Paris Games Week 2015 verwachtingen - Wat gaan we zien?

Article
dinsdag, 27 oktober 2015 om 9:26
xgn google image
De Paris Games Week van 2015 komt steeds dichterbij en vindt op 28 oktober plaats in Frankrijk. Het belooft een spannend evenement te worden met aankondigingen van Sony, Square Enix en andere ontwikkelaars. Om je alvast te voorbereiden op alle nieuwe aankondigingen, hebben we hier de Paris Games Week 2015 verwachtingen opgesteld.

Nier New Project

Nier New Project was voor het eerst geïntroduceerd tijdens de persconferentie van Square Enix op de E3 dit jaar. De officiële naam van de sequel werd nog geheimgehouden aangezien deze schijnbaar het plot van de game zou verraden. Veel informatie over de game en beelden kregen we niet tijdens de E3, maar wel beloofde Square Enix dat de game uitgebreid zou worden behandeld tijdens de Paris Games Week.
Square Enix heeft ondertussen al een line-up doorgegeven voor de Paris Games Week en houdt op 29 oktober een uitgebreide presentatie over de sequel van Nier. Het bedrijf belooft hierbij nieuwe informatie over de game en misschien zelfs nieuwe gameplay beelden. De presentatie wordt gehouden door Yosuke Saito en Yoko Taro.
Eerder in 2010 kwam de eerste versie van Nier uit. Dit is een actie RPG die uitkwam op de PS3 en Xbox 360. In de game speel je met het karakter Nier en moet je proberen zoveel mogelijk monsters te verslaan. De nieuwe titel van de game is dus nog niet officieel bevestigd, maar het is al wel bekend dat de game uitkomt op de PlayStation 4.
80382

Final Fantasy 15 Episode Duscae 2.0

Eerder is al bekendgemaakt dat de nieuwe Final Fantasy 15 Episode Duscae 2.0 demo speelbaar zal zijn tijdens de Paris Games Week. Dit is de opvolger van de eerste Episode Duscae demo. Ook wordt verwacht dat Square Enix een presentatie zal houden over de Final Fantasy 15, maar of er ook echt nieuwe informatie over de game wordt vrijgegeven lijkt nog niet zeker.
Ook zijn laatst er nieuwe details vrijgegeven over Final Fantasy 15. Zo zijn er enkele weken geleden zaken laten zien zoals de welbekende Chocobos en het nieuwe vissyteem in de game.
Final Fantasy 15 komt volgend jaar uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Voor de spelers die alvast een blik willen werpen op de game is er de Episode Duscae demo, die beschikbaar was bij pre-orders van Final Fantasy Type-0 HD. De officiële releasedatum voor Final Fantasy 15 moet nog bekendgemaakt worden door Square Enix.
Behalve Final Fantasy 15 zal ook de nieuwe 3DS game Final Fantasy Explorers verschijnen tijdens de Paris Games Week. We kunnen hier nieuwe informatie over verwachten en misschien zelfs nieuwe beelden. Final Fantasy Explorers komt 29 januari 2016 uit op de Nintendo 3DS.
80384

Deus Ex Mankind Divided

Wat zeker wordt verwacht tijdens de Paris Games Week is een gloednieuwe demo van Deus Ex Mankind Divided. De producenten van de game, Jonathan Jaques Belletête en Olivier Proulx zullen de game uitgebreid behandelen tijdens het evenement.
Mankind Divided is volgens de ontwerper van de game een stuk gevaarlijker dan de voorganger Human Revolution. In de game worden de mensen gek en beginnen ze anderen te vermoorden. De game speelt zich twee jaar na zijn voorganger af, waarin de wereld compleet is veranderd. De releasedatum voor de game is wel al bekendgemaakt: Mankind Divided verschijnt op 23 februari 2016 op de PS4, Xbox One en PC.
Naast deze grote aankondigingen van Square Enix wordt er ook nog meer informatie verwacht over de nieuwe Hitman missies, Just Cause 3 en Dragon Quest Heroes The World Tree’s Woe and the Blight Below. Ook wordt er verwacht dat Square Enix Collective een nieuwe aankondiging gaat doen.
80385

Sony aankondigingen en Quantic Dream

Sony heeft jarenlang zijn Europese persconferentie gehouden op gamescom. Dit jaar is voor het eerst door het bedrijf besloten om de conferentie op te schuiven naar de Paris Games Week, aangezien gamescom al snel volgde op de E3 van dit jaar.
Shuhei Yoshida van Sony heeft onlangs aangegeven dat we tijdens de Paris Games Week vergelijkbare aankondigingen kunnen verwachten die we normaal op gamescom zouden zien. Voor veel gamers is dit goed nieuws, zeker na de afwezigheid van Sony tijdens gamescom dit jaar.
Naast de officiële bevestiging van de Europese PS4 prijsverlaging is de kans ook groot dat de nieuwe game van Quantic Dream wordt onthult. Quantic Dream is een Franse ontwikkelaar die onder andere games heeft ontwikkeld zoals Heavy Rain, Indigo Prophecy en Beyond Two Souls.
De games zijn tot nu toe exclusief door Sony gepubliceerd. Quantic Dream heeft in 2013 al aangegeven dat er gewerkt wordt aan een nieuwe game voor de PS4, die dus waarschijnlijk tijdens de Paris Games Week wordt aangekondigd.
80388

Uncharted 4 A Thief's End

Uncharted 4 komt ook zeker ter sprake tijdens de Paris Games Week en schijnt door Naughty Dog op een originele manier gepresenteerd worden. In een interview met Richard Brunois van PlayStation France werd duidelijk dat Uncharted zeker aanwezig zal zijn tijdens het evenement, maar een antwoord op de vraag wat voor soort demonstratie we te zien zullen krijgen, werd niet gegeven. Of we een demo of een trailer te zien zullen krijgen kan nog niet gezegd worden.
Een demo lijkt de meest logische optie, maar als we moeten denken aan een originele manier dan kunnen we ook denken aan de nieuwe PlayStation VR van Sony. Zo gaan er namelijk momenteel geruchten rond dat we Uncharted 4 kunnen verwachten op de PlayStation VR, wat zeker een originele presentatie zou zijn voor de aankomende game.
Wat verder wordt verwacht zijn de eerste concrete details over de nieuwe multiplayer modus. Naughty Dog heeft al meerdere Tweets rondgestuurd waarin duidelijk werd dat het bedrijf druk bezig is met deze update, maar beelden hiervan zijn nog niet langsgekomen.
Een releasedatum is wel al bekendgemaakt en de game komt op 18 maart 2016 uit op de PlayStation 4.
80392

No Man's Sky

Er gaan geruchten rond over de aankomende game van Hello Games. Zo schijnt het dat we tijdens de Paris Games Week dan toch een releasedatum gaan krijgen van No Man's Sky. Ook is er een gerucht voorbijgekomen waarin wordt gemeld dat PlayStation Plus leden korting krijgen op deze nieuwe game.
De informatie komt volgens iDigitalTimes van videogame leaker Tidux, die al vaker informatie correct heeft doorgespeeld. Toch blijft het tot nu toe nog gewoon een gerucht aangezien niks is bevestigd door Hello Games.
In de game kunnen spelers een gigantisch open universe wereld ontdekken, die bestaat uit achttien triljoen planeten. Door de werelden te bezoeken, krijg je informatie over de planeten die je vervolgens weer kunt doorvoeren naar The Atlas. Dit is een universele database die je weer kunt delen met andere spelers in de game. Hoe meer informatie je doorspeelt, hoe meer beloningen je krijgt, waarmee je vervolgens weer je karakter kunt upgraden.
De game komt uit op de PlayStation 4 en de PC, maar de releasedatum is toch het belangrijkste onderdeel dat we verwachten van de game tijdens de Paris Games Week. Er zijn al leaks rondgegaan dat de game op 27 oktober zou uitkomen, maar dit is niet door het bedrijf bevestigd.