De Playstation Experience 2015 hoogtepunten op een rijtje!

  Afgelopen weekend was het tijd voor de Playstation Experience, een jaarlijks evenement waarin Sony nieuws over verschillende ontwikkelingen loslaat. Ondanks het feit dat hele grote aankondigingen uitbleven, kwamen er wel een aantal interessante onthullingen voorbij. Lees hier een overzicht van de PlayStation Experience 2015 hoogtepunten!

  De grote verrassingen zoals nieuw aangekondigde games en dergelijke waar men op hoopte, waren tijdens de conferentie nauwelijks aanwezig. Er werd bijvoorbeeld geen nieuwe God of War aangekondigd, maar wel waren er een hoop trailers te zien en kregen we nieuwtjes te horen die er wel toe deden! Wij hebben deze hoogtepunten voor je samengevat en onder elkaar gezet. Check hier een overzicht van de Playstation Experience 2015 hoogtepunten.

  6. Ni-Oh komt ook naar het westen

  Tijdens de Playstation Experience 2015 werd bekendgemaakt dat de game Ni-Oh ook in het westen zal uitkomen, dit kondigde Team Ninja aan. De ontwikkelaar is onder meer bekend van de Ninja Gaiden en Dead or Alive games.

  Een exacte releasedatum van de game is nog niet bekend, maar de game zal waarschijnlijk ergens in 2016 exclusief voor de PS4 verschijnen. De game doet erg denken aan Dark Souls gecombineerd met Ninja Gaiden, met elementen van RPGs.

  5. Ratchet & Clank releasedatum aangekondigd

  Ted Price, voorzitter van Insomniac Games liet tijdens de PlayStation Experience een langere gameplay video zien van de nieuwe remake van Ratchet & Clank. Hierin viel op dat in de game onder andere vernieuwingen zijn aangebracht op het gebied van wapens die het karakter tot zijn beschikking heeft. Daarnaast zijn er ook oude wapens beschikbaar.

  De release van de game zal op 12 april 2016 plaatsvinden. Ook zal er een film verschijnen die gebaseerd is op het verhaal van deze game, deze verschijnt op 28 april 2016.

  4. Call of Duty Black Ops 3 The Awakening DLC

  De eerste DLC van de futuristische first-person shooter Call of Duty Black Ops 3 gaat The Awakening heten en zal begin 2016 uitkomen. De eerste 30 dagen wordt de uitbreiding exclusief beschikbaar gemaakt voor PlayStation. Daarna zal de content ook te downloaden zijn op de Xbox consoles en op de PC.

  The Awakening is de eerste van de vier geplande map pakketten en bevat de maps Rise, Skyjacked, Splash en Gauntlet. Daarnaast wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Black Ops 3 Zombies verhaal, genaamd Der Eisendrachen.

  3. Verschillende Playstation VR titels

  Het jaar 2016 lijkt voor Sony het jaar van de Playstation VR te gaan worden. De virtual realitybril staat in de planning voor ergens in de eerste helft van volgend jaar. Een goede reden voor Sony om even op de PlayStation Experience te laten zien wat de bril in zijn mars heeft en welke games er met de bril compatibel zijn.

  Ace Combat 7

  De vliegsimulatiegame Ace Combat 7 werd ook tijdens de Playstation Experience 2015 aangekondigd en is één van de nieuwe games die Sony daar aankondigde. De game maakt gebuik van de Unreal 4 engine en ontwikkelaar Bandai Namco belooft een hoop indrukwekkende elementen toe te voegen met dit deel van de gamereeks.

  Volgens Bandai Namco kunnen we een hoop aangrijpende luchtgevechten en geweldige graphics onder het genot van een goede soundtrack verwachten. Het is overigens niet zo dat Ace Combat 7 alleen met de Playstation VR te spelen is: het gebruik van de virtual realitybril is volledig optioneel. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.

  Golem

  De game Golem wordt ontwikkeld door Highwire Games. In deze studio werken onder andere Marty O’Donnell en Jaime Griesemer, die aan games als Halo en Destiny meewerkten. Over de game is nog niet veel bekend, behalve dat je in de stenen huid van een grote golem kruipt en hiermee in een verlaten stad ronddwaalt.

  Eagle Flight

  Ontwikkelaar Ubisoft komt met de Playstation VR game Eagle Flight. In deze game kruip je in de huid van een adelaar en vlieg je over en door verschillende steden en gebieden. In de trailer is te zien dat de adelaar over een verlaten Parijs heenvliegt.

  De graphics hebben wat weg van Assassin’s Creed, een gamereeks waarin de stad Parijs al is nagebouwd in Assassin's Creed Unity. Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend.

  Psychonauts: In the Rhombus of Ruin

  Tijdens de Playstation Experience werd er ook bekendgemaakt dat er een Playstation VR spin-off van de game Psychonauts gaat komen. De game draagt de titel Psychonauts: In the Rhombus of Ruin en speelt zich af na de eerste Psychonauts game. In deze game kruip je in de huid van Raz en je taak is om de gekidnapte vader van Lili te redden.

  De game wordt ergens volgend jaar verwacht, maar heeft nog geen exacte releasedatum. In the Rhombus of Ruin staat overigens los van Psychonauts 2, die ook op de planning staat.

  2. Uncharted 4 showt oude bekende en dialoogopties

  Sony liet tijdens de Playstation Experience een nieuwe trailer zien voor Uncharted 4, waarin hoofdrolspeler Nathan Drake zijn broer Sam na jaren weer terugvindt. Wanneer de twee elkaar na al die tijd weer spreken, beweert Sam te zijn ontsnapt uit een gevangenis.

  In de trailer is op te maken dat Nathan meerdere opties heeft om mee te antwoorden, op het moment dat broer Sam hem vraagt over zijn gebeurtenissen. Of de dialoogopties verdere invloed zullen hebben op het verloop van het verhaal is nog niet duidelijk. Uncharted 4: Among Thieves komt uit op 18 maart 2016.

  1. Final Fantasy VII Remake trailer

  Tijdens de Playstation Experience 2015 liet Sony de eerste beelden zien van de remake van Final Fantasy VII. Deze game kwam oorspronkelijk uit voor de Playstation 1 en was het eerste deel in de serie dat volledig in 3D was. Door velen wordt dit deel gezien als het beste Final Fantasy deel in de hele reeks.

  Liefhebbers van de reeks JRPGs staan dan ook te springen om een Final Fantasy VII Remake voor de PS4. De trailer windt er geen doekjes om: de remake ziet er zeer indrukwekkend uit. Ook is er in de trailer te zien dat het turn-based vechtsysteem overboord is gegooid en er nu real-time gevochten wordt in de game. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de game in verschillende delen wordt opgesplitst.

  De Final Fantasy VII remake zal eerst gereleased worden op de PS4, waarna andere platforms zullen volgen. Een releasedatum is nog niet bekend.

  Ratchet & Clank

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.