The Walking Dead season 6 episode 2 recap - verwachtingen episode 3

Article
maandag, 26 oktober 2015 om 17:31
xgn google image
We hebben vorige week weer een spannende aflevering van The Walking Dead kunnen zien. Zoals voorspeld hebben we weer kennis mogen maken met de Wolves. Ben je benieuwd naar een volledig verslag van vorige week, dan kun je hier de The Walking Dead season 6 episode 2 recap lezen. Ook staan hier de verwachtingen van vanavond.
We beginnen aflevering 2 met een enge kalmte in Alexandrië. Carol wisselt rustig recepten uit met wat huisvrouwen, Maggie leert Deanna over landbouw en Jessie maakt met haar zoontje ruzie over haar vriendschap met Rick. Carol keert terug naar haar huis, maakt een stoofschotel en zet een timer voor vijfenvijftig minuten. Vanaf dit moment verandert de hele sfeer zodra Carol uit haar raam kijkt en ziet hoe haar rokende buurvrouw uit het niets wordt bewerkt met een bijl door een (levende) man.
The walking dead season 6 episode 2 recap - carol

The Wolves zijn terug

Waar het in de eerste aflevering eindigde met een schel geluid dat van Alexandrië leek te komen, focust de tweede aflevering zich juist op het moment dat zich hiervoor in Alexandrië afspeelde. Zo leren we wat dit kabaal heeft veroorzaakt en belangrijker nog, wie dit heeft veroorzaakt. Zo krijgen we in deze tweede aflevering geen beelden te zien van de groep buiten Alexandrië.
De paniek begint plotseling in Alexandrië wanneer er van elke kant wilde mensen verschijnen (toch dus die Wolves). Zonder genade beginnen ze met hakbijlen en messen iedereen af te maken die ze tegenkomen zonder schijnbare reden. Een van mannen komt met een busje tegen het hek aanrijden, waarna hij het hek omver rijdt en een oorverdovende toeter afgaat. Nou daar heb je hem dus, het geluid van vorige week.
The walking dead season 6 episode 2 recap - Morgan

Carol saves the day

We zien vooral hoe de bewoners van Alexandrië zichzelf niet kunnen beschermen, wat precies een kwestie was die Rick al eerder aan het licht bracht. Zo zien we ook dat sommige de dood ontsnappen omdat iemand van Rick's groep hun leven redt. We zien ook zeker de skills van Morgan in deze aflevering, ook al heeft hij nog steeds moeite met het nemen van levens. Wanneer Carol (verkleed als een van de Wolves) een man vermoord die het op Morgan gemunt had, wordt Morgan boos op haar.
Carol is onderweg naar de wapenkamer en doet net alsof Morgan haar gevangene is, die aan een ketting achter haar aan loopt. Ondertussen vermoordt ze enkele Wolves die geen benul hebben van haar identiteit en helpt ze ook een bange Olivia die zich in de kast heeft verstopt in de wapenkamer. Ze neemt een tas vol wapens mee en wanneer ze ziet dat Morgan een Wolf aan het vastbinden is die Gabriel wilde vermoorden, komt ze even langs en schiet ze een kogel door het hoofd van de man.
The walking dead season 6 episode 2 recap - Carl

Omsingeling door wolven

Morgan eindigt op een plek waar hij omsingeld wordt door vijf Wolves. Hij waarschuwt hen dat ze zullen sterven als ze dit leven kiezen en zegt dat ze deze plek moeten verlaten. Ze proberen hem natuurlijk aan te vallen, maar Morgan weet wel hoe hij met zijn stok moet omgaan. Uiteindelijk laten de mensen hem met rust.
Verder zien we Carl bij zijn eigen huis waar hij op zijn kleine zusje moet letten. Hij wordt vergezeld door Enid die ervandoor wil gaan, maar Carl haalt haar over om nog even te blijven en ze beschermen samen het huis. Ron (de zoon van Jessie) wordt buiten achternagezeten door een van de mannen en Carl schiet hem in zijn been. De man huilt, maar niet als een echte Wolf.
The walking dead season 6 episode 2 recap - Enid

Eindelijk uitleg over Enid

Ook een belangrijk element in deze aflevering is de persoonlijke flashback van Enid. We zien eindelijk wat er met haar gebeurd is en hoe ze in Alexandrië terecht is gekomen. Ze heeft gezien hoe zombies haar ouders hebben opgegeten en heeft sindsdien rondgedwaald in een soort gevoelloze staat. Overal waar ze langskwam schreef ze JSS, wat ook de naam van de aflevering is.
Uiteindelijk komt Carl terug in het huis en haalt de stoofschotel uit de oven zodra de wekker afgaat. Deze tweede aflevering is zeker een sterke aflevering. We zien dan misschien geen Rick, Michonne, Daryl en Glenn, maar Morgan en Carol hebben geen probleem met het dragen van de volledige tweede aflevering. We zijn nu toch wel benieuwd naar de achtergrond van de Wolves en hoe het komt dat ze zo geworden zijn.

Verwachtingen episode 3

Een van de grootste geruchten die rondgaat over de derde aflevering van het zesde seizoen van The Walking Dead is dat we afscheid moeten gaan nemen van een van de belangrijkste karakters. Voor de dood van belangrijkse karakters zijn we nooit klaar, dus erg leuk zal de aflevering van vanavond niet worden. We krijgen in ieder geval weer Rick en de rest buiten Alexandrië te zien, die de grote horde zombies moeten tegenhouden. Het ziet er niet naar uit dat iedereen er levend uit zal komen.