Vijf redenen om uit te kijken naar de The Sinking City release

  The Sinking City is tot nu toe nog geen game geweest die onwijs veel wordt besproken, maar dat zou het wel moeten zijn. Wij hebben een preview event van deze game bezocht in Parijs en kunnen jullie nu direct vijf redenen geven om uit te kijken naar de The Sinking City release.

  Wat is The Sinking City?

  The Sinking City is een aankomende horrorgame die wordt ontwikkeld door Frogwares. Het verhaal en de wereld van The Sinking City zijn gebaseerd op de verhalen van H.P. Lovecraft. In deze game speel je als een detective die rondloopt met bizarre hallucinaties.

  Deze hallucinaties lijken uit het vreemde stadje genaamd Oakmont te stammen en het blijkt dat jij niet de enige bent die langzamerhand zijn geestelijke gezondheid verliest. Deze game zal absoluut niet jouw handje vasthouden tijdens het spelen, dus trek je detective-kleren maar alvast aan. Hier zijn vijf redenen om uit te kijken naar The Sinking City release.

  1. Een gruwelijke sfeer

  Eén van de redenen dat wij uitkijken naar de release van The Sinking City is omdat de game verpakt zit in een gruwelijke sfeer die je vanaf moment één vast weet te houden. Dit komt door meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de hallucinaties, de onheilspellende muziek en de regenachtige weersomstandigheden uit de game.

  Deze sfeer zorgt ervoor dat je scherp blijft opletten naar clues om het mysterie van Oakmont op te lossen. Scherp blijven moet je dan ook zeker, want er zijn bepaalde momenten waarin er afschuwelijke monsters kunnen verschijnen en op dat moment moet je paraat staan om deze terug te sturen naar de hel waar ze vandaan komen.

  2. Geïnspireerd door H.P. Lovecraft

  De lezers onder ons zullen blij verrast zijn dat The Sinking City gebaseerd is op de wereld van H.P. Lovecraft. Deze fantasy/horror schrijver heeft al meerdere keren voor kippenvel bezorgd, maar deze keer komt het op je beeldscherm en zul je interactief zijn met de wereld die is gecreëerd.

  H.P. Lovecraft heeft ons inmiddels helaas verlaten na zijn overlijden in 1937, maar dankzij deze bijzondere en belangrijke schrijver hebben wij wel de kans gekregen om deze unieke game te spelen. Lovecraft maakte vaak gebruik van het menselijk brein en de gevolgen van krankzinnigheid en deze invloed is dan ook overduidelijk te merken tijdens het spelen van de game. Van deze invloed willen we graag meer zien na de release van The Sinking City.

  3. Moeilijkheidsgraad waar je “u” tegen zegt

  Eén van de dingen die je moet weten voor de release van The Sinking City is dat deze game de boel niet voor zal kauwen. Tegenwoordig wordt er nog net niet met een neon-pijl aangegeven waar je heen moet, maar dat hoef je van deze game niet te verwachten. Je zult bij deze game zelf moeten ontdekken hoe alles werkt, welke kant je op moet en waar alles wat je nodig hebt ligt.

  Dit is wel één van de toffere aspecten uit de game, omdat het niet zo voorgekauwd aanvoelt en het daardoor ook wat natuurlijker is. Je kunt gemakkelijk je innerlijke detective naar voren laten komen en op onderzoek uitgaan in plaats van dat de game je alles vertelt voordat je de kans krijgt om alles zelf uit vogelen. Dit maakt de game een stuk interessanter dan de gemiddelde game die iets te veel inspiratie heeft opgedaan bij Dora the Explorer.

  4. Gigantische wereld

  Hoewel The Sinking City vooral focust op het verhaal dat wordt verteld, hoef je bij de release geen kleine wereld te verwachten. Het tegenovergestelde zelfs, want tijdens de preview hebben wij de gigantische kaart van Oakmont al kunnen bekijken en we waren verwonderd over de grootte hiervan. Er is een enorme verdronken wereld die je kunt ontdekken bij de aankoop van deze game.

  Het is dan ook maar goed dat er niet maar één verhaal zal worden verteld bij The Sinking City. Er zullen veel side quests aanwezig zijn waardoor je uren van je tijd kunt besteden aan het spelen van de game. Op deze manier zul je waar krijgen voor je geld, mits je kunt genieten van de atmosfeer en de gameplay die The Sinking City met zich meebrengt.

  5. Interessante verhaallijn

  Door het kleine gedeelte wat wij van The Sinking City hebben kunnen spelen, kunnen wij al vaststellen dat we bij de release een zeer interessante verhaallijn kunnen verwachten. Er zijn al meerdere personages geïntroduceerd die wel degelijk onze aandacht weten te trekken en de het stadje Oakmont zelf weet ook al een hoop nieuwsgierigheid op te wekken.

  Dankzij het kijken van de trailers en het spelen van de preview zijn wij zeer nieuwsgierig geworden naar de afloop van dit verhaal. Dat is dan ook één van de redenen dat wij hopen dat er nog een demo versie ter beschikking zal worden gesteld, zodat iedereen de kans krijgt om de game nog een keer uit te proberen voordat The Sinking City uit zal komen.

  Nog even wachten tot The Sinking City release

  We zullen nog een aantal maanden moeten wachten tot de release van The Sinking City. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de trailers en onze berichten van de preview. Wel hebben wij meegekregen dat er nog meer trailers zullen worden uitgebracht.

  The Sinking City komt uit op 27 juni 2019 op PlayStation 4, PC en Xbox One. Benieuwd naar meer informatie over deze game? Dat kun je lezen in onze The Sinking City preview.

  The Sinking City

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.