The Surge 2 gameplay - Waarom je je moet wagen aan deze extreem moeilijke titel

Article
woensdag, 17 april 2019 om 12:15
the surge 2 gameplay redenen om deze extreem moeilijke titel te spelen 149555
Niet iedere game speel je binnen een weekje uit. The Surge is één van die titels, waar je vaak de neiging krijgt om je controller het raam uit te smijten. Deck 13 komt dit jaar met een vervolg. We konden al genieten van wat The Surge 2 gameplay. Lees hier waarom je deze game moet gaan spelen.

5. Het is een direct vervolg op The Surge

Fans van Soulsborne-achtige titels kunnen een nieuwe uitdaging vinden in The Surge. In 2019 zal er een tweede deel komen van deze extreem moeilijke game. The Surge 2 zal een direct vervolg worden op het eerste deel. Spelers die The Surge 1 hebben gespeeld zullen veel bekende features terugzien in de gameplay van The Surge 2. Zo is het bekende systeem waar je bepaalde lichaamsdelen kunt aanvallen weer terug te vinden.
Deck 13 laat weten dat het niet nodig is om The Surge te hebben gespeeld om het verhaal van The Surge 2 te snappen, alleen zal dit de ervaring wel verrijken. Het tweede deel volgt namelijk direct na de gebeurtenissen uit het eerste deel. Wil je alles uit je ervaring halen, dan is het handig om de eerste titel te spelen. The Surge is deze maand gratis te downloaden voor PlayStation Plus-members.
149556

4. Nieuwe features

In The Surge kun je tijdens een gevecht bepaalde lichaamsdelen aanvallen. Bij elke vijand is een ander lichaamsdeel zwakker, waardoor je meer schade zal doen. Dit systeem zat al in de eerste game en is ook weer terug te vinden in de gameplay van The Surge 2. Naast de oude formule worden er ook een aantal nieuwe features aan de mix toegevoegd.
Zo beschik je over een drone die op je rug vast zit. Je kunt voor deze mechanische compagnon verschillende soorten munitie en toevoegingen verzamelen die je ook weer van vijanden krijgt. Zo kun je met de ene toevoeging kort door muren kijken en heeft de andere een extra zwaar wapen waarmee je schilden kunt verbrijzelen.
Tijdens een gevecht kun je ook verschillende wapens en pantser verkrijgen. Wil je bijvoorbeeld het wapen bemachtigen waarmee je tegenstander je al een paar keer heeft vermoord? Richt je aanvallen dan op de handen van de vijand, zodat hij het wapen laat vallen.
149558

3. Verbeterde graphics

The Surge speelde zich af in een grote fabriek, waar je onder andere mechanische monsters tegen zal komen. De gehele omgeving was een beetje grauw en af en toe niet goed afgewerkt, maar in The Surge 2 gameplay is dit goed opgeknapt. Dit keer speelt het zich af in een nieuwe omgeving met veel meer variatie. De ene keer loop je in een groen bos en de andere keer bevind je je in een donkere spookstad.
De gehele titel loopt op 4K-graphics en is een plaatje om te zien. Tijdens onze gameplay hands-on van The Surge 2 hebben wij geen enkele keer last gehad van lage framerate of imperfecties in de wereld. Een echt prachtwerk van Deck 13.
149559

2. Nieuwe locatie

Zoals al eerder genoemd zal The Surge 2 zich in een andere locatie plaatsvinden. Deze keer zul je extreem moeilijke vijanden gaan bevechten in en rondom Jericho City. Deze stad is vrijwel geëvacueerd, doordat er een technologisch virus is verspreid in de stad. Een regime van bionische mensen heeft de stad opgedeeld in kampen, waardoor het moeilijk is om rustig te navigeren door de stad.
Het virus werd waarschijnlijk veroorzaakt door een mysterieuze verschijning in de lucht boven Jericho City. Wat dit is en hoe dit invloed heeft op onze held is nog niet zeker, maar we maken ons alvast klaar voor een gevaarlijke eindbaas.
149560

1. Een grote open wereld om te ontdekken

De ontwikkelaar van The Surge 2, Deck 13 was vooral enthousiast over de openheid van de wereld in de game. Als feedback kregen zij dan ook vooral dat de eerste titel te lineair was en te voorspelbaar. In The Surge 2 kun je de wereld vrij ontdekken en kun je zelf kiezen in welke volgorde je de missies doet. Hier en daar zullen ook wat achtergebleven inwoners zijn die je op pad sturen voor kleine maar zeer intense missies.
Het navigeren in Jericho City wordt alleen vaak verstoord door het regime wat een ijzeren grip heeft op de stad. Er zijn toegangspunten verspreid door de hele stad die worden bewaakt. Wil je naar een ander deel van de stad? Dan zul je je moeten klaarmaken om het op te nemen tegen verschillende mensen, maar ook monsters en mechanische tegenstanders.

The Surge 2 gameplay zal je testen tot het bittere einde

Waar The Surge al extreem moeilijk was, zul je een extra intense ervaring beleven tijdens het spelen van The Surge 2. Door de vele toevoegingen zijn er meer manieren om de vijand te bestrijden en de open wereld leent zich voor uren plezier. Hoe lang de verhaallijn zal gaan duren is nog niet bekend.
The Surge 2 zal ergens in 2019 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws