond. Carol geeft al snel aan dat ze Morgan niet vertrouwt. Denise zit op dat moment bij de Wolf, die ook een grote wond lijkt te hebben. Hij geeft echter aan dat dit komt door een roestige bumper en niet door een beet.

  the walking dead season 6 episode 8 recap 3

  Nergens meer veilig

  Ondertussen zijn Ron en Carl in de garage aan het vechten. Tijdens het gevecht breekt er een raam en natuurlijk komen de zombies hierop af. Het slot van de deur tussen het huis en de garage is ook gesloopt, dus het is bijna onmogelijk de zombies buiten het huis te houden.

  Rick hoort ondertussen geluid van boven komen en zie een bloederige Deanna bij het wiegje van Judith. Hij wil haar al bijna afmaken, totdat hij erachter komt dat ze nog steeds menselijk is. Deanna wilde slechts afscheid nemen en vertelt in haar laatste moment nog dat Rick iedereen als zijn volk moet zien, aangezien ze dat nu ook zijn.

  the walking dead season 6 episode 8 recap 4

  Gevaarlijk plan van Rick

  Na het gevecht van Ron en Carl gaat alles mis. Alle zombies dringen het huis binnen en Rick en de groep baraceren de trap met een bank en vluchten naar boven. Rick komt met het plan om de groep onder te smeren met zombie ingewanden zodat ze (zoals eerder gezien in seizoen 1) makkelijk tussen de zombies door over straat kunnen lopen.â

  Ondertussen is Carol gevlucht van Morgan en aangekomen bij Denise en de Wolf. Ze maakt aanstalten hem te vermoorden, maar Morgan staat dit niet toe. Ze beginnen te vechten en Carol eindigt al snel op de grond. Morgan mag ook niet te snel juichen, want hij wordt al snel aangevallen door de Wolf, die vervolgens Denise ontvoert en ervandoor gaat.

  the walking dead season 6 episode 8 recap 5

  Tussen de vijanden

  In de laatste momenten van de aflevering zien we hoe Rick en zijn groep onder de ingewanden en bloed zitten van de zombies en voorzichtig naar buiten aan het lopen zijn. Glenn klimt ondertussen in een boom en ziet Maggie op het platform zitten, blij dat ze nog leeft. Deanna zien we in het huis, die nog even snel wat zombies afschiet voordat ze zelf haar ondergang tegemoet gaat.

  Verwachtingen episode 9

  Helaas was dit de laatste aflevering voor de mid-season stop van The Walking Dead en moeten we nog een paar maanden wachten op de laatste paar afleveringen van het seizoen. Wel kunnen we eindelijk het karakter Negan verwachten, die al een tijdje geanticipeerd wordt. Of dit zulk goed nieuws is, dat dan weer niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.